perjantai 1. tammikuuta 2016

Videopostaus estekurssilta

Moi! Pitkästä aikaa päätin tehdä videopostauksen, kun se on aina ollut toivelistan kärjessä kun oon pyytänyt teitä kertomaan postausideoita. Ratsastuskoululla on tietysti vähän hankalampi toteuttaa hyvä videopostaus, kun ratsastuksen lisäksi ei juurikaan saa materiaalia, mutta yritin nyt jotain kuvailla!

kuvat ja videot c) Lotta


Ilmottauduin tosiaan estekurssille vähän aikaa sitten, korkeuteen 80-90cm. Hieman pienempikin olisi mulle kyllä riittänyt, kun ensimmäistä kertaa hyppäsin tässä kolmeen kuukauteen, mutta ristikko oli toinen korkeus enkä niin pieneen halunnut. Kurssin kesti yksi ja puoli tuntia, ja toivoin siihen Bassea.
Videosta näettekin sitten miten tunti meni, enkä ala sen kummemmin tehtäviä sun muita kertomaan. Pakko kuitenkin mainita, että ratsastus ei todellakaan ole mitään erityisen kaunista, kun vasta totuttelin taas hyppäämiseen. Esteet nousi tosi nopeasti korkeiksi, ja kun ensimmäisen kerran lähestyin tuota sarjaa ravilla esteiden ollessa 90 ja 95cm, mua pelotti, oikeesti tosi paljon. Aijoin jo kääntää pois pari metriä ennen estettä, mutta en kääntänyt ja se oli menoa sitten. Tuo yksi epäonnistunut hyppy juuri tällä sarjalla johtui siitä, että luulin ponin kieltävän, eli videosta näette kaikki epäonnistumisetkin.

Epäonnistumisista puheenollen, päätin sitten tipahtaakin kerran. Suunnittelin jo ennen tuntia millä taktiikalla mun pitää tulla alas, jos tulen, koska solisluu ei saisi vielä saada kolhuja. Oon vissiin tippunut vähän turhan monesti, kun oikeesti alan olla siinä jo aika haka. En yleensä lentele enää miten sattuu (hups, viime kertaa ei lasketa), vaan osaan tulla suht rauhassa alas, ja nytkin tipahdin siis jaloilleen. Harvinaisen huonotuurisena tosin satutin nilkkani melko pahasti, mutta ehkä se siitä...
Tippuminen oli täysin mun oma syy, lopetin ratsastamisen sarjan välissä ja poni kielsi. Videossa se näyttää vähän tyhmältä, kun juuri Bassen kieltäytymistä ei näy, mutta oma tasapaino petti ja luiskahdin heti sivuun ja siitä sitten maahan. Tuon lisäksi Basse kielsi vielä muutaman kerran, mutta kaikki ihan mun omista mokista. En pääse heti esteen jälkeen pystyyn, ja jos seuraava este on heti parin metrin päässä, en kerkeä ratsastaa sille. Tähän mun pitää kiinnittää paremmin huomiota ensi kerralla, ja yrittää päästä heti pystyyn, vaikka Bassen hyppy onkin iso ja vaikea, ja se joutuu tasapainottaa itseään esteen jälkeen laskemalla päätä.
Opettaja kuitenkin sanoi että mun pitäs olla tosi tyytyväinen, Basse ei ollut ennen hypännyt tollasta rataa ja jos mä vaan luotan itteeni niin kaikki menee hyvin.

Vähän vaikea oli hypätä tuolla koulusatulalla ja saada sopivat jalkkarit, mutta ei se loppupeleissä niin paljoa häirinnyt :DIlmeestä päätellen tais olla rankkaa :D

Kertokaahan mitä tykkäsitte videosta, ja hyvää uutta vuotta 2016 kaikille! 

50 kommenttia:

 1. teetkö enää vlogikanavalle videoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, ei ollu oikee mun juttu :D

   Poista
  2. () ()
   ( ^-^ )
   ( () () )
   Halusin tehä sulle söpön bunnyn:) Ole hyvä ja lupas pitää siitä hyvää huolta:)

   Poista
  3. Kiva postaus:) Basse on vaa nii sulone ja sen hyppytyyli:3 Tiiätkö kui vanha se on?:)

   Poista
  4. Oho, tää viesti meni tänne vastauksiin, vaikka ei ollu tarkotus

   Poista
  5. Joo ei mitää :D ja kiitos paljon, basse täyttää tänä vuonna 8 (:

   Poista
 2. Tää oli ihan älyttömän kiva! Lisää tälläsii + hyvältä tuo meno mun silmään näytti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista sara! ❤️

