keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Perjantai 13.Tuona perjantaina valmistauduin siihen, että näen Bassen viimeistä kertaa. Kiipeän sen kapeaan selkään enää tämän yhden ainoan kerran, enkä sen jälkeen enää koskaa saisi istua sen selässä. Pelkkä ajatus oli jo mulle liikaa, eikä ilman kyyneleitä selvitty edes ajomatkaa tallille. Sinne päästyä yritin kuitenkin taas hymyillä, ja pitää hauskaa vielä yhden tunnin ajan. Olin jo päättänyt että viimeisen tunnin menen ponilla ilman satulaa, ja koska meillä oli esteitä, niin sitten oli hypättävä satulatta.

Saatiin itse päättä mitä esteitä tehdään, ja meidän tuntiporukka päätti sitten rakentaa kaikenlaisia erikoisesteitä ja muuta pelottavaa. Arvasin että mulla voi tulla vähän vaikeuksia pysyä selässä, mutta pitihän siitä viimeisestä tunnista ottaa kaikki ilo irti. Alkutunti lähtikin sitten sujumaan ihan mallikkaasti, lukuun ottamatta ponin pientä testailua onko ratsastaja hereillä. Hypyt kuitenkin menivät ihan hyvin, vaikka ei erityisen siistin näköisiä olleetkaan. Bassenkin myöhemmät pelleilyt johtui täysin mun omista mokista, joita poni sitten vaan käytti hyväksi.

Kiitos taas kuvaajille, Ankulle ja Joannalle!Taas nuo kädet sylissä...Aluksi tultiin muutaman kerran toisella pitkällä sivulla olevaa linjaa, jonka jälkimmäinen este oli taas okseri vesimatolla. Tällä kertaa Basse ei jäänyt ollenkaan kyttäämään sitä, vaan meni ensimmäisellä yrityksellä yli. Tämän jälkeen tultiin toisen pitkän sivun trippeliä ja lävistäjällä olevaa sarjaa, ja lopuksi rataa.
Sarjaväli oli aika pitkä, joten siihen sai tulla ihan reippaasti että pääsi sen yhdellä laukalla. Ensin Basse kielsi ensimmäiselle esteelle, ja seuraavalla yrityksellä toiselle, jonka seurauksena löysin itseni maasta. Kolmannella yrityksellä päästiin viimein yli. Tietystikään yksi tippuminen ei riittänyt mulle tuona epäonnen päivänä, eli tulin alas vielä toisenkin kerran, samalla esteellä vieläpä. Se taisi olla viimeisen radan aikana, kun tulin tosi huonosti sarjan ensimmäiselle esteelle. Näki heti ettei poni ole menossa yli seuraavasta, mutta luiskahdin kuitenkin alas. Pamahdin aika ikävästi päin tolppaa, ja lonkassa onkin edelleen nyrkin kokoinen mustelma.
Muuten rata meni aika hyvin, siihen sisältyi linja, sarja, suunnanvaihdoksen jälkeen linjan jälkimmäinen este uudestaan, ja trippeli. Pientä haparointia oli aina esteiden välissä, kun tuo ilman satulaa meno ei ole niin helppoa, mutta tippumisia lukuun ottamatta tunti meni tosi kivasti.Voimat loppu keskenTein taas lyhyen koosteen jossa on muutama pätkä tunnilta, sekä molemmat tippumiset. Taas jos on jotain ikävää sanottavaa, voitte pitää ajatuksenne ihan omana tietonanne.
Koskaan aijemmin minkään muun hepan lähtö ei oo tuntunut näin pahalta, ja tunnin loputtua oli niin vaikea tulla Bassen selästä alas. Hetken halailun ja rapsuttelun jälkeen laskeuduin hitaasti maahan ja lähdin keräämään esteitä poni perässäni.
Talliin päästyä puhuin hetken meidän opettajan kanssa, ja se sai mut vielä varaamaan tiistaille tunnin. Oikeasti siis varasin itselleni paikan alkeistunnilta, ihan vaan Bassen takia, kun millään muulla ei ollut tilaa... En ollut kuitenkaan vielä varma menenkö sitten kuitenkaan siihen, joten varmuuden vuoksi sanoin ponille heipat jo tuona perjantaina.

Yleensä Basse ei tykkää kun sen karsinassa ollaan, mutta se viimeinen puolituntia jonka harjailin ja silittelin ponia, ja ihan vain istuin sen luona, se oli tosi rauhallinen ja antoi mun olla sen kanssa. Vaikka tiedän että Bassen on niin paljon parempi olla yksityisenä ja että se ansaitsee oman ihmisen, musta tuntu silti aivan hirveen pahalta. Eihän siinä auttanut kuin itkien halata viimeisen kerran ponia ja lähteä ajamaan kotiin.Viimeinen postaus Bassesta videon kera tulee, kunhan saan videon valmiiksi. Tosi vaikeaa oikeasti edes ymmärtää, että Basse on nyt lähtenyt, enkä tiedä miten helppoa mun on seuraavan kerran mennä tallille, kun Basse ei enää olekaan siellä.

