lauantai 5. maaliskuuta 2016

Viikonloppu heppailemassa!



Viimein pääsen kirjoittamaan viime viikonlopun vuokrauksesta, ja luvassa on taas paljon kuvia. Ne jotka ovat seuranneet mun blogia pitempään, tietävät ehkä vähän jo tollasen vuokrauksen käytännöistä. Oltiin siis porukalla perjantai-illasta sunnuntai iltaan Ahon tallilla, ja lauantaina sekä sunnuntaina saa molempina päivinä ratsastaa kolme tuntia vuokrahepallaan. Itse jätin kuitenkin sunnuntain viimeisen tunnin ratsastamatta, jotta pääsin vähän aijemmin kotiin ja valmistautumaan seuraavan päivän koulupäivään. Viikonlopun ratsuna mulla toimi tällä kertaa Kalle niminen poni!

Ensimmäinen tunti oli tavallinen koulutunti satulan kanssa, ja totuttelin vain Kalleen ja humputtelin menemään. Siitä onkin jo tosi kauan kun oon viimeksi tolla ponilla ratsastanut.
Koulutunnin jälkeen poni ei saa olla hikinen, joten en uskaltanut juuri mitään tehdä kun Kallella on sen verran huono kunto, kun ilmeisesti aika epäsäännöllisesti saa liikuntaa. Kerran poni otti ja lähti kaverin perään kun kävelin pitkin ohjin, mutta muuten se oli aika kiva. Tosin se ei osaa nostaa vasenta laukkaa ollenkaan (ollut koko 6 ja puol vuotta sellanen minkä ajan ponin oon tuntenut), joten jätin suosiolla laukat siihen suuntaan pois, ettei tarvitse vastalaukkaa mennä. Minkäänlaista pyöreää muotoa en lähtenyt edes hakemaan, kun ei noita poneja ikinä ratsasteta oikeinpäin, niin en minäkään ihmeisiin pysty.

Hyviä kuvia ei oikeastaan ollut ollenkaan tämän lisäksi, joten mennään suoraan estetuntiin!




Ensimmäinen tunti ratsastettiin heti yhdeksältä, ja toinen oli joskus puolen päivän jälkeen. Silloin oli vuorossa esteitä. Kauan sitten ihastuin Kalleen juuri estetunnilla, ja nytkin se oli tosi mukava. Se oikeesti näyttää siltä että se nauttii hyppäämisestä, ja tollasilla pienillä esteillä se on kans tosi taitava ja hyppää kivalla tyylillä. Siks mua vähän ihmetyttää sen pelleily, mitä se usein tekee just estetunneilla. Tää tunti meni meillä kuitenkin tosi hyvin ja ponikin oli kunnolla.
Hypättiin perus kahden laukan sarjaa, sitten muutamaa yksittäistä estettä kuten porttia ja trippeliä. Korkeimmillaan esteet oli 60cm, kun sitä korkeampaa ei saa tuolla hypätä ilman erityislupaa. Kalle oli ihan super tällä tunnilla.





Poni ihan innossaan, lähti vähän kaukaa :D




Kallesta kuoriutu viikonlopun aikana oikeen kiva poni ♥



Päivän viimeinen tunti on aina vaan rentoa humputtelua ilman satulaa, niinkuin nytkin. Otettiin jotain pieniä leikkejä ja ravailtiin vaan pitkin ohjin. Hirveästi kuvia ei ole tältäkään tunnilta kun alkoi jo hämärtää sen verran paljon. Kalle oli kuitenkin kiva myös tällä tunnilla, kerran taisi viestissä vähän innostua ja ruveta pomppimaan.





Sunnuntain ekalla tunnilla oli esteitä, jonka oon usein tykännyt myös mennä ilman satulaa. Vähän mua ehkä pelotti, koska Kallella on tapana heitellä ratsastajia selästä esteen jälkeen jos ei oo tarkkana. Hienosti se sitten onnistu mutkin heittämään kenttään alkutunnista kerran, kun hyppy lähti vähän kaukaa ja poni käytti tilanteen hyväksi. Säikähin melko paljon, koska tulin suoraan tälle vasemmalle kädelle alas ja solisluuta vähän kirpas. Onneksi ihan säikähyksellä selvittiin ja jatkoin tuntia normaalisti, ja loppu tunti menikin sitten tosi hyvin.
Keskellä kenttää oli portti, pitkillä sivuilla sarja ja linja. Hypyt onnistu tälläkin tunnilla alkua lukuunottamatta hyvin ja poni oli hienosti.

Inhottavan paljon tuli lunta kun häiritsee jo näissä kuvissa..