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja tälläsii ois kiva nähä jatkossakin! :) hyvin menit Bassella! :,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit! Kiitos kovasti (:

   Poista
 4. Kiva video ja basse hyppää kyllä tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan näköstä menoa!:) Hieno toi tippuminen, onneks et satuttanut solisluuta! Mulla on ihan sama ongelma, että en pääse esteen jälkeen tarpeeks nopeesti takas satulaan, mikä on kyllä tosi inhottavaa hevosen kannalta:/ Mutta Bassen hyppytyyli ei näytäkään ihan helpoimmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei varmasti oo ponillekaa kivaa, pitäs päästä tosta nopeesti eroon.. Mutta kiitos paljon tosi kivasta kommentista! :)

   Poista
 6. Uii, meilläkin oli tossa vähän aikaa etsekurssi! Itsekin menin meijän nuorukaisella, jolla on kyllä vielä tasapaino hukassa :D Basse näyttää näyttää taas hyppäävän hyvin :) Kivaa saada pitkästä aikaa videota teiltäkin !

  VastaaPoista
 7. satulaan laskeudutaan vasta yhden tai enemmän laukkojen jälkeen, sillä se on hevoselle mukavampi eträ sinne ei tömähdetä ja hevoneb saa tilataa laukata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Empä ookkaan ennen tollasesta kuullut, kun yleensä kyllä pyritään mahdollisimman nopeasti takas satulaan, mun tietääkseni :D

   Poista
  2. Merin ratsastusta kommentoimatta totean, että anonyymi on oikeassa. Hevosen tarvitsee saada tilaa esteen jälkeen hakea tasapaino ja rytmi takaisin.

   Poista
  3. Niin, ja haluaisitko selventää sitten että teenkö nyt teidän mielestä väärin vai oikein, vai mitä haette tuolla? :D kun itse sanoin että pitäs päästä nopeammin pystyyn ja takas satulaan, mutta tolla videolla ette sitä nää mihin itse pyrin, eli mihin tää teidän juttu viittaa, en ymmärrä? On totta että hevonen tarvitsee tilaa ja sen pitää löytää tasapaino, mutta haluaisin tietää että miks kerrotte tän nyt tässä? :D

   Poista
  4. En ole (vielä) ammattilainen, joten en halua sen kummemmin arvostella Merin ratsastusta. Kun Meri kyseenalaisti ylemmän anonyymin tietämyksen, totesin vain anonyymin olevan oikeilla jäljillä. Ratsastajan täytyy muistaa antaa esteen jälkeen hevoselle pari askelta tyhjää, jotta hevonen löytää tasapainonsa takaisin. Toki ratsastajan pitäisi pyrkiä säilyttämään omakin tasapainonsa ja vakaa istunta, sillä sivulle rösähtävä tai kaulalle valahtava ratsastaja toki horjuttaa hevosen tasapainoa. Eli minun kommenttini oli lähinnä viite ylemmän anonyymin kommenttiin. En tiedä meinasiko ylempi anonyymi, ettet antaisi hevoselle riittävästi tilaa, mutta näin ratsastuksenohjaaja-opiskelijan silmiin sun ratsastus on ihan siistiä ja annat tarpeeksi tilaa, tosin tällä videolla (ymmärrettävästi tauosta johtuen) ratsastuksesi ei ole parhaimmillaan.

   Poista
 8. Tosi kiva postaus ja video! Hienosti hyppäätte Bassen kanssa, ja onneks et satuttanut tippuessasi mitään ;D.

  VastaaPoista
 9. Ihana videopostaus, tälläisiä lisää :)

  VastaaPoista
 10. Hienosti menit Bassella, jälleen kerran! :) Otan nyt kantaa tuohon esteen jälkeen satulaan tulolle :D Anonyymit: jos teidän mielestä on oikein, että annetaan hevosen hakea tasapaino esteen jälkeen, olemalla kevyessä istunnassa askeleen, tai parin ajan, niin niinhän Meri tekeekin tällä hetkellä! Vaikka yrität Meri päästä tavasta eroon mulla ei ole muuta mielipidettä tähän, kuin että ymmärrän, miksi haluat tavasta eroon, onhan se varsinkin sarjoilla hankalaa, kun on tavallaan "kokoajan" kevyessä istunnassa, eikä pääse kunnolla sarjaväleillä rastastamaan.

