maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kahden päivän estetunnit



Perjantain tunnille sain Cayennen, jolla olen kerran aijemmin mennyt vuosi sitten, kun olin käymässä Oulunsalossa ensimmäistä kertaa. Hypättiin taas tavalliseen tapaan, ja jouduttiin menemään maneesissa koska kenttä oli niin huono edellispäivien sateiden vuoksi. Tehtävän näätte paremmin videolta, mutta lopulliseen rataan kuului siis pysty, kaksi ristikkoa kolmikaarisen kiemurauran mallisesti, okseri, kaareva linja ja okseri uudestaan.
Muutaman verkkahypyn jälkeen alettiin tulla kentän keskellä olevia ristikoita. Cayenne oli alusta asti tosi laiska ja pitkä, vaikka tällä tehtävällä olisi juuri tarvittu lyhyttä mutta aktiivista laukkaa. En saanut sitä ollenkaan hereille ja tultiin esteille tosi laiskasti, oikeastaan ihan koko tunti. Tämän takia saatettiin tulla välillä aika pohjaan ja pienemmille esteille varsinkin tuli huonoja hyppyjä.

Olin taas aika pettynyt tuntiin, ja ehkä eniten jäi ärsyttämään se, etten saanut Cayennea kunnolla liikkumaan ja se jäi vähän pohkeen taakse, niin jouduin koko ajan olla patistamassa sitä eteenpäin. Viime kerralla silloin vuosi sitten kuitenkin onnistuin tippumaankin ja lentelin ihan miten sattuu joka hypyn päällä, joten pientä parannusta siitä kuitenkin.

Kuvista kiitos Joannalle, ja videoista Ankulle!


Edellisellä kerralla vuosi sitten pääsin tosiaan maistelemaan hiekkaakin..



Lopussa okseri nostettiin johonkin reiluun metriin, ja ihme että pystyin tulemaan sen tuosta vaan. Noin isolla hevosella se ei tuntunut oikeastaan edes isolta, ja Cayennen kanssa olisi oikeasti hauska hypätä joskus vielä isompaa, koska reilu metrin estekään ei näyttänyt tuntuvan sillä missään.
Saatiin hyvät hypyt molemmilla kerroilla tuolle isoimmalle esteelle, ja kaikki sai lopuksi tulla vielä kerran yksittäisenä okserin vähän pienempänä, johon tuli myös hyvä hyppy. Loppua kohti meno selvästi parani, mutta silti tunnista jäi vähän ärsyttävä fiilis.




Edellisellä viikolla en ollut tunnilla ollenkaan, joten menin myös lauantai-aamuna tunnille. Siihen sain Paulan, ja tunti kesti yksi ja puoli tuntia. Verkkailtiin aluksi pitkään, ja itse hyppyaikaa jäi suunnilleen tunti. Tehtävä oli täysin sama kuin perjantaina, paitsi lopussa siihen lisättiin vielä pari estettä.
Myös Paula oli aluksi melko laiskan tuntuinen, ja tultiin tosi monesti esteille liian pohjaan. Muutama kerta ei olisi haitannut, mutta kun saman virheen toisti monta kertaa, alkoi jo ihan tosissaan ärsyttämään. Paulahan ei nyt varsinaisesti ole mikään siro esteheppa, joten sen oli selvästi aika vaikea lähteä venyttämään hyppyä ja tuli juuri mielummin pohjaan.
Rata oli siis täysin samanlainen kuin perjantaina, mutta loppuun lisättiin vielä keskihalkaisijalla olevat esteet uudestaan, jotka tultiin ympyrän muotoisesti. Sain tulla lopuksi radan taas korkeampana, pari estettä oli ehkä noin 80cm, ristikot nousi pieniksi pystyiksi ja okseri oli 95cm. Se oli jo selvästi Paulalle aika korkea, joten oon ihan ylpeä ponista kun se hyppäs sen kuitenkin heti. Huonoja hyppyjä tuli taas aivan turhan monta, mutta onneksi niitä onnistuneitakin pätkiä saatiin. Jotenkin tuo Paulan ponimaisuus saa mut tykkäämään siitä, vaikka se onkin vähän enemmän tollanen pienten lasten poni.





Oli tosi kiva päästä kokeilemaan Paulaa esteilläkin, mutta silti ehkä tykkäsin siitä enemmän koulutunnilla. Varmasti sillä olisi välillä hauska mennä, mutta sen kanssa en varmaankaan pääsisi kauheasti estepuolella kehittymään.
Taas muistutan myös siitä, ettei tarvitse tulla kertomaan miten rumasti ratsastan molemmilla hepoilla tai muutakaan vastaavaa. Tiedän itsekin ettei ratsastukseni ole parhaimmillaan, koska kummatkin postauksen hepat on mulle vielä tosi outoja. Mun istunnassa on nyt taas hirveästi korjattavaa kun en ole tottunut vielä muilla kuin Bassella hyppäämään. Myös pukit Paula-koosteessa johtui ihan vaan ponin pelleilystä, jota se teki myös edellisenä päivänä, ja välillä se myös hermostui jos pyysin sitä kunnolla eteen.

Tunnilta oli tällä kertaa vaan videoita, ja ne oli kaikki viimeiseltä puolelta tunnilta. Kiitos Tiitulle kuvaamisesta!




Tiistaina oon menossa pitkästä aikaa koulutunnille, koska perjantaina ei ole tunteja juhannuksen takia. Katsotaan jos saisin tiistain tunnista tehtyä seuraavaa postausta, moikka!

17 kommenttia:

  1. Oii vitsi toi Cayenne näyttää kivalle! :o Hyvin kyl meet noilla molemmilla hevosilla. :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näkösiä heppoja kyllä ❤ Hienosti ratsastat taas :)

    VastaaPoista
  3. Ratsastat kyllä niin hienosti hevosella kuin hevosella! Mahtava postaus♥

    VastaaPoista
  4. Upean näköistä menoa, voi vain ihailla!♥

    VastaaPoista
  5. Menet molemmilla tosi hyvin!!:)

    VastaaPoista
  6. Cayenne näyttää kyllä kivalta ja videon perusteella menit todella hyvin :)

    VastaaPoista
  7. Menit taas ihan sika hyvin kummallakin ja itse postaus on myös hyvin kirjotettu! Cayennen kaa meet mun mielestä oikein sujuvasti, etenkin isommilla esteillä :) Paulan kanssakin meno näyttää hyvältä, hyvin ratsastat sitä pelleilyistä huolimatta! :)

    VastaaPoista
  8. Vitsi meet hyvin kaikilla hevosilla mustä oot laittanu tänne kuvii ja videoita vaikka oot sanonu niissä teksteissä et ois menny huonosti, mut hyvältä se ainaki näyttää:)

    VastaaPoista
  9. Kiva ois nähä että miten meet sillon ku ratsastat omasta mielestäs hyvin :'D Upeesti ratsastat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah voi kun tää oli ihana kommentti :'D kiitos paljon!

      Poista