sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Koulutunti Elarilla



Perjantaina tosiaan pääsin taas "omalle" tunnille, ja meillä oli koulua. Ratsuksi olin toivonut Elari nimistä ponia, ja sen myös sain. Mulla on ollu aina sellanen kuva Elarista, että se ois tosi laiska ja sellanen pikkutyttöjen ratsu, mutta alun tunnustelun jälkeen se rupes vastaa tosi hyvin mun apuihin ja oli oikeen mukava ratsastaa. Ei yhtään liian helppo eikä liian vaikee.

Aluksi verkattiin kevyessä ravissa loivalla kiemurauralla. Tarkoitus oli saada pohkeet hyvin läpi ja taivutella hevosia. Alkutunnista poni lähinnä kipitteli menemään ja oli vähän sellane "onko pakko", enkä itsekään ponilta tajunnut enempää pyytää. Pian alettiin ratsastaa käyntiä enemmän, ja menokin parani. Aina tietyn aikaa ratsastettiin keskikäyntiä, ja sitten taas tiivistettiin istunta ja koottiin hevosta, ratsastettiin mahdollisimman lyhyttä mutta aktiivista käyntiä.
Tämän jälkeen alkoikin sitten laukkatyöskentely, johon keskityttiin eniten tällä tunnilla. Tarkoitus oli koota laukkaa, ja saada se pyöriväksi ja suunta enemmän ylös kuin eteenpäin. Aluksi meillä oli vähän ongelmia saada laukasta hyvä ja pyörivä, kun Elari jäi lähinnä laahaamaan jalkojaan, mutta loppua kohti meno parani tosi paljon. Elarilla piti tosissaan keskittyä siihen laukan ratsastamiseen, koska se joko juoksi liian lujaa tai sitten vaan laahusti. Lopuksi tehtävään kuului laukan eteen ratsastus pitkillä sivuilla, ja päätyihin ympyrät kootummassa laukassa.
Ero alku- ja loppuraveilla oli ihan huima, ja laukkatyöskentelykin parantui hirveästi tunnin aikana. Tykkäsin kyllä tästä herrasta oikeen kovasti!


Voitin yhdestä blogiarvonnasta nämä, ja heti oli tietysti kokeilussa. Oli muuten lämpimät!

Pahoittelut että on vaan muutama kuva, mutta ehkä videokooste hyvittää sen. Kiitoksia kovasti taas Ankulle kuvaamisesta!



Ihan tunnin lopuksi päästiin vielä kentälle loppuverkkailemaan. Ravattiin ja otettiin pätkä laukkaa, Elari oli ihan innoissaan! Oli kyllä kaikin puolin mukava tunti, ja oon kerrankin ihan tyytyväinen. :)
Tosta koosteesta vielä sen verran, että siinä oli ensin eri biisi (bang my head), mutta yt päätti sitten poistaa sen, niin ei mee valitettavasti tahtiin musiikin kans noi videot kun jouduin biisin vaihtamaan..





Seuraavalla tunnilla pääsenkin sitten hyppäämään ensimmäisen kerran tapahtuneen jälkeen. saa nähdä miten menee! Jättäkäähän kommenttia ja mielipiteitä, ja tykkäättekö näistä koosteista? :)
Ensi kertaan!

24 kommenttia:

  1. tiedätkö mikä on koottu laukka ? sitä et ainakaan videossa yhtään pätkää esittänyt mutta kivasti menette :) ympyröillä ulkolavat näyttää karkaavan eli ei mitenkään saisi koottua laukkaa aikaseksi ennen kuin hevonen on suora !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mutta kivasti meette" :) juu toi ei sun kommentista yhtää sen kivempaa tee, ja kerroinki että se oli tunnin aiheena, ja siksihän tunneilla käyn että ratsastuksenopettaja mua opettaa ":)"

      Poista
    2. Ylempi ano kai meinasi, että vaikkette koottuun laukkaan kyenneet, menitte silti ihan mukavan näköisesti. Suutut nykyään heti, kun saat pientäkään kritiikkiä tai ylipäätään mitään, mikä ei ole niin kovin yltiöpositiivista.

      Poista
    3. Okei? :D te ette taas vissiin ymmärrä kootun laukan ja laukan kokoamisen eroa, koska näin tarkentaen aijempaan kommenttiini, ei en sanonut että oltaisi menty koottua laukkaa (joka on aika vaikean tason liike eikä se tunnin aiheena ollut), vaan tehtävä oli koota laukkaa, joka kyllä ihan hyvin onnistui.

