sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Mistä me ollaan aloitettu?



On ollut mahtavaa päästä seuraamaan nuoren ponin kehitystä, ja kouluttaa itse omaa ponia. Vaikka Roista ei koskaan tullu mulle sitä unelmien ponia, oon tosi tyytyväinen siihe miten pitkälle päästiin ja kuinka hyvä Roista on tullu siihen nähen mitä se oli aluksi. Mun työ taitaa Roin eteenpäin viemisessä olla nyt tässä, mutta tänä aikana oon myös ite oppinu hurjan paljon uutta. Melkeen kaks ja puol vuotta tehtiin töitä yhessä, ja se on palkinnu kyllä molempia.








Aika kului nopeasti ja luottamus meidän välillä kasvoi. Roi on ollut myös aina tosi nopea oppimaan uusia asioita, joten koulutus eteni hyvin kun saatiin ratsuttaja avuksi. Tunneilla itse kävin tosi huonosti, joten sen puoleen joutui tekemään lähes kaiken omien taitojen mukaan, joka tosin kostautui estepuolella, kun suurin ongelma oli silloin oma istunta jota on tähänkin asti yritetty hioa.

Kesällä tuli ensimmäinen pitkä saikku, jonka jälkeen ratsastus jatkui taas ja alla oli kuin uusi poni. Roi liikkui vielä pitkälle kesään tosi huonosti ja oli pitkään todella herkkä pohkeelle, jonka takia ei pystynyt pitämään edes pohkeita kiinni ratsastaessa ja oma jalka oli liian edessä.
Aina sitä vaan luuli että poni kulkee kauniissa peräänannossa ja hyvässä pyöreässä muodossa, vaikka totuus on jotain aivan muuta ja poni oli todella jännittynyt pitkän aikaa.


Tässä hyvä esimerkki kevään hypyistä, mutta onneksi kesällä tapahtui jo huomattava muutos parempaan!



Tässä taas hyvä esimerkki koulupuolen menosta kaikista huonoimpina hetkinä oman istunnan (jalkojen) kanssa...





Meidän tarina on kerrottu niin monesti, että kuvat saa nyt kertoa loput. Vuosi tehtiin välissä hyvää työtä, ja seuraavana kesänä poni oli parhaimmillaan. Oli mahtava viettää onnistunut kesä oman ponin kanssa, niin huonoina kuin hyvinäkin hetkinä. Sen jälkeen liikutuksesta tuli paljon epäsäännöllisempää mun osalta, ja homma rupes niin sanotusti hajoamaan käsiin.
Kehitys on silti aivan mahtava, ja ero ensimmäisten kuukausien ja nykypäivän välillä on niin suuri, ettei voi edes ymmärtää miten paljon on voinut viedä jotain ponia eteenpäin, ja miten paljon on myös itse oppinut ja kehittynyt.















Todellakin toivon että tää auttaa ees vähän ymmärtämään mikä meidän tilanne oli aluksi, ja kuinka paljon ollaan oikeesti saatu tehä töitä sen eteen missä ollaan nyt. Tänä aikana ollaan saatu tosi paljon haukkumisia ja ilkeitä kommentteja, mutta kukaan ei luultavasti tiedä meidän koko tarinaa tai mitä siihen liittyy, mä oon tyytyväinen ja se riittää mulle. Muutenki nään tän kaiken mielummin onnistuneena ja kehittävänä matkana kuin epäonnistumisena.

Kiitos ponille ja myös kaikille ihanille lukijoille isosta tsempistä! 

30 kommenttia:

  1. Aivan ihana postaus ja video! Teidän kehityksen huomaa, ja ootte kehittyny ihan hirveästi.Jos ihan oikeasti vertaa esimerkiksi noita alkuaikojen kuvia noihin uudempiin, niin poni näyttääkin paljon paremmalta! Harmi et täää teidän yhteinen taival loppuu, mutta olitte silti paras pari <3!

