keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Estekurssin ensimmäinen päiväVarasin itselle paikan kahden päivän estekurssille, jossa molempina päivinä ratsastusta on yksi ja puoli tuntia ja ratsukoita yhteensä neljä. Ensimmäinen tunti oli eilen ja toinen tänään, mutta nyt kuitenkin kerron ensimmäisestä päivästä.
Tällä kertaa meninkin tallin pienimmällä ponilla, n. 140 senttisellä vaalealla Basse-ponilla. Se on vielä tosi nuori ja kokematon, mutta ponnua ja vauhtia sillä riittää vaikka muille jakaa. Kiinnostuin tosi kovasti ponista viimeksi kun mun kaveri hyppäs sillä, niin oli pakko toivoa sitä tälle kurssille, vaikka se ei helpoimmasta päästä olekaan, ei todellakaan. Basse on vielä tosi raaka, avut oli välillä vähän hukassa ja sen sellaista pientä, mutta tykästyin tähän ihan kympillä!


Kuvat c) Tiitu tai Lotta ja videot Lotan ottamia :)


Nää ekat loikat oli ihan mahtavia! :D


Sitten vähän rauhallisemmin.. ;)


Ensin tultiin muutaman kerran tuota pientä ristikkoa molemmista suunnista. Sitten alettiin tulla lyhyttä käännöstehtävää lyhyellä laukalla, jossa käännyttiin vasemmalle pienelle pystylle, siitä voltti taas vasempaan ja seuraavalle esteelle. (näkyy varmaan paremmin koosteessa, oon huono selittää näitä.) Tämän jälkeen alettiin tulla toisella pitkällä sivulla olevaa kolmen esteen sarjaa. Basse aina ekalla esteellä vetäs mua hirveenä ja se oli tosi vaikee saada kii esteiden välissä, joten jouduin ihan tosissaan pidättämään ja silti tultiin tosi pohjaan aina. Ekan esteen jälkeen se myös melkeen joka kerta lähti mutkittelemaan vasemmalle, niin sekin toi omat ongelmansa. Hieno on kuitenkin ponin hyppytyyli jos ei muuta!

Viimeisenä tultiin rataa muutaman kerran. Senkin näätte koosteessa, joten en ala sitä sen kummemmin selittämään tällä kertaa. Ensimmäinen rata meni meidän osalta aivan surkeasti, mutta toisen radan aikana poni rauhottu yhtäkkiä ihan hirveenä ja kaikki esteet onnistu aijempiin hyppyihin verrattuna tosi hyvin. Tyytyväinen saa olla poniin ja tuntiin!
Huomasin lopputunnista et mun jalkkarit oli ihan eri mittaset.. Tää kuvaa aika paljon ton sarjan ekan esteen hyppyjä... Poni lähti hanat auki vetämään, ja siks tultiin lähes joka kerta kahelle seuraavalle esteelle liian pohjaan.


Loppuverkat, hieno poni!Tässä koosteessa näkyy miten lujaa poni oli oikeasti koko ajan menossa, joten jouduin välillä ottaa sitä ihan tosissaan kiinni. Ei siis valituksia kun pidätän vähän rajummin, opettaja käski pitää kuria heti alusta asti. Toivottavasti tästä tajuaa edes jotenkin tehtävät mitä mentiin ja lopussa tosiaan tuo rata pariin kertaan. :)Tässä ponissa on kyllä paljon haastetta, mutta jotenki vallotti mun sydämen! ♥

Toisen päivän hypyistä sitten seuraavassa postauksessa, moikka!

32 kommenttia:

 1. Ainakin reippaan näköistä menoa! :D ei kyllä ihan ratsastuskouluponi omasta mielestäni, mutta kivan näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep oon kyllä vähän samaa mieltä, kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Menitte kyllä tosi hyvin Bassen kans! c:

  VastaaPoista
 3. Vähänkö ihana poni! rakastuin *_* ❤ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei oo kyllä mikään helppo tapaus, mut ihan sika kiva! ;)

   Poista
 4. Wou toi sen hyppytyyli... :'D Tosi kiva postaus ja kiva kun oli koostevideokin :)

  VastaaPoista
 5. Haha noi ristikon hypyt :DD
  Hyvin menitte ja kiva postaus!

  VastaaPoista
 6. Hui nuo pomput! :D Teidän meno näytti hyvältä :)

  VastaaPoista
 7. Ponilla vissiin vähä ponnua isommilleki esteille :D hassusti etujalat menee korkeemmalta ku takajalat tossa videolla, mutta kyl varmaan takajalatki tarvittaessa nousis :) hyvin kyl ratsastat ja pysyt kyydissä, tiiän ite kuuden vuoden kokemuksella miltä tuntuu ratsastaa välillä liiankin vauhdikkaalla ponilla esteitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep etujalat kyllä nousee mut takajalat jää välillä vähä laahaa vaikka ponnia onki :D itekki onneks roin kanssa tottunu vähä reippaampaan menoon, mutta joo kiitos paljon! (:

   Poista
 8. Voi vtsi miten kiva poni! Tulee varmaan vanhemmalla iällä tosi hyvä pommpuponi:3 Tosi hyvin menit tuollaisella vähän haastavamallakin ponskilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kunha vähä tosta rauhottuu ja saa kokemusta nii varmasti tulee huippu poni! & Kiitos kovasti :)

   Poista
 9. Tosi kiva postaus ja ihanan värinen poni! Ja vitsi mikä hyppytyyli... Mut sä menit tosi hyvin mitä koosteessa näkyy!

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtavan näköinen poni! Ihailen sun esteistuntaa todella <3 :)

  nellaponi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. wou todella upeen näköistä menoa! hieman vauhtia taisi löytyä, mutta hallitsit pientä haastavaa ponia tosi hyvin. tehtävät kans näytti todella hyödyllisiltä ja monipuolisilta. kokemushan tuokin ja opettaa suuresti mennä vähän raaemmalla ponilla, olisi kiva nähdä sut kyseisen ponin selässä toistekkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon toosi kivasta kommentista! Tänään oli tosiaan toinen osa kurssia ja samalla ponilla sain jatkaa, eli seuraavassakin postauksessa esiintyy sama poni ;)

   Poista
 12. Kivan näkönen poni! Hyvin näytti menevän. :)

  VastaaPoista
 13. Voi apua mikä pomppuponi, ihana! Tosi kiva postaus ja sul on niin nätti esteistunta!! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee basse on oikee hurmuri ;) & kiitos paljon ihana! ❤️

   Poista
 14. Meri oot niin hyvä kaikilla pikku poneilla!=)
  Käyn itse Oulunsalon ratsastuskoululla ja Basse ollu meidän tunnilla ja tuo vauhti ja keskittyminen ei taida ainakaan olla vielä Bassen osaamis alaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Tänää basse meni jo tosi paljon rauhallisemmin eikä häseltänytkää juurikaan :)

   Poista
 15. Oi ompa kyllä kaunis poni! Hienosti näytit pärjäävän ja ei kyllä mitenkään helpolta näytä todellakkaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep basse on hirmu nätti! & heh kiitos paljon :D!

   Poista
 16. Tein meno näyttää superhyvältä, huomaa ihan tuota videoa katsellessa että haastetta riittää! :)

  VastaaPoista