tiistai 11. maaliskuuta 2014

Reeniä ja kisat!

Olin siis viime sunnuntaina kisoissa äimärautiolla! Ensimmäiset mun ja Epon kisat, ja samalla myös mun ekat seurakisat. Niin kuin kerroin viime postauksessa, en ole mikään kovinkaan innostunut kisaaja, mutta mites kävikään, nämä kisat sai mut ihan kilpailufiilikseen, ja mun on ihan pakko päästä pian taas uusiin kisoihin!
Teitä kuitenkin kiinnostaa, miten meijän kisat meni, niin paljastan nyt tässä alussa jo vähän ;) Molemmista radoista saatiin neljä virhepistettä, eli ruusukkeita ei kotiin lähtenyt mukaan. Mutta ei mua oikeestaan harmita, kun ensimmäistä kertaa Epon kanssa mentiin rataa, ja sitä ennen vain pari kertaa olin ponilla mennyt. Kerron kisoista lisää sitten alempana, kirjoitan vähän ensin kisoja edeltävistä reeneistä.

Ratsastin Epon siis sekä perjantaina että lauantaina. Perjantaina mentiin ihan koulua, ja totuttelin vaan poniin. Edelleen sillä samalla pääty-ympyrällä menin, joten ei mitään ihmeitä tehty. Kävin kaikki askellajit läpi, otin parit väistöt, ja poni meni tosi kivasti.
Lauantaina rakennettiin kolme estettä kentän toiseen päätyyn, sillä yön aikana se oli sulanut lähes kokonaan, ja yli puolet kentästä oli käyttökelpoinen! Aika märkä se silti oli, joten piti Eponkin kanssa vähän varoa ettei kovin liukastu, kun niitä menohaluja oli. Mutta tosi hyvin se hyppäs, olin hirmu tyytyväinen poniin!
Mitään rataa ei edelleenkään päästy hyppäämään varsinaisesti, kun koko kenttä ei ollut käytettävissä. Mutta sain paljon lisää varmuutta kisoihin, koska hypättiin jopa 20cm korkeampia esteitä kuin kisoissa mentäisiin. Eppo oli ihan tykki, aivan huippu pikkuponi! Nyt en vaan sais enää kasvaa, tai ainakaan lähiaikoina, nii päästäis treenaa enemmän tän ponin kans.



hienosti tarkentanu kaiken muun paitsi meijät..

XD kivasti menee toi takki


satula kippaaaa
ja suuri este

♥ !

ainut hyvin onnistunu kuva tästä 70cm, mut tässä Eppo just pudotti sen

hieno lentsikka!

Tässäpä vielä lyhyt kooste tuon päivän hypyistä :)




Sitten se kisapäivä! Lähettiin tallille puol yheksältä, laitettiin kamat kasaan ja hoijettiin ponit kisakuntoon, pakattiin ne vinkkaan ja lähettiin kohti äimiskää. Heti sinne päästyä mentiin Lotan kaa maksaa ja opettelee rataa. Se oli onneks helppo, ja munki jännitys sen radan muistamisen kohalta vähän pieneni! Äiti ja Epon omistaja oli varustamassa sillä välin Roita ja Eppoa, ja kun me tultiin siihen takas, piti enää suitset laittaa päähän ja omat kamat päälle, sitten vaan verkkaa!
Verkassa Eppo oli tosi innoissaan ja reipas. Tultiin pari estettä, ja lopuksi annoin kävellä kunnolla, että poni jaksaa vielä radalla. Päästiin starttaamaan luokka 1, ristikko viidentenä. Heti radalle mentäessä ilmeni jo ongelmia. Poni ei nimittäin olisi millään halunnut mennä portista sisään, ja kun viimein sinne pääsimme, alkoi hirveä kiemurtelu ja poni ei suostunut liikkumaan. Hetken kun oltiin siinä säädetty, päästiin eteempäin, ja ravattiin kohti toista päätyä. Sinnekkään ei ongelmitta päästy, mutta viimein päästiin alottaa rata. Verkka päätyyn poni yritti mennä hirviää kyytiä, ja toiseen päätyyn ei meinannut suostua edes menemään.. Mutta vähän aikaa kun oltiin rataa menty, poni rupes menee jo ihan kivasti.
En ala hirveesti kertoo noista radoista tässä, kun näätte ne videoltakin. Mutta saatiin siis ristikosta 4virhepistettä, mutta en ole oikeastaan edes aivan varma mistä se tuli, kun varsinaisesti poni ei kieltänyt millekään esteelle, vain hieman pelleili (tai no pelkäs).. :D luultavasti kuitenkin kakos esteeltä.


