lauantai 16. tammikuuta 2016

Kaksi onnistunutta tuntia



Pitkästä aikaa tavallisen tuntipostauksen pariin! Kerronkin tässä samalla nyt viime viikon perjantain, ja eilisen tunnista, joista molemmista jäi tosi kiva maku suuhun!

Viime viikolla oli tosi paljon pakkasta, joten hypättiin vaan pikkuesteitä. Aluksi tultiin muutama hyppy ravilähestymisellä, jonka jälkeen alettiin tulla lyhyttä rataa. Kaikki esteet oli kentän keskellä, ja niitä tultiin ns. pujottelukuvion mukaisesti, jos joku nyt yhtään ymmärtää mitä tarkoitan. Eli ensimmäiseltä esteeltä oikealle, sitten vasemmalle, taas oikealle ja suoraan. Tämän jälkeen tultiin vielä kaksi estettä, joiden väliin piti tehdä aijemmilta tunneilta tuttu tiukka käännös. Ensimmäisellä kerralla rata meni täysin pipariksi, mutta sen jälkeen alkoi onnistua tosi kivasti.
Kolme viimeistä laukkaa piti laskea aina ennen estettä ääneen, ja kahdella viimeisellä kerralla onnistuin laskemaan jokaisen oikein, eikä Basse lähtenyt kertaakaan hyppyyn liian aikaisin, niinkuin sillä on tapana, vaan oli tosi kuuliainen ja hyvä ratsastaa. Onnistuttiin jopa viimeisessä käännöstehtävässä, joka taisikin olla ensimmäinen kerta ikinä, vaikka sitä ollaan monet kerrat Bassen kanssa menty. Kaiken kaikkiaan oli tosi onnistunut ja mukava tunti!

Kuvat c) Ankku






Sitten eiliseen tuntiin, jolloin pääsin taas hyppäämään Bassella. Pakkastakaan ei ollut enää kuin reilut 10 astetta, joten ei tarvinut onneksi palella. Aloitettiin tulemalla pientä yksittäistä pystyä, ja pian tultiin myös toisen sivun linjaa. Mulla oli koko tunnin vähän vaikeuksia tuon linjan kanssa, jäin joko pitämään liikaa tai en pitänyt ollenkaan, joten linjan jälkimmäinen este meni joka kerta vähän sinne päin.. Kaikki muut esteet menikin sitten yllättävän hyvin, ja Basse hyppäs just sillon kun käskin sen hypätä, ja sain tuotua sen kerrankin hyvin esteille.
Aluksi tultiin rataa pienempänä, johon sisältyi tuo linja, kaksi yksittäistä estettä ja sarja. Basse ei lähtenyt yhtään kiihyttelemään vaan pysyi koko tunnin rauhallisena, ja oli taas tosi hyvä ratsastaa. Vaikka mua pelottaakin edelleen isommat esteet tosi paljon, niin Bassen kanssa uskallan jostain syystä tulla kaiken mitä eteen laitetaan. Lopussa radan esteet tais olla 90-95cm, ja yksi oli metrissä! Hullua, meidän uus ennätys muuten. Sekin rata tultiin tosi hyvin, viimeistä estettä lukuun ottamatta. Linjan ensimmäinen este oli metrissä, ja toinen 95cm okseri. Ensin Basse kiels tuolle okserille, tai no päästin sen ohi, koska en ratsastanut sitä hyvälle paikalle. Taas sama homma, koska jotenkin en uskalla antaa Bassen hypätä huonolta paikalta, jos se vaikka kaatuu tai sille käy jotain... Viimeisellä kerralla tultiin vähän lähelle, mutta ratsastin ponin kuitenkin yli. Vaikka viimeinen linja vähän epäonnistui, oon tosi tyytyväinen poniin, ja myös itseeni. Pysyin nyt paljon viime kertaa paremmin pystyssä, ja tästäkin tunnista jäi ihan tosi hyvä fiilis.

Tein lyhyen koosteen tästä eilisen tunnista, kun viime perjantailta oli vaan kuvia.




Tästä eteenpäin kuvat c) Joanna, videoista kiitos Ankulle!

Vähän vaan varmistellen.. ;)

Basse on muuten saanut nyt koulupenkin lisäksi estesatulan, jota pääsin nyt koittamaan.




