keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Katse eteen ja suupielet ylöspäin

Tällä kertaa uutiset onkin vähän huonompia...



Mulla on teille tosi paljon kerrottavaa, ja voin luvata, ettei ainakaan mitään hyvää. Tää on aika vaikeeta mulle niin henkisesti, kuin myös harrastusten ja blogin kannalta. Lifestyle - aiheisilla postauksilla jatketaan siis edelleen, enkä osaa vielä sanoa kuinka kauan...
Mutta eiköhän sitten pamauteta faktat pöytään heti näin kättelyssä. Tää mun polvi nyt siis leikataan. Se ei oo mitenkään iso leikkaus, mutta pitää mun polven kasassa. Tämä oli siis lääkärin ehdotus viime viikon keskiviikkona, kun kävin ortopedillä. Toki se helpottaa huomattavasti mun elämää jatkossa, kun ei tarvitse pelätä että millon polvi hajoaa seuraavan kerran. Mutta niinkuin yleensäkin, leikkauksista kestää jonkun aikaa parantua.. Mun kohdalla sen pitäisi olla parista kolmeen kuukauteen.



be positive!





Oon myös päättänyt miten meinaan sitten keväällä taas jatkaa ratsastusta. Aijoin aloittaa ratsastuskoulun tunnit, ja mahdollisesti etsiä jossain vaiheessa vuokra-/kisahepan, mutta myös ratsastuskoulun poneilla saatan päästä kisaamaan. Ratsastuskoulu taitaa olla kaikista paras vaihtoehto tällä hetkellä, koska ratsut vaihtelee viikoittain, ja sieltä löydän varmasti jonkun josta tykkään. Todellakin innolla ootan kevättä, että pääsen aloittamaan! Muutenkin tässä pikkuhiljaa alkaa olla jo turhan suuri hinku ratsastamaan, kun tätä lomaa tulikin kerralla ihan jonkun verran... Onneksi on kuitenkin vielä muutama viikko aikaa käydä heppailemassa sen verran mitä ehtii, vaikka pakottava tarve olisikin päästä jo treenaamaan taas kunnolla, eikä vaan tätä polvea ;)





Eli nyt tää mun jalka on jo sen verran hyvässä kunnossa, että nämä pari viikkoa ennen leikkausta voin käydä jo ratsastamassa. Ainakin yritän muutaman kerran käydä Roilla, ja saada sinne kuvaajan matkaan, sekä mahdollisesti jollain ratsastuskoulun tunnilla. Kerran oon nyt käynyt jo Roilla ratsastamassa, mutta huonojen pohjien vuoksi en päässyt vielä oikeen treenin makuun.

Leikkaus tehdään näillä näkymin loman jälkeen, joka meillä on viikko 10. Koskaan ennen en olekaan sellaisessa ollut, joten vähän mua kuitenkin jännittää.
Aho mulla on onneksi jo tämän viikon loppuna, joten se taitaa olla ensimmäinen heppapostaus vähään aikaan. Nyt vaan ilo irti näistä muutamasta viikosta, ja tietenkin talvilomasta! Sen jälkeen kerkeänkin lepäillä taas ainakin vuoden edestä...

eletään hetkessä, ei murehita tulevaa ♥




Aina kaikki asiat ei oo niin yksinkertaisia ja helppoja kuin niiden toivoisi olevan, mutta tää on elämää ja kyllä kaikesta selvitään. Ärstttävintä tässä on tää epätietoisuus, kun mikään ei oo oikeen varmaa eikä itsekään tiedä mitä on tapahtumassa. Jos teille jäi vielä jotain epäselväksi, vastaan mielellään kysymyksiin ja ehdotuksiin blogin jatkoa ajatellen! :) 


32 kommenttia:

  1. ei liity postaukseen mitenkään, mutta mistä tuo blogin nimi "maasta se pienikin ponnistaa", tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillon joskus yks ja puol vuotta sitte ku alotin kirjottaa blogia, en meinannu keksiä mitään nimeä tälle, niin ajattelin sitten että kun olin vielä poniratsastaja ja itsekin aika pieni, että tuo sanonta sopisi :D tosin luultavasti joudun sen vaihtaa tässä kevään mittaa, jos keksisin vähän ajankohtaisemman nimen!

      Poista
  2. Jatkatko kevääl Roil ratsastamist?
    Ja tsemppii jatkolle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultavasti vaan silloin tällöin. Kiitos kovasti!:)

      Poista
  3. Millä ratsastuskoululla aijot aloittaa? :)

    VastaaPoista
  4. No mutta täähän on vaan positiivinen juttu :) Luultavasti kun pääset polven leikkauksen jälkeen liikunta kiellosta niin sitten varmaan tekee taas enemmän mieli päästä roin selkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei ainakaan tarvi pelätä enää leikkauksen jälkeen että polvi pettää taas jos kaikki vaan menee hyvin! Tuntuu jo nyt että pitäs päästä jo ratsastaa kunnolla, nii keväällä on varmasti vielä enemmän intoa! Kiitos kommentista (:

      Poista
  5. Alkaako lotta ratsastaa yksin roilla vai tuleeko joku vuokraaja sille? Jatkaako se sen Lotan kaveri vuokrausta ? Haha, oon aika utelias nii ajattelin vaan kysyä :) Ratsastuskoulu on siitä hyvä kun pääsee menemään monilla eri hepoilla ja ratsastus on monipuolisempaa. Siinä myös kehittyy, kun usein oon nähny sellaisia, jotka menee vaan yhdellä ponilla ja osaa sillä ratsastaa, mutta ei osaa muilla. Vuokraheppaa myös sulle suosittelen :) mutta hyvää jatkoa sulle ja toivottavasti polvesi paranee pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vuokraaja ilmeisesti jatkaa :) ja tuo on kyllä totta, kiitos paljon kommentista sulle!