    VastaaPoista
  2. Hyvin kirjoitettu postaus! :) ootte todellakin tehneet paljon töitä Roin kanssa, siitä on tullu hieno poni teidän käsissä :')

    VastaaPoista
  3. oli niin surullista kattoa toi video, koska oon seurannu sun youtubea no oikeestaan aina. ihan siitä lähtien ku alotit tekee videoita ja heti kun blogis alotit nii aloin seuraamaan! koska olitte niin ihana pari ja materiaalit on niin ihania <3 tsemppiä sulle meri tulevaisuudelle ja ää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii :') lupaan tehä jatkossakin vielä tuben puolelle videoita, saa vaan nähä että kuka siellä esiintyy sitte!
      Mutta aivan tosi ihana kuulla, kiitos paljon sulle <3

      Poista
  4. harmi kun lopetit roilla, olitte aivan upea pari !! kehitystä huomaa kyllä aivan järkyttävästi, roi liikkui sulla kyllä aivan mahtavasti <3 mutta olihan tuo ihan hyvä ratkaisu varsinkin kehityksen kannalta jne :-)

    VastaaPoista
  5. tuleeko sulla kova ikävä Roita? Asteikolla 1-10 :))) ++ perustelut jos vain viitit....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenki on vaikee luopuu noin tärkeestä ponista ku Roi on, mut tällähetkellä tää on paras vaihtoehto nii turha sitä on jäähä suree. Joskus tää varmaa kaduttaa mua ja tulee kova ikävä, mut voin aina käyä kattoo sitä ja välillä ratsastaaki, nii uskon että pääsen iha hyvin tästä ja jatkan ratsastusta muualla hyvin mielin :)

      Poista
  6. Te ootte kehittyny niiiin paljon ja Roi on nykyään tosi paljon rennompi mitä alkuaikoina! Oon seurannu sun blogia siitä asti kun ostitte Roin ja oon aina tykännyt kattoo ihan hirmusasti teidän menoa :) Olitte ihan superpari ja näki, että Roikin nautti olla sun seurassa!

    VastaaPoista
  7. Mitä te teette Roille? Mut tsemppii<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mää annan sen kokonaa lotalle, eli poni jää meille kuitenki :) kiitos!

      Poista
  8. Teidän kehitys näkyy niiiiin hyvin ja mahtavaa nähdä teidän yhteistyön kehityskin. Ootte kummatkin, poni ja ratsastaja muuttunu myös paljon teidän aikana! :,) Kiva postaus!

    VastaaPoista
  9. Ompa ihania kuvia! Ja hyvää työtä ootte tehny, Roi on nykyään tosi hieno! :)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana postaus! <3 super ihania kuvia ja tuo uittamiskuva on niin ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määki tykkään noista uittokuvista tosi paljo :') kiitos kovasti!

      Poista
  11. Oi tätä oli ihan mielettömän kiva lukea! Tosi kivasti toteutettu ja kirjotettu postaus ♥ Oonki ootellu jo vähän aikaa uutta postausta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tässä on ollu vähä kiireitä nii ei oo postausta syntyny :| mutta kiva huomata että oot aktiivinen ja kiitos paljon taas ihanasta kommentista Sara! <3

      Poista
  12. Tää oli ihanasti kirjoitettu postaus! Oon seurannut sun blogia alkuajoista saakka, joten on ollut kiva seurailla teidän kehittymistä. :) Kehitystä on tapahtunut paljon ja voit olla siitä tyytyväinen koska oot tehnyt niin paljon asian eteen! Olitte paras pari :3 +tuo video oli aivan ihana <3 Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos super paljon! :') tosi mahtava saaha tälläsiä kommentteja!

      Poista
  13. Tuli kyllä tosi hyvälle mielelle katsoessa noita kuvia ja videoita, ihan huippuhienoa työtä oot Roin kanssa tehnyt! :')

    VastaaPoista