lauantai 3. syyskuuta 2016

Hurja kouluponiViime viikon perjantaina vakio-opettajamme ei taaskaan pitänyt tuntia, joten meillä oli koulua. Ratsuksi sain Silveri nimisen pikkuisen suokin, joka olikin ollut toinen toiveistani tunnille. Päätettiin porukalla mennä ilman satulaa, jota tosin itse vähän kaduin jälkeenpäin.
Alkuverkoissa Silveri oli aika kivan tuntuinen, vähän vaan epätasainen edestä ja sen oloinen ettei oikein tiedä miten päin pitäisi olla. Laukka puolestaan oli tosi vaikea, sitä ei voinut lähteä työstämään juuri ollenkaan, ja itsekin pompin selässä kuin mikäkin perunasäkki. Satulan kanssa meno olisi voinut olla vähän hallitumpaa, mutta eihän se auta kuin kokeilla sitten joskus uudestaan satulalla.

Tunnin itse tehtävä oli takaosakäännökset, ratsastettiin aina lyhyen sivun keskeltä pitkän sivun keskelle, ja siitä taas lyhyen sivun keskelle, eli kuviosta tuli ns. salmiakin muotoinen. Meillä oli joskus viime syksynä tismalleen samanlainen tehtävä, silloin tosin tehtiin takaosakäännöksien sijaan etuosakäännöksiä. Muistan jo silloin vihanneeni tuota tehtävää, eikä se ollut kyllä muuttunut mihinkään. En silloin, enkä nytkään saanut riittävästi neuvoja tehtävän tekemiseen, eikä Silverikään ymmärtänyt yhtään mitä siltä pyysin. Se hermostui vaan hirveästi, joka puolestaan sai mut hermostumaan kun tehtävä ei onnistunut. Mutta turha kai siitä on hevosta alkaa syyttämään, jos siltä yritetään pyytää jotain sellaista mitä se ei osaa tai ymmärrä.

Kuvaajina mulla oli mukana taas Venla ja Helena, kiitokset kuvista ja videoista heille!

Kun oltiin menty tehtävää ensin käynnissä, lisättiin käännöksien väliin voltit ulospäin jotka tuli ratsastaa ravissa. Hetken sitä mentyämme alettiin tulla alun kuviota laukassa, tietysti ilman mitään takaosakäännöksiä. Itse jäin kuitenkin lähinnä pyörimään joko keski- tai pääty-ympyrälle, koska meidän menossa ei ollut mitään kontrollia, joten turhaa edes olisin yrittänyt lähteä muiden sekaan laukkaamaan.

Hetken laukkaamisen jälkeen Silveri päätti, että nyt olisi hyvä aika näyttää kuinka korkealle se saa takapuolensa heitettyä. En tiedä miten paljon se on sitä tavallisesti tehnyt, mutta ei todellakaan ollut siis ensimmäinen kerta kun nään sen pukittelevan. Ilman syytä ei tietenkään kukaan pukittele, enkä ala sitä millään tapaa normalisoimaan, mutta suoraan ei voi myöskään alkaa vaan mua siitä syyttämään kun on muidenkin kanssa sitä harrastanut.
Lähes joka kerta laukka nousi pukin kautta, tai sitten muuten vaan yritettiin saada ratsastaja maahan kesken tehtävän. Vasta monen yrityksen jälkeen saatii tehtyä hallittu nosto ilman ylimääräisiä hyppelyitä, ja jatkettua matkaa normaalisti laukaten. En tiedä mikä mun ratsastuksessa meni niin pahasti pieleen että Silveri noin käyttäytyi, mutta en kyllä saanut mitään apuja tai kommenttejakaan mitä olisin voinut tehdä toisin, joten näin tällä kertaa.


Mun tunti on niin harmittavan myöhään, että kuvat alkaa heilahtaa heti kun vähän hämärtyy..


Ilme kertoo taas fiilikset.. :D
Ravi oli tällä tunnilla selvästi meidän vahvuus, ja joskus haluaisin ehkä vielä satulan kanssa kokeilla mitä meidän menosta silloin tulisi. Jos tehtävä olisi ollut nytkin erilainen ja oltaisiin keskitytty enemmän ravin työstämiseen, lopputulos olisi voinut olla täysin eri. Nyt mulla jäi vaan tosi huono fiilis niin tunnista kuin ponistakin, ja hermot oli taas tuhannen riekaleina. Haluan kuitenkin antaa realistisen kuvan tunnin kulusta tänne, enkä ala mitään satuja sepittämään jos oikeasti tunti on mennyt huonosti. Toki aina joutuu vähän joitain asioita kaunistella, mutta kyllä se ruma totuuskin yleensä tulee esille, niinkuin nytkin nuo pukittelut näkyy myös koosteessa.
Eilen oli taas estetunnin vuoro, ja siitä yritän postata myös mahdollisimman pian! Jättäkäähän nytkin kommenttia, mutta pitäkää ne kuitenkin asiallisina. :)

36 kommenttia:

 1. OI että, miten nätin näköinen poni! Loppujen lopuksihan teillä meni ihan kivasti, ja monissa kuvissa tosi kivan näköistä menoa :)

  Pörheää Menoa

  VastaaPoista
 2. Ratsastat mun mielestä niin nätisti! Tosi kiva postaus taas! :)

  VastaaPoista
 3. Sähän istut tuolla ihan kamalan mageesti, WAU! Hiano Silveri ♥ Hauska pikkulokki :D

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömän siististi ratsastat ja kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 5. muista Meri,vaikeuksien kautta aina voittoon! Tuo sinun ratsastus on todella kaunista, pukeista huolimatta näytit jatkavan eteenpäin. Älä anna huonon tunnin lannistaa, seuraava tunti on jo varmasti parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan super ihanasta kommentista & tsempeistä!

