lauantai 29. marraskuuta 2014

Viikonlopun koulutreeniHeei! Taisinkin lupailla tältä viikonlopulta postausta, eli nyt kerron tän päiväsestä talleilusta.
Sain äitin lähtee mun mukaan tallille, joten kuvista kiitos äitille! Tarkotus oli mennä kentällä koulua, ja laukat ottamassa sitten pellolla, kun kenttä on vielä sen verran huono. Suunnitelmissa pysyttiin, ja suuntasin kentälle. Aluksi kävelin taas melko pitkään ja tein taivutteluja sekä otin muutamat peruutukset. Ratsastin vaan kentän toisessa päässä, kun toinen on ihan jäinen.
Ravissa hain ensin vaan hyvää tempoa, ja ponia ohjan ja pohkeen väliin. Tällä kertaa se osottautui tosi vaikeeksi, kun aijempina päivinä oon saanu Roin yleensä tosi nopeesti rennoksi ja tukeutuu ohjaan. Nyt se oli tosi epätasanen eestä, ja jotenki jännittynyt.

Ja kuten huomaatte, täältä on sulanu parin päivän sisällä kaikki lumet pois, ja tänäänkin mittari näytti lähemmäs plus viittä astetta... Sais ne hanget jo tulla pysyäkseen!

Huomasin kun katoin näitä kuvia, että mulla pitäs olla useemmin kuvaaja mukana... Mää opin siis tosi hyvin ihan vaan sillä, että katon omia kuvia miten ratsastan, niin seuraavalla kerralla osaa korjata asioita, joita edellisissä kuvissa oli huonosti tai teki väärin. Nää kuvat on nimittäin ihan kauheita.. Tietenkin myös valmennukset on toinen vaihtoehto, ja sinne olis tarkotus kans mennä.
Ongelmaksi osottautui nyt kans se, että Roi menee ihan liian syvässä muodossa, eikä kanna omaa kaulaa yhtään. Yritin saaha ponia korkeemmaksi ja nostaa sitä, mutta siinä vaiheessa katoaa aina rytmi, ja Roi alkaa tikittää pää pystyssä. Mutta nyt ainakin tietää, mistä lähtee parantaa seuraavalla kerralla, kun osaa kattoo näitä kuvia vähän kriittisemmin.


tätä just meinaan.. lihasta pitäs saaha kyllä taas tosi paljon lisää
oli mulla sentään välillä hauskaa!

Tää tuli ihan uutena ongelmana, että piän käsiä ihan liikaa sylissä! Kannan kyllä kädet, mutta mun pitäs viiä niitä melkeen kymmenen senttiä eteenpäin... ratsastan välillä ehkä vähän liiankin varovasti Roilla


Tässä vaiheessa mentiin sinne pellolle, vaikka kovin montaa tosi hyvää pätkää ei saatu kentälläkään. Aattelin kuitenkin, että kannattaa mennä ottamaan ne laukat nyt, ettei poni jo ihan väsähä.
Heti kun päästiin pellolle, otin vähän ravia, ja Roi tuntu jotenki tosi jännittyneeltä. Nostin laukan, ja eka pätkä meni ihan suht hyvin, vähän turhan reippaasti vaan. Aijoin ottaa vielä toiseen suuntaan laukkaa, mutta laukka-avut antaessa poni pomppaskin pystyyn! Siinä vaiheessa kerkesin aatella vaan, että apua mehän lennetään ympäri, ja että nyt kyllä satula jotenki häiritsee ponia. Koska oon siis nyt reilun viikon aikana melkeen joka päivä kun oon tallillä käynyt, mennyt myös pellolla, mutta oon joka kerta menny ilman satulaa, ja sillonhan Roi on toiminu aivan tosi hyvin. Lotan blogista varmaan tiedättekin, että Roi on tehnyt tuon nyt muutaman kerran, mutta tuo oli eka kerta kun se mulla hyppäs pystyyn.
Tämän jälkeen mentiin takas kentälle ja otin satulan pois, ja poni alko toimii heti paljon paremmin. Silti jotenkin tuntuu, ettei se vika oo vaan siinä satulassa.. Pitää nyt kattoa miten seuraavat päivät lähtee sujumaan.tosin tässäkin oli tuo sama ongelma, että poni ei kanna itseään vaan jää luotilinjan alapuolelle..