Hieno poika ♥

Jostain syystä mun uusi Elli-video ei näy kaikilla, joten ajattelin kokeilla laittaa sen tähän, jospa sitten saisitte sen näkymään. :) Moikka!



26 kommenttia:

  1. Tää Basse ois sulle niin sopiva poni, harmi kun on niin pikkanen! Video ei toimi vieläkään. 😕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on se vaan niin huippu, sais vaa olla melkee 15 senttiä korkeempi.. Ja aijaa, en ymmärrä miks se ei kaikilla toimi :-/

      Poista
  2. mulla toimi kans toi video, aivan ihana! olin jo iha unohtanu kui kova elli oli pelleiler ponipihalla :D postauski oli taas tosi kiva ja noi kuvat on kans hyviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh joo elli oli sillo vähä sellane, jos sille päälle sattu :D mutta kiva kuulla ja kiitos kovasti! (:

      Poista
  3. Voi apua tuo Bassen hyppytyyli, ihana! Meno näyttää sairaan hyvälle, ootte hienoja ♥ Tosi kiva perus tuntipostaus ''pitkästä'' aikaa ja näitä koostevideoita on tosi kiva kattoo! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä! Kiitos paljon super kivasta kommentista sara ❤️

      Poista
  4. Kiva postaus taas!:) Ja kyl mulla ainakin näky molemmat videot.

    VastaaPoista
  5. Ihana toi Bassen yks hyppy ;D! Ja ihana video !

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva postaus! Ratsastat kyllä niin siististi ja toi Bassen hyppytyyli on ainakin ilmava :D Toi video oli kans tosi ihana, vaikka sillä olikin pituutta niin sen jaksoi hyvin katsoa loppuun asti. :)

    VastaaPoista
  7. Tosi hienosti meet Bassella!

    Basse sopis tosi hyvin jollekkin kisauraa aloittavalle pienelle junnulle, sen verran laadukkaalta ponilta näyttää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se on kyllä tosi laadukas ja ois varmasti hyvä kisaponi jollekki pienelle, mutta kokeneelle :) ja kiitos paljon!

      Poista
  8. Tykkään Bassen hyppytyylistä, näyttää tosi kivalta;) Myös sun istunta esteillä näyttää hyvältä, vaikken harrastakaan esteratsastusta (ennen olin henkeen ja vereen esteratsastaja, mutta nyt oon enemmän kouluratsastaja)!
    Ihanat noi videot, ja jaksoin katsoa hyvin loppuun! Ois kiva saada jatkossa tunneista joitakin koosteita enemmänkin:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi/

    P.S. Mul on samanlaiset ratsastushousut^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tosi paljon! Ja joo mä yritän tehä joka tunnista myös videokoosteen, jos vaan saan videoita tunnista :)

      Poista
  9. Tää oli tosi kiva postaus! :) Ja tykkään etenki noista videokoosteista! Mulla tuo Elli-video näkyy vaan koneella, tabletilla ja kännykällä ei pysty kattomaan. Ja aika monessa muussakin sun videossa käy tolleen, muitten videot näkyy ihan normaalisti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kattoo onko mulla asetuksissa jotai häikkää.. Mutta siis kiitos paljon jatta! :)

      Poista
  10. Tosi kiva postaus taas & hyvin menitte tunnilla Bassen kans! Ja aivan ihana video ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tiitu! :) Teki menitte hyvin zamirahin kans!

      Poista
  11. Aivan upee video ♥ Kumpa osaisin itsekkin tehdä! Hyvän näköistä menoa :)

    VastaaPoista
  12. Joo, mullaki näkyy vaan koneelta, kun katon yt:eestä tiettyjä videoita, mutta nyt pystyin kattoon sen, kun tähän sen laitoit. Tosi kiva video teistä, alkohan toi elli olee sulle aika pieni, mutta ei siis jos sillointällöin käy ;) Basse näytti menevän kans tosi superisti, on toi kyllä tosi laadukas ja hieno poni ❤️ Tosi hyvin kyllä sovitte yhteen! Mutta olipa kiva ku löysit bassen, tosi kiva varmasti reenailla sen kanssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että pystyit kattoo! Ja joo olihan elli tosi pieni, mutta varmaa se vielä sillon tällön mua jaksais kantaa ;)
      & kiitos paljon tosi kivasta kommentista, oon kyllä tosi ilonen et oon löytäny bassen! On se vaan hieno poni ❤️

      Poista