sunnuntai 7. helmikuuta 2016

VuokraponiSain tunnille Catleenin. Laitoin sen valmiiksi vähän naureskellen ja lähdin kohti maneesia. Totuttelin taas jättiläisen outoihin askeliin ja tulin ekat hypyt, jotka meni ihan hyvin. Jostain syystä pian istuinkin taas Bassen kyydissä säätämässä jalustimia, ja hyppäsin lopputunnin sillä. Tuli melkoinen pituuskriisi siinä miniponin kyydissä istuessa, kun edellinen oli 25cm korkeampi ja varmasti ainakin kolme kertaa leveämpi. Tunti meni itsessään kuitenkin erittäin hyvin mulla ja Bassella, poni oli taas super hyvä ratsastaa. Ei tullut oikeastaan ollenkaan huonoja hyppyjä, koosteesta näettekin sitten tehtävän mitä mentiin ja paremmin tunnin kulun.

Vaihdettiin siis kesken tunnin heppoja yhden meidän tuntilaisen, Annikan kanssa. Tästä johtuen päädyin siis taas Bassen kyytii, joka ei kyllä minua haitannut yhtään. Oon tässä jo kauan yrittänyt miettiä, että ketä haluaisin päästä kokeilemaan saadakseni vähän vaihtelua Basseen, mutta sellaista ei tunnu löytyvän. Tallin uusin hevonen kyllä houkuttelisi, mutta se menee vasta koulutunteja joten estetunnille en sitä voi toivoa. Otsikon kertomasta syystä, joudun rajoittamaan Oulunsalossa käymistä hetkellisesti, mutta Bassea käyn joka tapauksessa moikkaamassa ja ratsastamassa silloin tällöin.

Catleen


Sitten tähän oikeaan aiheeseen, jonka otsikko jo paljastaakin. Mulla on vuokraponi! Olin eilen kokeilemassa pikkuista connemara tammaa, joka on yhdellä tutullani ylläpidossa. Aijemmassa postauksessa mainitsin, että mulle vois olla vuokraheppa tarjolla, mutta tästä ponista en siis puhunut, tää tuli mullekin ihan yllätyksenä. Sovittiin kokeilukerta, ja tässä sitä nyt ollaan.
Helinä on nuori ja kapasiteetikas poni, mutta ei mikään aivan helppo näin yhden kerran perusteella. Ponin ylläpitäjä ratsasti hetken ennen mua, sitten mä pääsin kokeilemaan että mitenkäs se toimii. Alkuun oli vähän vaikeuksia tuon muodon kanssa, poni oli turhan kasassa enkä antanut sille tilaa. Poni ei oikeen vastannut mun apuihin kun en osannut pyytää tarpeeksi, koska tämähän ei anna mitään ilmaiseksi. Neuvoja sain koko ajan ja hetkittäin poni antautui ja teki mitä pyysin. Kunnolla en saanut sitä kuitenkaan läpi, mutta muutama hyvä pätkä saatiin ja laukassa uskalsin ratsastaa jotenkin paremmin. Vielä on paljon matkaa siihen miltä tuon menon pitäis oikeasti näyttää, mutta eihän ensimmäiseltä kerralta nyt voi ihan hirveästi odottaakaan. Hirveästi kuitenkin tykkäsin ponista, ja kunhan opin sitä ratsastamaan, niin menosta tulee varmasti sekä paremman näköistä että tuntuista.

Oon kyllä ihan super innoissani tästä, ja ootan niin paljon meidän yhteistyötä! Toivotaan että hommat lähtee tästä sujumaan, ja Helinästä tulis mulle kiva treenikaveri.

Veera, eli ponin ylläpitäjä on itse kouluttanut ponin ja käski laittaa gramaanit kun paikka on vielä ponille uusi. Niiden käytöstä ei siis tarvitse sanoa mitään.
Kaikki kuvat ovat alkutunnista, Veeralle kiitos niistä!niin söpö ♥ :D

Helinälle tulee oma esittelysivu, jossa on siitä vähän enemmän tietoa. Myös ulkoasu olisi viimein tarkoitus vaihtaa ajankohtaisempaan. Helinää vuokrailen pääsääntöisesti kaksi kertaa viikossa, joten toivotaan että saisin edes välillä kuvia ja pääsisin päivittelemään niitä tänne blogiin. :)

32 kommenttia:

 1. Oih, tosi nätti poni! ❤Ihanan värinen ja näyttää menevän sulla aika kivasti! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana poni♥ Hyvin näytti menevän:)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näkäinen poni, jään innolla odottamaan miten teidän yhteistyö kehittyy!:)

  VastaaPoista
 4. vähänkö kivan näköinen poni tämä Helinä! muutenkin tosi kiva postaus ja teillä menee Bassen kans niin hyvin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tosi kivasta kommentista Venla! (:

   Poista
 5. Oi vitsi onnea vuokraponista! Ihanan näköinen kaveri :3 Odotan innolla tulevia postauksia teidän menosta :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan näkönen poni, näyttää sopivan sulle tosi hyvin! Ja hienosti menitte myös Bassen & Catleenin kans tunnilla 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helinä on kyllä! & kiitos paljon tiitu, tekin zamirahin kans :)!

   Poista
 7. Oi niin ihanan näköinen poni! Jään innolla seuraamaan teidän kehitystä:)

  VastaaPoista
 8. Tosi kivoja kuvia ja ihana tuo sun uus vuokris :3

  VastaaPoista
 9. Onpas suloinen ponski, onnea vuokriksesta ja hienosti meette^^

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Kenellä aijot sitten mennä Oulunsalossa kun olet liian pitkä Basselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tarvi onneks tollasta miettiä ku en mä tästä enää kasva :) Jos kuitenki haluan jossai vaihees isompaan vaihtaa nii gaspacho on varmaa seuraava vaihtoehto, mikäli siitä tykkään!

   Poista
 11. Oi miten suloinen ponipallero! Hyvältä alulta näyttää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helinä on ❤️ ja kiitos paljon kommentista Sara!

   Poista
 12. Todella hienosti näytätte menevän!:)

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus ja hienosti meette ton Helinän kaa! Tosi suloinen poni! (:

  VastaaPoista
 14. Voi teistä tulee varmaan tosi hyvä pari! Näytti tosi hienolta tuo meno ekaltakin kerralta :) Helinä on vissiin konijänkältä alunperin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ja en oo nyt iha varma mistä se alunperin tulee, mut enne ainaki täst oulust pohjosempana asunu :D

   Poista
  2. Musiikista johtuu se, ettei osa videoista näy. Youtuben videonhallinnasta (tai ainaikin jostain sieltä) näkyy ne tekijänoikeusvaatimukset ja jos poistat sieltä kappaleen niin näkyy kaikilla laitteilla :)

   Poista
 15. Helinä oli ihan vähän aikaa tallilla jossa ratsastan nii ois kiva tietää missä se on nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on äimärautiolla yksityistallilla.

   Poista