      Poista
  6. Hui, mää en uskaltais mennä leikkaukseen neulakammon takia :D mutta onnea sulle ja toivottavasti tämä hetkellinen heppainto säilyis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mun mielestä melkeen mielenkiintosta mennä ;) mutta jep, sitä määki toivon! Kiitos (:

      Poista
  7. Tätä sun tekstiä on aina niin kiva lukee ku kirjotat nii hyvin ja sujuvasti :) toivottavasti polvi paranee sitte nopeaa leikkauksen jälkee. Mutta ite oon käyny ankkurilahella jonku aikaa (tosin lopetin) mutta oli kyllä hyvä paikka!:) tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että tosi kiva kuulla! Ja hyvä että sääki oot tykänny siitä paikasta, munki ensivaikutelma on ollu tosi kiva siitä :) kiitos paljon!

      Poista
  8. Joko oot käyny ankkurilahella tutustuun?:) Pelkkää hyvää sanottavaa ko.paikasta! Hyviä heppoja ja hyvä opetus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon käyny pari kertaa vaa kattoo sitä paikkaa, mut ens viikolla olis tarkotus käyä testaa iha tunnilla :) ja kiva kuulla, mukavalta paikalta vaikuttaa!

      Poista
  9. Oho en tiennykkää et se on noin iso juttu :o Toisaalta kyllä hyvä että se leikataan ettei sitte tulevaisuudessa tarvii miettii et koska se taas hajoo niinku itekki sanoit. Mua kyllä jännittäisi ihan sikana tuollanen leikkaus :D Kiva postaus jälleen kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii, nyt ku tää polvi on lähteny paikaltaa jo kahesti nii se riski sen hajoamisee kasvaa kokoaja, ja rikkoo joka kerta lisää niitä kudoksia sun muuta sieltä.. Mutta kiitos paljon kommentista! (:

      Poista
  10. Ankkurilahti on tosi hyvä paikka:) ainoo vaa että siellä ei oo semmosta treenausta kauheesti ja kovaa ja korkealta menoa mut silti huippu paikka missä heppojen hyvinvointi on ykkönen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, no varmaan sieltä joku hyvä tunti mulle kuitenkin löytyy :) kiitos kommentista ja tiedosta!

      Poista
  11. Hyi :o mä en leikkaukseen kirveelläkää menis :) ja näätkö sää vielä ninnuu? Koskaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D ja joo joka päivä ku se on mun luokalla ja yks parhaista kavereista :)

      Poista
  12. Kurja juttu tuo sun polvi :/ tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
  13. Kivoja kuvia :33 ei liity asiaan mutta osaisitko suositella jotain bootseja/putseja( en tiiä kummat ne on),kun pitäisi ostaa uudet. Ponillani on ennen ollut jotkut aika huonot lampaankarvaputsit, mutta karva mennyt ihan huonoksi ja muutenkin halkeillut se tekonahka siitä. Ja näin talvella kun on ollut välillä jonkun verran pakkasta ja ne on kastunut, niin mennyt ihan koppuraisiksi, eikä ole voinut pistää niitä sitten ollenkaan jalkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja valitettavasti en osaa oikeestaan auttaa :/

      Poista
  14. Ite alotin aika vasta Ankkurilahessa mut sitä ennenki oon muutaman kerran käyny siellä kuitenki ja tykkään käyä siellä ja ainaki meidän opettaja (Anne) on tosi mukava! Käyn myös Sarin Tallilla aina välillä ja tykkään siitä kuitenki enemmän koska siellä on hevosissa jotenki enemmän haastetta :D Ankkurilahessa on hyviä hevosia, mutta ehkä mun makuun liian lepsuja ja semmosia "pikkulasten ratsuja." Mutta huippua, että säki alat käymään siellä ! :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, no mutta hauska kuulla! :D ite tykästyin pelkän näkemän perusteella jo tosi moneen heppaan siellä, toivottavasti on kans yhtä kivoja kun itse pääsee testaa ;)
      Kiitos vielä kommentista!

      Poista
  15. minne sä meet leirille? vai menetkö ollenkaan? kurja juttu toi polvi, mut kyllä sinä siitä selviät vallan mainiosti :Dd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tosissaa katoin niitä ylirannan esteleirejä, mut nyt en oo hetkeen kattonu ku ei oo kaveria sinne nii en oikee innostunu varaa mitää.. :D sinäänsä vähä harmi ku oisin mielellää johonki menny, mutta varmaa jää taas menemättä.
      Kiitos!

      Poista
  16. Minkä tasonen oot ratsastajana tai siis jos meet rats.koulun tunnille niin meetkö tyyliin heC, heB vai heA -tunnille? Ja tsemppiä polvileikkaukseen, kuulostaa pelottavalta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin ensin meen varmaan helppo B tunnille, koska on sen verran aikaa ku oon viimeksi käyny kunnon ratsastustunneilla!
      Kiitos kommentista (:

      Poista