Hieroja kävi sillon alkuviikosta, eikä pahempia jumeja edes ollut, paitsi selkärangan vasemmalla puolella oli yksi tosi kipeä kohta, ja koko selästä poni oli vähän jähmeä. Nyt on kuitenkin hyvä jatkaa taas reenaamista, kun löyty niin paljon korjattavaa omassa menossa. Ponin pitäs kans saaha tuota lihasta, niin se jaksais paremmin taas kantaa itseään.hups, vähän reikänen sukka :D


Nyt oli postaus kyllä täynnä asiaa, toivottavasti jaksoitte lukea!
Rakentavaa kommenttia olis kiva saaha :)

15 kommenttia:

 1. Juu kyllähän se vähän luotilinjan alapuolella kulkeepi mutta et sais olla noin itsekriittinen.. :D sun isunta on tosi hyvä moniin verrattuina joten sillä tuskin on mitään tekemistä tuohon jäykkyyteen yms. (vaikka tätä et kirjoittanutkaan jotenki sain sellasen kuvan) mutta jos oisin te kokeilisin jättää satulan pois muutamaksi viikoksi ja kattoo alkaako se selkä tulemaan yhtään paremmaksi ja vika jos sellasta edes on voi olla myös takana esim takapolvissa tms. Kannattaa muuten saurailla miten Roi asettaa painonsa jaloille. Meillä jalkavaivainen heppa aina jos pysäytti otti vielä yhden askeleen ettei sen tarvitse laskea painoansa sille kipeälle jalalle. Ja muutenkin aina lepuutti sitä kipeää jalkaa. Pieniä asioita jotka jää huomaamatta mutta voi kertoa hyvinkin paljon! Mutta toivottavasti ei oo roilla mitään vakavampaa kipua ja siksi hyppii pystyyn.. Sun blogi on ehdottomasti mun lukulistan kärjessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaau kiitos ihan tosi paljon sulle! ja jep, pitääpä nyt seurailla tilannetta ja kokeilla vaikka sitä satulattomuutta :)

   Poista
 2. ei saurailla vaan seurailla****

  VastaaPoista
 3. Haha, mulla on toi ihan sama juttu, että opin tosi hyvin sillä, että katon kuvia kun ratsastan! Jotenkin kuvista painuu niin hyvin mieleen se ongelma, jota sitten voi seuraavalla kerralla parantaa. Ja hei, Kakulla oli kesällä kans joku "en halua enkä muka kykene" - fiilis eikä siks kantanut itteensä ollenkaan kaulasta. Siinä ite ainakin vaan heti kun poni painui luotilinjan alle niin huomautin, että hei kannatteleppas nyt ittees! Siitä se alkoi taas parantua ja nyt ei ole mitään ongelmaa. :)

  Noi kuvat on tosi kivan värisiä ja hyvin oot opettanut äitisi kuvaamaan ;) Roi on niin uber suloinen ja mä niiiiiiiin tykkään tosta sun istunnasta! Ootte Roin kans niiin upeita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah vautsi, kiitos paljon Juulia!! Ja joo, Roilla kans vaikeuttaa hirveenä se, että se on nii herkkä eestä, nii ei meinaa löytyy sellasta sopivaa välimuotoa, joko mennään liian korkeena tai sitte liian matalana :D mutta kiitos vielä ihanasta kommentista, ja onha tota äitiä tullu vähä neuvottuu ;)

   Poista
 4. KIva postaus, hyvin jaksoin lukea! Tosi kivoja kuvia, ja meette hienosti Roin kanssa!

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus ja nää kuvat on jotain niin ihanaa katseltavaa :* suloset te ja hyvin meette :3 lähetteleppäs sitten ku ehit ni niitä kuvia kisoista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yritän keretä huomenna! kiitos paljon jatta :3

   Poista
 6. Mun on pitäny jo tosi kauan kommentoija mun en oi koskaa saanu aikaseks:D. Ensinnäki tää sun blogis on ehdottomasti mun lempi blogei, tykkään kovasti sun kirjotustyylistä ja lukemista piristää kovasti tosi hyvä laatuset kuvat joita on melkeenpä joka postauksessa!:). Muutenki sun ja Roin menoo on aina yhtä mukava kattoo ja näistä postauksis tulee aina yhtä hyvälle tuulelle jotenki se hyvä fiilis tarttuu!!:-) tää kommentti ei ehkä oikee tähä postauksee sopinu, mut päätinpä sen nyt laittaa:Dd ps. Joku myday tai jokin muu videopostaus ois kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau kiitos paljon, tosi kiva kuulla :) piristit kyllä mun päivää! Ja joo voisin koittaa toteuttaa taas jonku videopostauksen :-)

   Poista
 7. Hienoa menoa teillä! :) ite en ainakaan tiedä mistä pystyyn hyppiminen johtuis mut komppaan tuol alus et satulatta kannattaa mennä. Jos se siis hyppää pystyy vaa laukassa nii jos se satula puristaa tms. ?? Mut onnea eteenpäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo pystyyn hyppimine on kyllä nii outo juttu Roilta, ku ei tee sitä aina tai samallaisissa tilanteissa.. Kattoo nyt miten tästä lähtee jatkaa, mutta kiitos paljon sulle! :)

   Poista
 8. Mun mielestä tää oli tosi kiva postaus! Muuten olisiko yhtään mahdollista että tekisit youtubeen vähän enemmän videoita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tekisin kyllä, mutta saan niin harvoin kuvaajaa tallille, ettei ole materiaalia mistä tehä :-/ mutta kiitos paljon!

   Poista