lauantai 17. syyskuuta 2016

Takaisin poniratsastajaksiTaas kerran oon ollut niin laiska tän blogin kanssa, että nyt on sitten pakko tunkea miljoona asiaa samaan postaukseen. Voitaisiin aloittaa vaikka viime viikon perjantaista, jolloin sain estetunnille ratsuksi Aapo nimisen ponin. En nyt ala hirveän tarkasti kertomaan tunneista kun kuviakin on vaan muutama, mutta koosteista näette sitten paremmin tuntien tehtävät ja muutenkin miltä meno näytti.

Aapolla olen siis kerran aijemmin mennyt koulua, ja nyt pääsin kokeilemaan hyppyjä sen kanssa. Heti ensimmäisten hyppyjen aikana se innostui tosi paljon ja lähti helposti kaahaamaan esteen jälkeen, mutta meni kaikista esteistä yli vaikka välillä toinkin sen niille vähän huonosti. Poni joutuikin melko monesti pelastamaan kun itse sähläsin selässä, mutta onnistuin sentään muutaman esteen itsekin ratsastamaan ihan hyvin.
Radan sarjaväli oli Aapolle turhan pitkä, joten sen kanssa tuli hieman ongelmia. Portilta päin tultaessa onnistuttiin tulemaan se kuitenkin kahdella laukalla heti toisella yrittämällä, mutta toiselta puolelta tultaessa en jostain syystä saanut sitä millään venymään kahteen laukkaan, joten jälkimmäinen hyppy oli sitten aina vähän huono. Koosteesta pääsettekin katsomaan miten ensimmäinen yritys toisesta suunnasta meni, mutta sekin oli ihan mun oma arviointivirhe. Tultiin väli lopulta sitten kolmella laukalla puhtaasti, vaikka sitä ei videolla ollutkaan.

Sitten ehkä postauksen iloisimpiin uutisiin, olen nimittäin löytänyt uuden vuokraponin! Tässä on siis Bertti, vasta 4-vuotias arabiwelsh risteytysruuna. Sen luona olen ehtinyt käydä nyt kaksi kertaa kokeilukerran jälkeen, ja pikkuherra on vienyt mun sydämen aivan täysin. Nuoren ikänsä vuoksi Bertti vasta opettelee ihan perusasioita, mutta on jo osoittanut olevansa todella potentiaalinen ja kunnollinen kaveri. Parempaa postausta tästä nuorukaisesta on tulossa heti kun joku pääsee meitä kuvaamaan, ja varmasti jatkossakin pääsette lukemaan lisää meidän kuulumisia!

Lopuksi vielä vähän otsikosta poiketen kerron nopeasti tämän viikon tunnista Afrikalla. Tunnin tehtävä oli jumppasarja, ja sen lisäksi päädyssä oli pieni yksittäinen okseri. Afrika oli jälleen tosi hyvän tuntuinen heti alusta asti ja tosi kuuliainen koko tunnin. Mun itse oli jotenkin tosi vaikea katsoa paikka tuolle yksittäiselle okserille, joten siihen tuli muutama huonompi hyppy, mutta viimeisellä kerralla sekin meni paremmin.
Jumppasarja onnistui suht hyvin joka kerta, vähän olisin saanut olla ehkä enemmän irti satulasta koko matkan, mistä opettajakin mulle sanoi. Afrika hoiti kuitenkin hommansa hyvin ja lopuksi viimeinen este nostettiin taas ihan kunnon kokoiseksi, ja senkin heppa meni hienosti. Tämä olikin nyt viimeinen treeni ennen ensiviikon kisoja, ja vähän kyllä hirvittää näin vähäisellä treenillä lähteä kisoihin. Sen verran harvoin kuitenkin Oulunsalossa järjestetään estekisoja, että halusin nyt kuitenkin osallistua. Muiden hevosten ilmoittautumislistat olivat melko täysiä kun niitä perjantaina katselin, joten nyt näyttäisi siltä että starttaan vain Afrikalla. Toivotaan parasta, että kisat menisi hyvin!


Haha, Afrika näyttää tässä niin pieneltä :D

Mulla tosiaan lähestyy myös koeviikko kovaa vauhtia, joten en osaa vielä sanoa milloin ehdin seuraavan kerran koneen ääreen kirjoittamaan postausta. Joku erikoispostaus olisi tarkoitus toteuttaa kunhan mulla on aikaa, ja Bertistä yritän saada mahdollisimman pian myös ratsastuskuvia tänne. Elikkäs palaillaan taas paremmalla ajalla, moikka!

20 kommenttia:

 1. Tämmöset postaukset jossa on useampi asia ovat mun mielestä myös tosi kivoja! :) hyvin menit Aapolla ja Afrikalla ja varsinki Afrikan kanssa meno näytti helpolta ja mukavalta:) ihana, kun oot löytäny uuden vuokraponin! Bertti näyttää oikein mukavalta ja suloiselta kaverilta❤️

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Olisi mukava lisä, jos laittaisit videoiden alle/jonnekin muualle linkit noihin videoihin. Luen postauksia kännykällä joka ei näytä videoita blogista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :/ yritän jatkossa muistaa laittaa myös linkit! & kiitos kovasti :)

   Poista
 3. Kiva postaus :) Hienoa että löysit sopivan vuokraponin! Alatko käymään sillä kerran viikossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kerran viikossa käyn Bertin luona :) kiitos paljon!

   Poista
 4. Älyttömän kiva postaus! Sun blogia on niin kiva seurailla kun postauksista löytyy aina sopivasti tekstiä ja kuvien lisäksi myös videoita :) Hyvältä näyttää jälleen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, kiitos paljon ihanasta kommentista Sara! ❤️

   Poista
 5. Ihanat lisät nämä videot näihin postauksiin! Sulla ja Afrikalla & sulla ja Aapolla näyttää menevän aivan älyttömän hyvin, uskon, että teillä tulee menemään vielä paremminkin! :)
  Ihanaa kuulla, että sulle on löytynyt vuokraponikin, teiän matkaa sitten innolla seurailen, jos kuulumisia alkaa tulemaan ;)

  Pörheää Menoa

  VastaaPoista
 6. Voi että, poni päässy tekee sitä mistä tykkää! Näppärästihän tuo näytti Aapon kanssa hyppääminen sujua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo innokas hyppääjä hän kyllä olikin! Kiitos :)

   Poista
 7. Sulla meni tosi hienosti molemmilla, Afrikalla ja Aapolla! Ja ihanaa kuulla, että oot löytäny vuokraponin! Bertti näyttää todella ihanalta kaverilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Bertti on kyllä huippu kaveri :-)

   Poista
 8. Taas kerran kiva postaus:) On tosi kiva kun videoitakin oli, mutta itseni ainakin häiritsee kun videoiden klipit on tosi lyhyitä. Olisi tosi kiva saada just kaikki radat ihan kokonaisina postaukseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! Oon aina jotenki aatellu et yritän tehä mahollisimman lyhyitä koosteita että porukka jaksaa katsoa niitä, mutta voin kyllä laittaa videot kokonaisinakin :) & kiva kuulla että tykkäsit postauksesta!

   Poista
 9. Ihanaa että olet taas löytänyt vuokriksen. Minusta Bertti on hyvin kaunis. En ole aikaisemmin kommentoinut blogiisi.

  VastaaPoista
 10. Onpa kaunis poni, ihanan värinen! Nuorten kanssa työskentely on parasta, tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Ja niimpä, itsekin oon huomannu että tykkään hirveesti työskennellä just nuorten kanssa (:
   Kiitos!

   Poista