Tää on kyllä aika taidokas.. :D

uus yritys heti perään.. eipä saanut alas ja tän jälkeen ei enää pelleillyt.


Taas tarkennus hiutaleissa...


Tää on musta tosi kiva kuva, ilme vaan oli aivan kamala (niinkuin kaikissa muissakin kyllä) :D




Ennen sunnuntain toista tuntia on paikkojen siivous, joten tämä tunti menee aina vasta iltapäivälle. Siivottiin ponien karsinat ja omat sotkut, ja sen jälkeen lähdettiin ratsastamaan. Tän jälkeenkin olis saanut vielä yhden tunnin ratsastaa, mutta niinkuin jo sanoin, en sitä ratsastanut. Ponikin oli varmasti ihan tyytyväinen päästessään jo tarhaan syömään kavereiden kanssa.
Tunti itsessään meni taas hyvin ja poni käyttäytyi kunnolla. Otettiin vaan ilo irti viimeisestä tunnista ja köpöteltiin menemään ympäri kenttää. Alko tuo kolme tuntia putkeen ilman satulaa meno jo vähän tuntua, mutta kivaa oli joka tunti. Muutenkin meillä oli tosi onnistunut vuokraus ja kiva porukka. Oon kuitenkin melko varma että tää jäi nyt mun viimeseksi vuokraukseksi, tai ainakin pidän kunnon tauon ennenkun seuraavan kerran vuokraamaan menen. Kaikki mun lemppari ponit on niin pieniä etten niillä enää kehtaa mennä, eikä henkilökunnan homma ihan toimi niin ei hirveästi houkuttele sinne enää mennä.






Kiitos huipusta viikonlopusta ♥ (+ Neea joka ei oo kuvassa)


Tein myös videon meidän viikonlopusta, ja se on lähinnä nähtäväksi näille ketkä siinä esiintyy, joten ei kannata ottaa sitä kauhean tosissaan. :D Toivottavasti kuitenkin kaikki jotka sen haluaa katsoa saa sen tässä näkymään puhelimellakin, kun taaskaan se ei oikeen toimi.






Eilen mulla alkoi myös hiihtoloma, joten nyt pitäisi tulla postauksia vähän tiheämpään tahtiin. Mulla oli tavalliseen tapaan taas tunti Oulunsalossa, joten siitä seuraavaa postausta. Kertokaahan mitä tykkäsitte tästä, moikka!

30 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, ehdinkin tätä jo vähän odotella, kun näistä vuokrauksista on aina niin kiva lukea! :) Harmi tosiaan, että monet ponit joilla aiemmin ratsastit on aika pieniä, tykkäsin aina kattoo tubesta sun tekemiä videoita Aprillista, Mellusta jne :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, kiitos paljon kivasta kommentista! :)

      Poista
  2. Tosi kiva postaus ja huikeen kiva fiilis tuli tästä! :) Meet tosi hyvin Kallella c: Mää oon Aholla pariin kertaan käyny ja juurikin samasta syystä päätin viime kerran jälkeen pitää taukoa, se henkilökunta just :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon tosi kivasta kommentista! Ja joo niimpä.. :D

      Poista
  3. Miks hlö kunnan toimi ei toimi?:o ja taas super kiva postaus��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) ja no siis epäammattimaista toimintaa kaiken kaikkiaan mun mielestä..

      Poista
  4. Aholla on kaikki hepat niin huonossa kunnossa että aivan hirvittää kattoo kuvia niistä :(

    VastaaPoista
  5. Ei hyvänen aika tuntuu et noi ponitki ja (hepat jos siellä on) niin joutuu kärsimään. Mutta siis miten henkilökunnan homma ei oikein toimi? Liikutetaanko poneja ja (hevosia jos on) niin viikolla ollenkaan ku jos liikutetaan niin miten niillä ei oo lihaksia tai ainakaan ei näytä siltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä taitaa olla kaks kertaa viikossa tunnit, ja sit jokatoinen vklp nuo vuokraukset. Sen lisäks en tiiä liikkuuko ne viikolla. Ja eihän niitä siellä kukaan oo oikeinpäin ratsastamassa nii ei siinä oikeen pääse lihakset kasvamaa.. :D en nyt viiti hirveesti alkaa täällä herjaamaan mutta samaa mieltä kuitenki oon.

