sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Viikon heppailut..tai no, kuvat Roista on jo muutaman viikon vanhoja, mutta tämä tuntui sopivalta tilaisuudelta ne tänne julkaista. Nyt kuitenkin tämän viikon ratsastuksiin. Olin nimittäin poikkeuksellisesti torstaina Oulunsalossa tunnilla, koska perjantaina olisi ollut eri opettaja ja halusin meidän vakio-opettajan tunnille, joten päätin mennä torstaina tuuppailemaan koulua. Minulle oli jaettu tallin toinen uusista tulokkaista, Paula niminen poni, tai no oikeastaan hevonen. Se on aivan ponin näköinen, ja sillä on tosi pikkuiset ponin askeleet, mutta se on kuitenkin ihan hevonen kooltaan ja rodultaan. Jostain syystä se myös muistutti aika paljon Roita ratsastettaessa, tai sitä millainen Roi jossain vaiheessa oli.

Aluksi Paula oli melko epätasainen ja jännittynyt edestä, ja kipitti tosi pientä askelta. Alkuravien ja laukkojen jälkeen se rupesi toimimaan kuitenkin aika kivasti, vaikka olikin vähän sählä. Tunnin tehtävänä jäätiin pyörimään pääty-ympyrille, puolet toiseen päähän ja loput toiseen päähän maneesia. Siinä alettiin ravissa asettamaan hevosia ensin sisälle, ja myöhemmin ulos, ja lopuksi otettiin vielä laukkaa ympyrällä.

... :DOlin tällä kertaa vähän helpommalla tunnilla, joten opettaja kerkesi neuvomaan tosi hyvin mun asentoa ja sitä, miten pystyn vaikuttamaan paremmin hevoseen, kun itse tehtävä ei ollut vaikea. Paula rupesi loppua kohden kulkemaan aika kivasti, hyvä tempo löytyi ja poni alkoi rentoutua, ja se tuntui muutenkin mukavalta ratsastaa. Lopuksi etenkin laukassa saatiin tosi kivoja pätkiä, ja loppuravit poni ravasi tyytyväisenä vähän pidemmällä kaulalla. Siinä vois jopa olla mulle treenikaveri kun Basse lähtee, mutta pahasti pelkään etten sitä kovin usein saa tunneille, kun se on jo nyt niin suosittu. Ponimainen olemus, mutta tarpeeksi iso mulle, kuulostais melkeen täydelliseltä...

Tunnilta ei valitettavasti ole kuin muutama puhelinkuva, joten nämä Roi-kuvat pääsee nyt kuvittamaan postausta. Olin siis tuossa pari viikkoa sitten Lotan mukana tallilla, ja pääsin menemään Roilla loppuverkat. Lottahan siis hyppäsi tuolla tunnilla pitkän tauon jälkeen, joten ottakaa huomioon kuvia katsellessanne, ettei Roi enää keskittynyt ollenkaan työntekoon kun oli niin tohkeissaan hyppelystä. Meno oli siis melko reipasta, mutta oli ihan hauska päästä pitkästä aikaa tuonkin palleron selkään!Tänään olin taas Desvan luona, ja menin ilman satulaa koska se oli juuri Ellillä käytössä. Tein tosi paljon tehtäviä käynnissä, erilaisia ympyröitä, väistöjä ja etuosakäännöksiä. Desva jättää helposti ympyröillä takaosan vähän sisäänpäin ja lähtee puskemaan sisälle, joten yritin saada takaosaa väistämään paremmin ja muutenkin aktiiviseksi, joka onnistui ihan ok.
Tunti meni kaiken kaikkiaan ihan hyvin, heti alusta asti Desva oli tosi kivan tuntuinen ravissa, ja siinä saatiinkin oikein hyviä pätkiä. Ilman satulaa laukatessa poni rupesi jostain syystä hirveästi protestoimaan pomppimalla ja luimimalla, vaikka satulan kanssa laukkaa ihan iloisesti. En ottanut sitten kuin muutamat nostot molempiin suuntiin, jonka jälkeen otin pitkät loppuverkat.

