sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Ratsastuskoulun poniKoko mun ratsastushistorian aikana oon saanu tutustua toinen toistaan hienompiin poneihin, ja oon yks kerrallaan myös menettänyt ne. Osa on jäänyt mulle pieniksi, osan oon joutunut jättämään taakse tallin vaihdoksen takia, ja osa on myyty tai lopetettu. Oon joutunut tekemään vaikeita päätöksiä sen eteen että oon nyt tässä, jättänyt kaiken muun oman ponin takia, ja myöhemmin luopunut siitä.
Pitkään tuntui siltä, etten löydä enää sellaista treenikaveria, jonka kanssa kemiat oikeasti kohtaisi. Se tunne ja rakkaus tätä lajia kohtaan mikä mulla oli ensimmäiset vuodet, tuntui koko ajan vaan katoavan. Jouduin miettimään paljon mitä tältä harrastukselta haluan, ja halusin päästä eroon siitä tunteesta että meni tallille vain siksi että oli pakko, ei siksi että olisi halunnut. Vaikka musta tuntui pitkään juuri tuolta kun Roi oli mulla, en silti vaihtaisi mihinkään sitä kaikkea mitä opin ja koin mun ensimmäisen oman ponin kanssa. Voi olla, että se jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi kun saan kokea, miltä hevosen omistaminen tuntuu.
Alunperin mun ei ollut edes tarkoitus aloittaa juuri Oulunsalossa tunteja, mutta kavereiden suostuttelemana päädyin lopulta sinne. Ensimmäisten kertojen aikana mun huomion kiinnitti pieni harmaanvalkoinen poni, ja päätin toivoa sitä kaksi päivää kestävälle estekurssille. Siitä lähti mun ja Bassen, nyt jo kohta 10 kuukautta kestänyt matka.
Tosiasiahan on kuitenkin se, että Basse on vaan ratsastuskoulun poni. Mulla ei oo mitään päätösvaltaa sen asioihin, enkä pääse tekemään juuri mitään muuta sen kanssa tunneilla ratsastamisen lisäksi. Saan myös paljon kommenttia siitä kun ratsastan Bassella, vaikka olen sille monen mielestä kamalan pitkä, sekin on täysin henkilökunnan päätettävissä kellä siellä ratsastan, joten älkää turhaan siitä huolehtiko. Toivoisin itsekin että Basse olisi isompi niin mun olisi helpompi mennä sillä, mutta se nyt on tuon kokoinen mitä on.
Koko ajan päässä pyörii myös ajatus siitä, että Basse voidaan myydä milloin vaan, enkä enää koskaa näkisi sitä. Oman ponin kanssa sai päättää kaikesta itse, varmistaa että sillä on kaikki hyvin ja itse hoitaa sitä. Tiesi tarkalleen miten se voi joka päivä ja jos jokin oli vinossa, se hoidettiin. Kukaan ei voinut viedä sitä multa vastoin mun tahtoa, nyt en pysty vaikuttamaan noista mihinkään. Käyn tunnilla kerran viikossa, ja silloin parhaani mukaan teen tietysti kaiken Bassen parasta ajatellen, jos sillä ratsastan. Se on vähän, mutta alku kuitenkin.

Ratsastuskoululla käymisessä on kuitenkin myös paljon etuja, ei ole sitä samaa vastuuta kuin oman ponin pitämisessä, ja joka kerta saa opetusta. Mun pitäis vaan oppia taas ottamaan neuvoja ja opetusta oikeasti vastaan, kun kaksi ja puoli vuotta ratsastin lähinnä vaan itsenäisesti ja opettelin kaiken itse.
Kärsivällisyys on myös asia missä mulla on hirveästi parannettavaa varsinkin Bassen kanssa. Oma poni toimi juuri niillä mun säätämillä asetuksilla, ratsastuskoulun ponilta ei tietenkään pitäisi odottaa samaa kun jokainen ratsastaa sillä eri tavalla, eikä sen tarvitse aina käyttää itseään oikein. Basse kun on muutenkin melko haastava, ei mun pitäis ottaa turhaa stressiä siitä jos tunti ei mene aina putkeen. Esteet on kuitenkin meidän päälaji, ja estetunnin jälkeen voi tulla melkein joka kerta hymyssä suin takaisin talliin. Ne hyvin menneet tunnit muistuttaa aina siitä, miksi just Basse on maailman paras poni. Pelkkä sen näkeminenkin saa mut aina paremmalle tuulelle, oli se sitten ennen tuntia tai huonosti menneen tunnin jälkeen, poni piristää aina mun mieltä. Se kertoo jo jotain siitä miten mahtavan ponin oon löytänyt, kun oikeesti nautin ihan pelkästään sen seurastakin. Nyt vaan pitäis oppia elämään hetkessä ja nauttia siitä mitä on, eikä murehtia liikaa tulevaa.

Basse on mulle niin paljon enemmän kun vaan yksi ratsastuskoulun hevosista, se on mulle oikeasti tärkeä ihan eri tavalla kuin kukaan muu, ja oon niin onnellinen että oon löytänyt noin mahtavan treenikaverin.