      Poista
    4. Mun pointtina ei ollut kommentoida sun ratsastusta, vaan todeta ettei ylempi ano tarkoittanut pahaa. Mua vaan ihmetyttää, miksi vastasit noin tylysti ylemmälle anonyymille joka ei kommentoinut mitenkään ilkeämielistesti.
      (Ps. Laukan kokoamisen tavoite = saada hevonen laukkaamaan koottua laukkaa. Toki hevosen laukkaa voi säädellä lyhentäen jne mutta silloin ei puhuta kokoamisesta.)

      Poista
    5. Mitä mun sit ois pitäny vastata? En missään kohti postausta väittänyt että oltaisiin menty koottua laukkaa, vaan tehtävään kuului laukan kokoaminen / lyhentäminen, eli ekan anon kommentti oli täysin turha. Nykyään harvemmin tuon tyyppisiin kommentteihin jaksan vastata hyvin ja perustellusti, koska juuri tällainen väittely on aivan turhaa kun en edes tiedä kenen kanssa väittelen. Mielipiteitä mun ratsastuksesta saa antaa asiallisesti ja kunnon asioista, mutta kovinkaan järkevästi ensimmäinen ano ei asiaansa esittänyt, kun ei ollut ilmeisesti postaustakaan kovin huolella lukenut.

      Poista
    6. laukan kokoaminen ja lyhentäminen ovat kaksi ERI asiaa. itse olet väärässä tässä asiassa ja en usko että tiedät kouluratsastuksesta paljoakaan jos et nuita erota toisistaan joten ei tarvi tästäkään asiasta sinun tehdä isompaa numeroa jos olet väärässä. en sano että pitäisi aina olla ihana mutta jokaisesta asiasta kilahtamisella ja turhalla tylyilllä itse aiheutat näitä turhia kinasteluja. ei tarvi heti muita syyttää jos itsestä sattuu löytymään vika.

      Poista
    7. Mee jo pois, ok? :D itselläs taitaa olla melko tylsä elämä kun jatkat edelleen, mä oisin ihan suosiolla jättänyt tän vaan tohon yhteen kommenttiin, mutta sä päätit tulla sit jotain kitisee miten tyly oon. Ja herranjumala mä käyn tunneilla ja teen mitä opettaja pyytää, nii eiköhän se ois sanonu jos ratsastan väärin tai en tee ollenkaan oikeeta asiaa.. Joten ole hyvä ja poistu mun blogista jos aijot vielä sanoa jotain, koska mua ei kiinnosta :-D

      Poista
    8. Meri käy tunneilla ja opettaja olisi sanonut jos Meri olisi tehnyt väärin jotain:) Mut tosi kiva postaus ja hyvin meet!:)

      Poista
  2. Oi vitsi teillä päin on jo lunta! Meillä vielä reilusti plus asteita ja kenttäkin onneksi pysynyt hyvänä. Hienosti meette ja kiva, kun on valosa maneesi niin saat kuvattua pätkiä blogii lukijoiden katseltavaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täällä on ollut jo aika pitkään lunta ja nytkin pakkasta reippaat -10! Mutta kiitos kovasti tosi kivasta kommentista taas Emilia :)

      Poista
  3. Tosi kiva postaus ja kivan näkönen tää Elari! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä kiva ja mukavaa vaihtelua (: & kiitos paljon kommentista jatta!

      Poista
  4. Hyvin menee ja toi Elari näyttää tosi kivalle :)

    VastaaPoista
  5. Meet tosi hyvin Elarilla!! :) Oon tykännyt sun YouTube videoista jo pitkään mutta oon aika vasta löytänyt tän bloginkin ja jokapäivä käyn kattomassa onko uutta postausta tullu :D

    VastaaPoista
  6. Susta näkee selvästi että oot enemmän tämmöne poniratsastaja, meet tosi hyvin myös Elarilla! Hyvä postaus ja kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep nii mä taidan olla :D kiitos tosi paljon kivasta kommentista!

      Poista
  7. Ratsastit tosi kivasti Elarilla! Kuka on oulunsalosta lempiopettajasi? :)

    VastaaPoista
  8. Hyvin meette!:) ja tosi kiva blogi😊!

    VastaaPoista