      Poista
  6. Pahalta tuntuu kyllä noiden ponien puolesta :( todellakin toivon että ahon talli lopetettais ja ponit pääsis yksityisiin koteihin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määki tosissaan toivon että osa noista pääsis yksityiseen käyttöön, joillakin noista poneista ois niin paljon annettavaa jollekki taitavalle junnulle! Kun ei tuolla hirveesti noi hevoset vaihu nii joutuu samat olemaan tosi pitkään :-/

      Poista
  7. Kiva postaus ja tosi ihania kuvia! Lumisadekuvatkin on hienoja, vaikka on varmaan ollut vaikea kuvata tollasessa säässä :D Varsinkin noi viimeisimmät kuvat, missä ei lunta sada enään niin paljon, on ihanan talvisia! Mukava lukea pitkästä aikaa Ahon kuulumisia, kun taitaa noi vuokrailut olla munkin osalta siellä jo ohi. Kaikki ponit on mulle jo vähän turhan pieniä ja harmittaa kyllä, kun siellä on useampi poni ketä olisin aikoinaan halunnut päästä kokeilemaan :D Mutta meet kyllä hyvin Kallella, ja sen hyppytyyli näyttää tosi kivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh jee, tosi kiva kuulla! & jep, ärsyttää kyllä ku on kasvanu jo pitkäksi kaikille parhaimmille poneille tuolta :D mutta siis kiitos tosi paljon ihanasta kommentista linda! c:

      Poista
  8. Älyttömän kiva postaus jälleen & ihania kuvia ja videostakin tykkäsin ! :)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentista sara, kiva että tykkäsit! ❤️

      Poista
  9. Onko siihen joku syy ettei koulutunneilla saa hevoset hiota? Kummaa.. Eli käytännössä koulutunneilla ei voi ees ratsastaa kunnolla (peräänantoon), koska noin huonokuntoiset hevosethan hikoais siitä heti. Mun mielestä hikoamisessa ei oo mitään pahaa, jos se hikoaminen tulee sillä että on tehty töitä eikä sillä että kaahotettu kenttää laukassa ympäri miljoona kertaa.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo just ton takia ainaki mun osalta noi koulutunnit on pelkkää humputtelua, pitkin ohjin ravaamista.. Kuulemma jos hevonen on hikinen on tunnilla laukattu liikaa. Munki mielestä aivan kumma sääntö, juurikin tuon takia kun hevosta ei voi sitten ollenkaan työstää..

      Poista
    2. Mun mielestä jos heppa on hikinen näkee just että töitä on tehty tosissaan.. Ihan kumma tuo liikaa laukkaaaminen.... Mutta siis itekkin oon ollu aholla ja ymmärrän hyvinki mistä puhut

      Poista
    3. Joo tuo sääntö on kyllä aina ottanut ihan sikana pattiin. Kerran tallilla oli vain meidän porukka (tästä siis jo vuosikausia aikaa) ja sanottiin, että lähdetään kotiin maksamatta jos tuo sääntö pätee, koska tahdotaan kuitenkin ratsastaa niillä koulutunneillakin. Saatiin sitten lupa "ratsastaa hevoset hikeen", vaikka tosiasiassahan ne hikosi aivan täysin normaalilla ratsastuksellakin.

      Ihmettelen myös sitä, että nuo vuokraukset ovat vain joka toinen viikonloppu. Jos hevosilla on viikotkin niin kevyitä, niin hyvähän se olisi että edes joka viikonloppu liikutettaisiin.

      Poista
  10. Sitä päivää ootellessa kun Ahon vuokraajat kasvavat. Samat vuokraajat vuodesta toiseen ja meno aina yhtä lapsellista pikkulikkojen pomppimista ja kiljumista :D naurettavinta on se, että osa on jo täysi-ikäisiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt ihan ymmärtäny et pidätkö nyt muaki jonain kiljuvana kakarana mutta samapa tuo, kun en enää aatellu olla mikää "ahon vuokraaja".

      Poista
  11. Kiva postaus, tolla Kallella on tosi kivan olonen hyppytyyli:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  12. Super kiva postaus! Teillä näytti olevan hauskaa, kun pääsitte porukalla ratsastamaan :) Huh onneksi kädelle ei käynyt mitään tippumisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon taas tosi ihanasta kommentista emilia! :) ja niimpä..

      Poista
  13. Oii olipa pitkä postaus ja ei voi sanoa, että kuvia olisi liian vähän! :D Mutta näitä postauksia on aina niin ilo lukea, kun teillä selvästi on aina tuolla hauskaa ja onneksi ei sattunut kädelle mitään - se ois ollut jopa liian huonoa tuuria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh tosi kiva että tykkäsit, kiitos paljon juulia! Ja totta.. :D

      Poista
  14. Jos oot uutta leiripaikkaa vailla nii yliranta on tosi kiva! :-) Mutta tosi kiva postaus taas! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja muaki vähän ärsyttää aholla ainki tunnit koska välillä tuntuu siltä et mennään pikkasen liian pitkälle :\ mut on siellä muuten ihan kivaa

      Poista