)


Mun ratsastus on kyllä kaikkea muuta kuin siistiä tuossa videolla, koska mua jännitti tosi paljon varsinki ekalla radalla, kun tuli niin yllätyksenä tuo Epon käytös, koska kotona ja verkassa oli mennyt niin hyvin. Keikun ja hytkyn tuolla miten sattuu, mutta välillä korjaan satulaa suoremmaksi polkaisemalla sitä vasemmalle. Tosiaan satula oli ihan vinossa oikealle, joten poljin sitä moneen otteeseen suoremmaksi kesken radan... Antakaa siis anteeksi pieni sähläämiseni, minun ja ponin ensimmäiset kunnon kisat, joten.. :'D


verkkaa


komia ravi ponilla!

kuvat ei oo nyt kovin laadukkaita





Oltiin myös seuraavassa luokassa, luokka 50cm. Siinä Eppo ei enää kytännyt juuri mitään, ja meni tosi hyvin, ja vauhdilla! :D Jäi tosin kyllä hiukan harmittamaan, kun se sille ekalle kielsi... Mutta meni loppuradan niin hyvin, että ylpee oon silti ponista!
Koska nää kisat ei nyt ihan nappiin mennyt, niin tuli vaan enempi sellanen fiilis et pakko päästä ottaa revanssi ja mennä heti uusiin kisoihin, paremmalla menestyksellä!


poni heti alkuun vähä rallitteli, joutu ihan kunnolla pidättelee
ja tuo satula meni koko ajan vinoon, joten siksi kans jalkkarit näyttää aivan eri mittasilta! vyö oli ihan kunnolla kiinni, en tiiä, se vaan meinas kipata.. :D


tähän tuli vähän huono hyppy


jaah tämä ilme.. :D



Tyytyväinen siis kuitenkin olen suorituksiin, vaikka olisi ne paremminkin voinut mennä. Tästä sitten suunta ylöspäin, ja kohti uusia kisoja! Virheistä oppii, ehkä ensi kisoissa sitten paremmin ;)
Ja jos jollain sattuisi olemaan kuvia musta ja Eposta noista kisoista, niin olisin kiitollinen jos voisitte jotenkin niitä lähettää! :)

10 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Varmasti ratakin jännitti aika paljon, kun toi poni pelkäsi radan alussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) ja joo, tuli vähä sellanen apua, mitä mää teen ku tää poni pelkää ihan kaikkea :D mut onneks se lähti sit menee iha hyvin parin esteen jälkeen!

      Poista
  2. Teillähän meni tosi kivannäköisesti, ainakin tuolla 50cm radalla minkä ehdin nähdä ja videon perusteella myös tuolla ekalla! :) Jonkunlaisia kuvia mulla olis teistä, jos satut niitä haluamaan... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpä, ilman tuota kieltoa oisin ollu enemmän ku tyytyväinen tuohon 50cm! mutta kiitos kovasti (: ja jos vaikka viitsisit fb chatissä niitä kuvia laittaa, tai no ihan sama missä, nii mielellään kyllä ottaisin :D

      Poista
  3. Hyvihä te menitte !! Tui ootte söpöjä :3

    VastaaPoista
  4. Hyvinhän ne kisat menivät, vaikka ensin vähän poniakin jännitti! Ja söpö pari ootte.<3 Vielä yksi kysymys, että kuinka korkea tuo poni on? :D

    VastaaPoista
  5. Hyvinhän teillä meni videoitten perusteella! :D harmittaa ku ei ehtiny tulla kattoon.. mut hienot te! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii, ärsyttävästi kiellettii tolle 50cm ekalle, ku muuten rata meni tosi kivasti.. ! mutta kiitos paljon (:

      Poista