torstai 14. huhtikuuta 2016

Hyvä treeni



Viimeksi olinkin ratsastamassa Desvalla silloin kun oli vielä lumet maassa ja miinusasteita. Nyt sille on otettu jo satula käyttöön ja se on parantunut ratsastettavuudelta tosi paljon. Viime sunnuntaina olin pitkästä aikaa ratsastamassa sillä, ja treenistä jäi tosi hyvä fiilis. Laitettiin Desvalle kuitenkin kuminauhat, jotta poni lähtisi rentoutumaan paremmin. Liike oli edelleen vähän laiska ja lyhyt, mutta huomattavasti jo parempi kuin viime kerralla. Ravissakin ponista olisi voinut varmasti saada vielä paljon enemmän irti, mutta en vaan itse osannut pyytää. Aluksi meno oli taas melkoista sipsutusta, mutta lopuksi poni ravasi jo tosi hyvin.
Laukkaa pystyi nyt jo ottamaan koko kenttää ympäri, koska ei tarvinut varoa että poni liukastuisi kun kenttä oli sula. Desva oli vielä aika jännittynyt, mutta yllätti mut positiivisesti miten hyvin se jo laukkasi. Ilman satulaa se ei suostunut yleensä ottamaan kuin muutaman laukka-askeleen ja niihinkin sisältyi usein muutama pukki. Nyt se laukkasi tosi sujuvasti ja myötäsi niskastakin ihan kivasti. Kuminauhoista oli varmasti paljon apua, mutta on Desva mennyt myös paljon eteenpäin.

Postauksen kuvista kiitos Jatalle!


Ryhti..

Pienet pukit poni heitti laukkojen alkuun, mutta muuten meni tosi hyvin.

Desvalla on tosiaan nyt estesatula, joten jouduin aika lyhyet jalustimet laittamaan jos joku sitä ihmettelee.



En taaskaan mennyt mitään kummoista tehtävää, ravissa tein paljon ympyröitä ja muutamat pysähdykset. Menin myös hetken kahdeksikolla ja siinä yritin pidentää ravia. Tein muutenkin paljon tempon muutoksia ja tarkoitus oli vaan saada liikkeestä vetreämpi ja aktiivinen, ja poni rentoutumaan.
Laukkaa menin vain uralla tai loivilla isoilla ympyröillä, koska Desvalla ei olla ilmeisesti kovin tiukkoja käännöksiä tehty laukassa vielä tässä vaiheessa. Mutta kuten jo sanoinkin, poni oli yllättävän hyvä laukassa ja liikkui tosi hyvin eteen. Loppuravit otin vähän pitemmällä ohjalla ja Desva ravasi tosi hyvin kun sai liikkua vähän vapaammin. Oon kyllä niin tyytyväinen poniin!




Välillä Desva meni vähän kuolaimen alle, mutta suurimman osan ajasta kantoi itseään ihan hyvin.



22 kommenttia:

 1. Näyttää tosi hyvältä, vaikka poni ei niin hyvässä kunnossa saikun jälkeen olekaan!

  VastaaPoista
 2. Oii hienolle näyttää, hyvähyvä!! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanasti näytti menevän Desvan kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Ihan upeesti meette,hienon näköistä menoa!

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää! Ja teidän yhteistyö varmasti paranee ajan myötä :)!

  VastaaPoista
 6. Hienosti kyllä meette! Desva kehittynyt paljon:)

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla taas pitkästä aikaa Desvasta! Tosi kiva postaus ja hyvin meette :) Luin askista et olit tunnilla Bassella, tuleeko siitä postausta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja joo, postaan siitä ehkä sunnuntaina tai alkuviikosta :)

   Poista
 8. Minun silmään meno näyttää jopa paremmalta, kuin Jatalla Desvan kanssa! Hienon näköstä, vaikka saikkukin takana.. :) Ootte hieno pari!

  VastaaPoista