Mitä tykkäätte tällaisista postauksista missä on useammalta kerralta juttua, onko liian sekavia?

Ja vielä tähän loppuun pientä ilmoitusasiaa, ollaan nimittäin lähdössä Espanjaan viikoksi ensi lauantaina, eli sinä aikana ei ole tulossa postauksia. Todennäköisesti pääsen vielä perjantaina tunnille, mutta siitä en luultavasti kerkeä postata ennen lähtöä. Tämä siis saattaa jäädä viimeiseksi postaukseksi nyt hetkeen, mutta kunhan olen lomailuni lomaillut niin yritän taas kiristää postaustahtia, kuulemisiin!


22 kommenttia:

 1. Voi, Roi ja Desva on niin suloisia yksilöitä ♥
  Minusra tämä oli todella hyvin tehty postaus, oikein heinoja kuvia, eikä tämmöiset postaukset ole liian sekavia! :) Meillekin kun tuli ratsastuskoululle uusi poni, ja jokainen tahtoi sitten sillä ratsastaa. Enää kyseinen poni ei tosin ole enää missään puheenaiheen keskikohtana, ja jotkut jopa valittavat, miksi joutuvat aina ratsastamaan samalla ponilla.
  Ehkä saat sitten Paulan vakituiseksesi! :)

  VastaaPoista
 2. Vitsi toi Paula on tutun näkönen... :o Mut tosi kiva postaus ja tykkään kyllä tästä sun tyylistä tehdä tälläisiä postauksia missä on monelta eri päivältä asiaa. Ne ei ole ikinä tylsiä tai pitkiä vaan just 6/5 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mustaki se vaikutti hirveen tutulta ku tuli tonne, mut en kyllä keksiny mistä voisin sen tietää :D ja jee kiva kuulla, kiitos paljon Juulia! c:

   Poista
 3. Ihania kuvia kerta kaikkiaan ♥ Hyvin kirjoitit, tällaiset kuulumispostaukset on kivoja. Ja ihan supersuloisia nuo Paula, Desvan ja Roni :)
  Osaat ratsastaa myöskin ihan sairaan hyvin! ♥

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus! Musta ainakin on kivaa kun on vähän enemmiltä kerroilta ratsastusta ettei aina ole samalta kerralta jolloin kaikki kuvat on vähän samanlaisia. Mutta pidän myös niistäkin!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla :) kiitos paljon kommentista!

   Poista
 5. Ihania kuvia! Ja mukavaa reissua sulle, kun lähdet sinne Espanjan lämpöön :)

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus & kivoja kuvia jälleen ♥ Hauskaa matkaa sulle! :)

  VastaaPoista
 7. Mikä sun snäppi on?

  VastaaPoista
 8. Oho Paula on päätynyt pitkälle :D Se oli täällä Helsingissä mun ratsastuskoulussa jonkin aikaa ennen joulua, mutta ei päätynyt jäämään kun oli liian pieni (pyh ja pah) Näytti ainakin hauskalta tyypiltä, ite en sillä kyllä mennyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no mutta kiva tietää vähä missä se on ollu! :)

   Poista
 9. Olipa kiva postaus taas! :) Toi Paulakin vaikutti tosi kivalta ja oli kans kivan näkönen, ja tosiaan aika täydellinen 'hevoskokoinen poni' :D toivottavasti saisit alkaa mennä sit sillä, luulis et annettas sitä sulle kun jos basse lähtee ni sit sul ei olis enää vakkaria.
  tosiaan tää postaus oli kiva näinkin, mut tykkään kans et vaik kaikki tuliskin eri postauksissa, jos ehtisit ni kirjottaa kans vähän tarkemmin tunneista yms, mut kyl nää postaukset näinkin menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon kommentista ja mielipiteistä! Ja joo pitää ainakin toivoa, että pääsisin Paulan kaa jatkaa treenailuja Bassen lähettyä :) mutta siis kiva kuulla että jaksaisit tarkemminkin lukea, pitääpä laittaa korvan taa!

   Poista
 10. moi meri! miten oot saanut tonne ylös nuo "palkit" missä on tieto jostain hevosesta? kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista