perjantai 11. maaliskuuta 2016

Desvan ratsastusKävin nyt viime lauantaina ratsastamassa Desvalla toista kertaa, ja sen liike oli jo huomattavasti parempi kuin ensimmäisellä kerralla. Se on saanut ilmeisesti juosta paljon irti, joten se on varmasti auttanut asiaa. Jostain syystä laukka on ratsastajan kanssa yhä todella vaikeaa, vaikka liikettä siinä riittääkin. Kuitenkin lähtökohdat ratsastamiseen oli jo paljon paremmat ja ponikin liikkui eteenpäin.

Aloitin taas taluttelemalla ponia ja sitten jatkoin selästäkäsin käynnin työstämistä, kun olin hetken kävellyt pitkin ohjin. Oikea kierros oli taas paljon nihkeämpi eikä Desva meinaa millään taipua siihen suuntaan, mutta työskentelin taas paljon siihen kierrokseen että se paranisi. Ravissa tein taas paljon ympyröitä ja etenkin pitkillä sivuilla yritin saada liikettä enemmän eteen ja poniin vauhtia. Takajalat tekevät yhä melko heikosti hommia ja ponin ravi on lähinnä nopean käynnin näköistä ja tuntuista, mutta edistystä siinäkin on jo tapahtunut. Loppua kohti myös oikeaan kierrokseen poni alkoi olla jo parempi.
Vasempaan kierrokseen Desva lähti ajoittain taipumaan jo ihan hyvin ja myötäsi niskasta. Laukkojen jälkeen se on selvästi parempi ratsastaa, vaikka itse laukat eivät oikeen onnistukaan. Taisin saada yhden pätkän ponin laukkaamaan ilman yhtäkään pomppua, muuten se vaan pukitteli ja heitteli päätä. En oikeen tiedä mitä sellaisessa tilanteessa kannattaisi tehdä, yritin vaan antaa tilaa ja ohjaa, ja pyytää tietysti eteenpäin. Kentän sivut on vaan sen verran lyhyet ettei pitkiä pätkiä pysty laukkaa ottamaan, joten muutaman pompun jälkeen joutuukin jo ottamaan raville ja yrittää sitten seuraavalla pitkällä sivulla uudestaan.

Kuvista kiitos Jatalle!Tämä taisi olla aikalailla ainut laukkakuva, ei erityisen kauniin näköistä menoa.. Pukit oli tällä kertaa myös vähän isompia kuin viimeksi, joten useissakin laukannostoissa sain vähän taiteilla pysyäkseni selässä.


On se vaan mukava poni, vaikka aikaa varmasti menee että se alkaa taas liikkua normaalisti.

Tänään mulla on vielä Oulunsalossa tunti ja huomenna itse kisat, huii! Kertokaahan kommenteissa mitä tykkäsitte tästä postauksesta, moikka! :)

14 kommenttia:

 1. Kiva postaus:) Tuleeko Desvasta jossain vaiheessa videoo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todennäköisesti kunhan materiaalia on tarpeeksi, mutta koosteita voin tehdä aijemminkin :)

   Poista
 2. Tää oli tosi kiva, näyttää ihan hyvälle mun silmään! Videota ois tosiaan kiva nähä teijän menosta :) Ihanai kuvia jälleeen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voisin kyllä tehä koosteen joltain kerralta tässä! :) & kiitos jälleen ihanasta kommentista sara ❤️

   Poista
 3. Teidän meno näyttää todella hyvältä, Desva on vaan niin suloinen;)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Siiis tää poni on vaan niin ihanan näköinen! Hyvältä näyttää toi tiedän meno :)

  VastaaPoista
 5. Desva on kyllä mielettömän kaunis poni! :)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus ja kivoja kuvia oli! Tiedätkö onko tällä desvalla käynyt hieroja hieromassa läpi ponia lähiaikoina? Näyttää liike nimittäin siltä kuin olisi ristiselässä isompi jumi, varsinkin oikealle puolella.. Kahdesta viimeisestä kuvasta näkee jo kuinka selkä on hieman vetreytynyt ja olet saanut ratsastettua liikkeen takaa eteen läpi, mutta silti poni jotenki hieman oudon näköisesti pitää selkäänsä niin tuli mieleeni..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä ollenkaan! Mutta joo sen liikkuminen on kyllä vielä tosi kankeeta, en itse osaa sanoa johtuuko jostain jumista vai vaan vähäisestä liikkumisesta (ratsastamisesta). Omistajat on kuitenkin yleensä huolehtinu tollaset jutut tosi hyvin :) mutta kiitos paljon!

   Poista
 7. Miten pystyt ratsastamaan ilman kenkiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mite en? :D ilman painavia talvikenkiä on paljo helpompi pitää pohkeet kiinni ja käyttää muutenki jalkaa.

   Poista