Hyvää pääsiäistä vielä kaikille!

30 kommenttia:

 1. Voi miten ihanasti kirjoitettu postaus! :') Kaikkea hyvää sun ja Bassen matkalle, toivottavasti saat treenailla sen kanssa vielä pitkään! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanasti kirjoitat!<3 ja ootte aivan ihana pari bassen kaa! Mullaki tuntuu välillä tuolta että ei oikee haluta mennä tallille jne:)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana postaus! :) Näkee kyllä todella selvästi kui paljon välität Bassesta! Ootte ihan huippu pari! c:

  VastaaPoista
 4. Ihania 'ajatuksia' kirjoitettu. Tosi kiva postaus jälleen, ihania kuviakin ♥

  VastaaPoista
 5. Ihanasti kirjoitit <3 Ootte Bassenkaa iha huippupari! Jep nuissa ratsastuskouluponeissa on just tuo että ne on just tallin poneja ja ei pysty sillee ite päättää mitä tekee ja millon. Onko tuola Oulunsalosa muute muita poneja ku mulle on sanottu et sielä ois vaan pari?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ❤️ ja bassen lisäksi oulunsalossa on vaan yks poni tällä hetkellä (:

   Poista
 6. Oi kiva postaus! Ootte kyllä ihana pari :3 Etkä sä mun mielestä liian pitkä ponille ole :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvin kirjoitettu postaus, wau! :)

  VastaaPoista
 8. Olli mukava lukea vähän erilaista postausta vaihteeksii! :) Sovitte kyllä hyvin yhteen, tsemppiä tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
 9. Ostaisitko bassen jos se olis myytävänä?

  VastaaPoista
 10. Miks basse on myynnissä? myynti ilmotus tuli vastaan facebookissa. siinä oli vielä pari kuvaa bassesta. myyntiilmoitus :

  8-vuotias, kuvankaunis pikkuponi (139cm) Suomen estekärkeen
  Myydään hieno tanskalainen poniruuna. Estepuolella valtavasti skouppia, hyppy ei lopu kesken! Poni on ollut meillä opetuskäytössä vajaan vuoden ja hyppää jo nyt vaivatta tuntiratsastajien kanssa tehtäviä 110cm-tasolla, vaikka on tällä hetkellä vailla hyppylihaksia ja säännönmukaista treeniä/valmennusta.
  Isot, hyvät liikkeet, hevosmainen, joten sopisi kyllä startata kouluakin tai vaikka kenttää. Virallinen mittaustodistus 139cm.
  Sopii hyvin kilpauraansa aloittelevallekin ponikuskille - ei kieltele turhia, ei kiikuta, kaikentasoisten hypättävissä ja ratsastettavissa, meillä ollut jatko 1 -tunneista lähtien kaikilla. Reipas ja energinen ratsastaa, ei kuitenkaan kuuma. Ei tee tyymyyksiä, ei hypi pystyyn.
  Fiksu, nuori kaveri, jolla myös mm. pelattu hevosjalkapalloa ja ollut käytössä myös leikkitunneilla. Maastossa toimii hyvin, menee ojat ym. vetohevosenakin.
  Hoitaessa alkanut kiukuttelemaan, ei tykkää vaihtuvista hoitajista (on kuitenkin tälläkin hetkellä kytkettynä lastenkin hoidettavissa). Meille tullessaan tykkäsi kaikista rapsutuksista - on siis perusluonteeltaan ihmisrakas ja kiltti.
  Kengitys, lastaus, kuljetus ym. hoitotoimenpiteet sujuu helposti.
  Koulupuolella koulutustaso on tällä hetkellä HeB, osaa myös HeA:n asioita, mutta kokoamisaste ei vielä HeA-radalle riittävä.
  Nyt vielä tosi edullinen tasoonsa nähden, koska meillä ei ratsastuskoulussa ole ollut mahdollisuutta tehdä tuloksia. Hypännyt vain pikkuluokkia omissa harjoituskisoissa.
  Hp. 12 000€
  Askellajivideo sekä muutama hyppy isomman kuskin kanssa:
  https://youtu.be/wQm0iNTlpUo
  https://youtu.be/PHMCojfRF_U
  Yhteydenotot sähköpostitse helena.mattila@oulunsalonratsastuskoulu.fi tai Facebookin kautta yksityisviestillä/Laura Mattila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon nähny ton, on myös oulunsalon sivuilla.. Ei sovi ratsastuskoulukäyttöön ja on nii kapasiteetikas ja nuori nii parempiha sillä on yksityisenä..

   Poista
 11. Bassehan on nyt myynnissä?

  VastaaPoista
 12. Aiotko jatkaa Ousalla käymista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo enköhän, Bassen myymisessä voi kuitenki kestää jonkun aikaa.. Ja nyt ku Paula ja Faido tuli nii toisesta niistähä saattaa löytyä mulle uus treenikaveri Bassen lähettyä.

   Poista
  2. Menin torstaina Faidolla niin voin sanoa, että siinä oli hiukan samanlaista kuin Bassesssa on((:

   Poista