Ratsastuskoulu

Käyn ratsastustunneilla Oulunsalon ratsastuskoululla, ja tällä sivulla esittelen heppoja jotka useimmiten esiintyvät tuntipostauksissani.Paula
PV tamma
155cm
s. 2008

Paulaan ihastuin heti ensimmäisellä kerralla kun sillä ratsastin, sen ponimainen olemus herätti mussa heti kiinnostusta. Sillä on tosi mukavat askeleet ja toimii kunhan kuski osaa oikein pyytää. Valitettavasti se on jo yhden meidän tuntilaisen vakkariratsu, muuten menisin sillä kyllä mielellään useamminkin. Tykkään Paulasta kuitenkin ehkä enemmän koulupuolella, joten varmasti pääsen sillä vielä tuuppailemaan jollain muulla kuin vakiotunnillani, kun se on enemmän estepainotteinen.
Alastra
PV tamma
155cm
s. 2004

Alastralla olen mennyt aina silloin tällöin pitkin tätä ensimmäistä vuotta, jonka olen Oulunsalossa käynyt. Sillä on tosi mukava laukka mutta melko haastava ja pomputtava ravi, ja sen kanssa pitää löytää tietyt nappulat että sen saa toimimaan. Mukava ja osaava tamma, josta tykkään sekä koulussa että esteillä. Se on myös yksi suosikeistani tällä hetkellä Oulunsalon hevosista.

Leonhards Faido "Faido"
Tanskalainen ratsuponi ruuna
150cm
s. 2006

Faido on yksi tallin uusimmista asukeista, ja pienen kokonsa vuoksi käynyt paljon pienten lasten tunteja. Se on kuitenkin koulupuolella todella osaava, mutta ei anna mitään ilmaiseksi. Sen erikoinen hyppytyyli ja suloisen ponin olemus sai mut heti tykästymään siihen, saa nähdä miten meidän yhteistyö lähtee sujumaan. Faido on kuitenkin kaikin puolin tosi kiltti ja symppis kaveri, vaikka pilkettä silmäkulmasta löytyykin tarvittaessa.


Catleen van de Kroon "Catleen"
BWP tamma
166cm
s. 2002

Catleen on vauhdikas estehevonen, jolla en koulua olekaan koskaan edes mennyt. Vauhtinsa vuoksi ei kuulu ihan tallin helpoimpiin hevosiin hypätessä, mutta on kuitenkin tosi varma ja hyvä hyppääjä. Muutaman tunnin perusteella mitä sillä olen päässyt menemään, tosi mielenkiintoinen hevonen, jonka kanssa ihan mielellään välillä treenaisin.
Afrika
Oldenburg tamma
173cm
s. 2003

Afrika nousi heti ensimmäisellä ratsastuskerralla muiden ohi, ja onkin tällä hetkellä lempparini Oulunsalon hevosista. Pitkään en ole sen kanssa ehtinyt vielä treenata, mutta kahdet kisat olemme jo käyneet todella hyvällä menestyksellä!
Tämä iso ja sympaattinen kaveri on todellinen tykki esteillä, mutta myöskin erittäin osaava koulupuolella ja toimii pienilläkin avuilla. Kaikin puolin todella mukava treenikaveri, ja yksi ainoista isoista hevosista koskaan, joka on oikeasti iskenyt muhun.

14 kommenttia:

 1. Mukava kun on näin kivasti kerrottu hevosten tiedot:) mutta Vayenne sinulla täältä uupuu:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! ja joo niin puuttuu, en laittanut sitä ainakaan vielä tänne, kun en tiiä alanko sillä niin kauheesti ratsastaa.. :)

   Poista
 2. siehä puhuit joskus että oot liian pitkä roille ja haluat mennä isommilla kun se on helpompaan niin miten sitte haluatki treenata tuolla bassella ? sehän on pieni poni roin kokonen ja näytätki pitkältä sielä niin mikset sitten toivo niitä isompia. eihän siinä ole mitään järkeä mennä pikkuponeilla sun pituuteen nähden . aika ristiriitasia sun puheet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin että joku tulee vielä kitisee tästä.. :D Noh, ensinnäkään en näytä omasta mielestä mitenkään pitkältä Basselle, ja oon kyllä harmitellu sitä että se on niin pieni, mutta siihen satuin tykästymään niin menen sellasilla hepoilla joista tykkään. Ja on aika turha väittää että toivoisin vaan pikkuponeja tuolla, ko se estekurssi on ollu ainoa mihin oon toivonu ponia, muuten oon aina toivonu hevosta. Ja Bassella pääsen menemään jos haluan koska se ei oo niin suosittu ilmeisesti eikä sitä laiteta kaikille tunneille, ku tykkäsinhä mä Alastrastaki mutta sillä mennään nii paljon että harvemmin sitä saan tai viitsin edes toivoa. Että jospa vaikka ensin ottaisit selvää asioista tai pitäsit vaa huolen niistä omista asioistas, koska ei taida kuulua sulle kellä mä ratsastan :'D

   Poista
 3. Hei moi, mää eksyin sun blogiin sun youtubekanavan kautta jossa on pari videota mustasta eppo-ponista.. :) Onko eppo kans poni jolla ratsastelet? Tai tiedätkö millä tallilla eppo on mykyään? Eppo on mulle siis vanha tuttu, jos sama poni kyseessä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Enää en ratsasta epolla pituuteni vuoksi, alunperin aloin ratsastaa sillä että se saa kisakokemusta yms, kun omistajien tyttö oli vielä niin pieni. Edelleen on näillä omistajilla samalla tallilla kun roi, eli tässä oulunsalon vieressä asuu pienellä yksityistallilla :)

   Poista
  2. Aa aivan :) mitähän kautta saisin omistajiin yhteyttä? Olisi kiva tietää mitä epolle nykyään kuuluu. Silloin kun itse aloin (varmaan 2008-2009? en oo varma en muista ennää) ratsastammaa epolla se oli tosi kokematon ja heitteli muaki selästää iha mite sattuu.. :D

   Poista
  3. En viiti tänne heidän yhteystietoja laittaa, mut jos tuut multa kysyy esim facebookissa meri rahikkala tai spostilla merirahikkala@gmail.com nii mielellään annan heidän numeron / nimet (:

   Poista
 4. Basse on olllu suursuon ratsastuskeskuskeksa mut se alko pukittelee ja ainaku kiristivyötä nii ponivaa lähtee kiitolaukkaa

  VastaaPoista
 5. Nättejä poneja, tosi kivasti kerrottu;)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. oulunsalolla ei ilmeisesti järjestetä leirejä? en ainakaa nettisivuilta löytäny :l

  VastaaPoista
 7. Camia sun kannatas kokeilla se on tosi mukava ja ehdottomasti yks mun lemppareista ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä miettinyt, että sitä olis kiva kokeilla! :)

   Poista