   Poista
 6. Tykkään sun ratsastus tyylistä tosi paljon! Istut niin siististi ja hepat kulkee sun kanssa tosi nätisti! :)

  VastaaPoista
 7. En ole mikään eläinlääkäri, ja ehkä yhden videon perusteella on hieman väärin edes näin sanoa, mutta mielestäni heppa vaikuttaa kipeältä takaa, kenties toisesta takasestaan. Se selittäisi myös pukittelun, koska ei näytä lainkaan siltä, että se ilostakaan pukittaisi.

  Mutta hienosti ratsastettu, sinulla on kyllä hyvä tasapaino! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mullakin aina ekana tulee mieleen jos joku tollee pukittelee, että se on jostain kipee. Toki voi olla muitaki syitä, vaikee sanoo, mut uskon että henkilökunta osaa kuiteki hoitaa tuolla noi asiat :)
   Kiitos kovasti!

   Poista
 8. Hyvin ratsastettu ja videon perusteella voi sanoa että pukit ei varmasti johtuneet ratsastajasta. Hyvä tasapaino sulla!

  VastaaPoista
 9. ihanan näkönen hevonen ja ratsastat hyvin eikä munkaan silmään näyttänyt todellakan ratsastajasta noi pukit :)
  olis kiva jos tulis useemmin jotain muita postauksia kun pelkkiä tunneista kertovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja joo nyt on tullut kieltämättä paljon vaan tuntipostauksia, mutta kun vuokraponiakaan ei ole niin en saa oikeen muualta materiaalia mistä postata.. Mutta joitain erikoispostauksia ois tarkotus toteuttaa heti kun on aikaa :)

   Poista
 10. oulusalosta noita pukittelevia hevosia kummasti löytyy.. hevosen hyvinvointiin pitäisi paneutua ja etsiä syyt hevosten protesteille.. huomaa sen jos hevonen ei tykkää työstään/on kipeä/jumissa ja sillon pitäisi hälytyskellot soida ja tehdä hevoselle paras ratkaisu..

  tosi hyvin kumminki ratsastat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siellä nyt ihan kauheasti pukittelevia hevosia musta ole, korkeentaan sellaisia jotka reagoi raippaan pukittamalla. Ja mitä mä oon nähnyt niin siellä kyllä hoidetaan ihan pienestä haavasta lähtien kaikki ruhjeet yms, mutta tietysti aina on parantamisen varaa kun hevosen hyvinvoinnin hoidosta puhutaan ratsastuskouluissa.
   Kiitos! (:

   Poista
 11. Oon aina ihaillu sinun ratsastustaitoja, sinun innoittamana itsekkin aikanaan ratsastuksen aloitin ;) Olet minulle esikuva!

  VastaaPoista
 12. Ei vitsi mä oon aina niin rakastanu sun ratsastustyyliä! Niin paljon tykkään siitä et voisin pyrkiä samaan! Ja sitte aina kaikki ei mee nappiin, ens kerralla sitte menee paremmin :) ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! Kiitos paljon tosi kivasta kommentista :) ❤️

   Poista
 13. Samaa sanon kuin muutkin ylempänä, eli tykkään tosi paljon sun ratsastustyylistä! Istut siellä selässä niin siististi luontevatsi + teiän meno näytti hirmu kivalta, eihän niille pukeille mitään mahda varsinkaan jos ei opettajalta saa neuvoa... :)

  VastaaPoista
 14. ainakin ensimmäinen pukki näytti silmiini tulevan siksi kun jäit ehkä vähä liian voimakkaasti sisäohjaan kiinni (?) ja pohje nousi välillä jonka seurauksena tuli pukki, mutta hyvin ratsastit ja ratsastat todella hevosystäväisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis laukka-avuista yleensä se sitä perää heitti, vaikka teitysti kaikkien hevosten pitäisi pohkeet hyväksyä. Mutta hyvin mahdollista, että se pukitti välillä noiden sanomiesi syiden takia.
   Kiitos tosi paljon ! :)

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. ihanaa nähä Sintistä taas kuvia, kun en pitkään aikaan oo nähnyt�� Hirveästi poni on kehittynyt kun meiltä lähti���� hienon näköstä menoa! :)

  VastaaPoista
 17. Mun silmään teidän menossa ei mitään ns.vikaa ollut, vaan opettajat ovat vain tehneet pienen arviontivirheen kun ovat noin nuoren hevosen tunnille laittaneet. En toki tiedä tarkemmin, mutta silveri näyttäisi kyllästyvän tuohon samaan yksinkertaiseen tehtävään ja ihan kuin keksisi itse siihen lisää "tekemistä" muun muassa sen mielestä vähänkään inhottaviin apuihin reagoiminen pukittamalla ja muutenkin ilme alkoi näyttämään melko kyllästyneelyä tuohon laukkaamiseen. Mutta tosi siististi ratsastit pukittelusta ja temppuilusta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon kyllä samaa mieltä sun kans, tuota itsekin ajattelin. Mutta tosiaan kiitos paljon kommentista!

   Poista