lauantai 20. helmikuuta 2016

Uuden hevosen selässä
Toivoin tunnille tällä kertaa Gaspacho nimistä hevosta, joka tuli Oulunsaloon joskus kesän lopulla, mutta joutui heti tultuaan saikulle eikä siksi ole käynyt tunneilla. Nyt se on pikkuhiljaa alkanut käymään koulutunteja, ja sainkin sen nyt meidän tunnille.
Tunnin tavoitteena oli päästä tekemään vähän vastalaukkoja, ja ennen varsinaista tehtävää mentiin käynnissä väistöjä pitkillä sivuilla, jonka jälkeen alettiin mennä loivaa kiemurauraa ensin ravissa ja sitten laukassa. Gaspacho toimi tosi hyvin kaikissa tehtävissä, mutta sen vinous oli suuri ongelma koko tunnin. Huomasin heti alkutunnista että ruuna oli valmiiksi asettunut oikealle, ja sen takia tosi raskas vasemmalta. Pelkkä suoristaminen tuotti jo ongelmia, ja kun tehtävään kuului taivutus vasempaan, ei meno ainakaan helpottunut yhtään.
Oikeaan kierrokseen työskentely oli sitten paljon helpompaa ja siihen suuntaan saatiinkin ihan kivoja pätkiä. Tosin lähes koko tunnin hevosen takapää oli tosi epäaktiivinen eikä ollut ollenkaan hommissa mukana, vain muutamassa laukkapätkässä liike tuli kunnolla takaa eteen ja tuntui selkäänkin aivan erilaiselta, paremmalta. Muuten Gaspachon askeleet oli tosi mukavat, yllättävän pienet noin isolle hevoselle, mutta tosi helpot istua.

Kuvat ja videot c) Linda! :)

Näistä kuvista näkee niin selkeesti miten pientä askelta Gaspacho otti takajaloilla...
"ootpas sä iso"Videokooste antaa ehkä vähän paremman kuvan tunnin kulusta, ja siitä näkee noita tehtäviäkin paremmin mitä tehtiin. On tuo hevonen kyllä vaan niin kiva, ajatus olis että se toimis tästä eteenpäin mun tollasena kouluheppana, kun Bassen kanssa ollaan keskitytty lähinnä esteisiin. Haluan tosissaan oppia ratsastaa Gaspachoa, siitä huomaa että se kyllä osaa jos ratsastaja osaa pyytää. Jos siltä sais tuon vinouden pois ja se ois tasanen molemmilta puolilta, niin lähentelis aika täydellistä hevosta!


Piakkoin tulossa postausta tän päivän ratsastuksista, ja vähän lisää selvennystä asioihin ja muuta infoa. Elikkä palaillaan mahdollisimman pian!

6 kommenttia:

 1. Onpas mahtavan kokoinen hepsu ❤ Hienosti meet;)

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä hyvälle! Tosi kiva postaus jälleen ♥

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja kuvia ja videokin oli tosi hyvä!:)❤️

  VastaaPoista