  Ps. Tosi kiva videopostaus, teehän joskus uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, just tota tässä ihmettelinkin, sä ainakin ymmärsit mitä hain takaa :D ja siis luulis kai sen hevoselle olevan just inhottavampi tolleen ku mä nyt tolla videolla ratsastin. Jos ite pääsen nopeemmin takas satulaan ja tasapainoon, niin uskois hevosenkin sillon pääsevän helpommin takas tasapainoon ja pystyyn.. :)
   Mutta kiitos paljon sulle kommentista, pitääpä kuvailla taas joku päivä uusi!

   Poista
 11. Hirmu kiva video ja siistin näköistä menoa teillä! :)

  VastaaPoista
 12. Kiva ku teit taas videopostauksen, ei mua ainakaa haitannu vaikka oliki vähä lyhyempi :) Tuo Lotan "Meri sää et saanu tippua!" oli kyllä huvittava, onneks ei kayny solisluulle mitään :D Sää meet kyllä hyvin bassella, varsinki ku sillä näyttää olevan vähä erilainen hyppytyyli, jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah joo :D kiitos paljon tosi kivasta kommentista, kiva että tykkäsit! :)

   Poista
 13. Hyvä postaus:) Ja videopostaukset on parhaimpii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja eikä muokaan haitannu vaik oliki vähä lyhyt. Ja miks lupaat ettet tipu vaik tipuit? Ei pidä luvata mitä sattuu, muuten kaverit vähenee:D Tsot tsot:,D

   Poista
  2. Ja vielä yks juttu: sun puhe kuulostaa jännält, ku se on noin hauskan möree:DD Ku usei naisil on kimee ääni, jos tajuut. Ja Basse on kyl söpö:3 Sori näist 3 kommentist:)

   Poista
  3. Millo oon luvannu etten tipu, sellast on vähä vaikee lupaa? :D en vaa ois saanu tippuu tän solisluun takia, mut tipuimpa sit kuitenki.. Ja jooh omasta mielestä mun ääni kuulostaa iha pikkulapsen puheelta, nii siks en ehkä puhu kauheen korkeelt ettei se korostu viel lisää :Dd mutta heh joo kiitos näistä kommenteista!

   Poista
 14. Oii toi videopostaus oli tosi tosi kiva :) Hyvin ratsastat, vaikka tauko selvästi näkyikin. Hyvin sä kyllä tuon ponin selkään passaat, hyvin menee! :)

  VastaaPoista
 15. Meri meni tallille.
  Maneesi näytti hallille.
  Tallilla Meri näki konin.
  Eikun se taisikin olla poni.
  Ponin nimi oli Basse.
  Meri siitä paljon tykkäsi.
  Ja aina välillä sillä hyppäsi.
  Kun kotiin oli aika mennä.
  Meri oli hetken vielä hellä.
  Antoi Basselle porkkanan
  ja vielä vähän kauraa.
  - Basse on paras!
  Meri nauraa.

  Tuli inspis tehä teistä runoxD

  VastaaPoista
 16. Kiva blogi, liityin:)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 17. Olipas kiva postaus taas! Tosi kivan näköstä toi teiän meno, vaikka oot tauolla nyt jonkinaikaan ollutkin :) Bassella on kyllä tosi kivan näköinen hyppy ja tekniikka, vaikka se onki nuori nii tosi superisti kyllä hyppää ❤️ Basse on just sun tyylinen poni ja teiän menoa on tosi kiva katsoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon ihan super kivasta kommentista! ❤️ Ja joo, basse on kyllä just mun tyylinen poni, näköjää tollaset nuoret ja energiset vetää puoleensa ;) mutta siis kiva kuulla, kiitos!

   Poista
 18. Tosi hyvin meni teillä kun ottaa huomioon sun tauon ja bassen iän! :) huomas kyllä videolta että basse väsähti loppua kohen ja alko näyttää tosi vahvalta ratsastaa, mutta ratsastit silti hyvin!
  Tuolla ylempänä puhuttiin että on parempi että on esteen jälkeen pari askelta kevyempänä ja ihan oikein yrititkin mutta eihän se voi joka kerta onnistua ku sulla on ollu nyt niin pitkä tauko! Mutta noissa sarjojen välissä kannattaa jäähä esteistuntaan jossa on kylläkin vaikeempi ratsastaa jalalla mutta se on hevoselle kivempi ja ei tuu itselle liian kiire eikä tipaha sitte sinne satulaan vaan kerkee hyppyyn mukaan :)
  Mutta tosi hyvin ratsastat kyllä nyt tauonkin jälkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon rakentavasta ja tosi kivasta kommentista!! :)

   Poista
 19. Hyvä postaus ja tykkäsin erityisesti videosta! Tosta videosta näkee että sun ylävartalo oli osittain epätasapainossa, mutta johtunee varmaankin sun tauosta :) Hyvä te <3

  VastaaPoista