38 kommenttia:

 1. Voi ei! Harmi että Basse lähtee. Tosi kivalta näyttää tuo teidän yhteistyö ja postauksen kuvat oli kivoja :)

  VastaaPoista
 2. Voi eii Voimia sulle, ootte niin hieno pari! Toivottavasti löydät hyvän uuden heppakaverin:)

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia ja kiva video :) Mun mielestä ratsastat myös tosi hyvin! Mutta tuli kyllä paha mieli sun puolesta, varmasti hirveetä kun menettää tärkeän ponin :(

  VastaaPoista
 4. Basse lähti mun tutulle treenattavaksi ja kisattavaksi! Harmi että teidän tie loppui nyt, se on vaan niin ärsyttävää kun näihin hevosiin kiintyy niin ylipaljon että irti päästäminen tuntuu tosi vaikeelta! :( toivottavasti löydät pian jonkun yhtä kivan hevosen millä treenata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäki onneksi jo löysin mihin se meni! Mutta niimpä, on tää ärsyttävää :( + kiitos paljon kommentista!:)

   Poista
 5. Voi ei, voimia sulle, olet tehnyt kovan työn tuon ponin kanssa, ja oisit sen ansainnut pitää, mutta nyt sun pitää vaan jaksaa :) Tuo oli kyllä niin ikävä juttu, että jouduit päästämään Bassesta irti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanasti sanottu, kiitos paljon! :') ❤️

   Poista
 6. Mulla tuli kyyneleet silmiin tätä lukiessa, vaikka asia ei mua silleen koskekaan. Osaat vaan kirjottaa niin koskettavasti ja hyvin! SUn ja Bassen yhteistyö näyttää niin hienolta ja saumattomalta- ja kaikenlisäksi sä oot tehnyt ihan järkyttävän hyvää työtä tuon ponin kanssa!
  Tosi paljon voimia ja jaksamisia sulle, toivottavasti löydät joskus jonkun ponin, joka voisi täyttää edes puolet Bassen paikasta. Muista kuitenkin, että muistot ei koskaan katoa, vaan voit aina muistella sun ja Bassen matkaa ilonkyyneleiden kera.
  Yritä vaan jatkaa elämää mahdollisimman pian, tietenkin saa itkeä ja saa harmittaa, kun poni oli sulle niin hirveän tärkeä. Elämä kuitenkin jatkuu vielä joskus, vaikka se jatkaminen tuntuisikin todella pahalta.
  SÄ oisit ansainnu saada Bassen vielä omaksesi, mutta uskon, että vielä joskus, vielä joskus ihme tapahtuu ja saat vielä tavata Bassen. Ihmeitä voi tapahtua, kunhan niihin jaksaa vaan uskoa tarpeeksi. Älä koskaan unohda Bassea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan älyttömän ihanasta ja pitkästä kommentista, ihan mahtava saada tälläsiä! Pitää tosiaan vaan toivoa parasta, että joskus vielä törmättäis Bassen kans :') & en varmasti unohda ❤️

   Poista
 7. Voi ei... Tosi paljon jaksamisia sulle♥ Basse on tosi hieno poni ja oot ratsastanut sitä tosi hyvin, teistä on tullut ihan yli-ihana pari:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poni on kyllä super ❤️ kiitos tosi paljon!! :')

   Poista
 8. Voi ei, kurjaa kun Basse lähti :( Voimia sulle! Täytyy muuten vielä ihmetellä, kuinka hyvin pysyt tuolla kyydissä ilman satulaa, Bassen hypyt eivät nimittäin näytä ihan helpoilta ja vauhtiakin riittää, olet kyllä hyvä ratsastamaan Bassella ja teidän yhteistyö selvästi sujuu :) Toivottavasti löydät pian uuden kivan hepan, jolla treenailla♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon aivan ihanasta kommentista, toivotaan! ❤️

   Poista
 9. ihana postaus ja paljon voimia sulle,nyt ponilla on parempi olla ja Basse muistaa sut aina,lupaan sen♥ etkö saa käydä katsomassa sitä uudessa paikassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ voi olla vähän vaikea sitä käydä vaan katsomassa, kun asuu nyt ihan eri puolella suomea :/ mutta saattaahan se sitten olla mahdollista kun se löytää lopullisen kodin, eihän sitä tiiä!

   Poista
 10. Basse vaikutti todella ihanalta ponilta! Ja olet tosi taitava ratsastaja! Toivottavasti löydät uuden ponikaverin <3 Kuinka korkea Basse on ja kuinka pitkä sinä olet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ❤️ Basse on 139cm ja mä oon 163cm :)

   Poista
 11. Hirveesti tsemppiä sulle, tosi kurja juttu tää :( jälleen kuitenki tosi ihana postaus ja ihania kuvia + noi koosteet on aina kivaa katottavaa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista sara & tosi kiva kuulla! ❤️

   Poista
 12. Voi sua, ei oo ollenkaan kivaa kun pitää luopua jostakin tosi tärkeästä. Mutta kuitenkin hyvä postaus ja aika hienot noi tippumiset. Voimia sulle:)

  VastaaPoista
 13. Ihana postaus ja harmi että Basse lähti, tsemppiä :(!

  VastaaPoista
 14. Tosi surullista lukea tämmöstä haikeempaa postausta, mut silti niin hienoa, kun tietää kuinka paljon ootte Bassen kaa kehittyny ja kuinka pitkälle pääsitte! Mä uskon ja toivon että sä löydät vielä itselles mukavan reeniponin, jonka kaa voit kehittyä yhtä pitkälle kuin Bassen, ellei vielä pidemmällekkin! :) Tsemiä sulle tosi paljon! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kiitos aivan tosi ihanasta kommentista ja tsempeistä! ❤️ Varmasti mä vielä jonku mukavan hepan löydän :)!

   Poista
 15. Se tuntuu niin pahalta, kun jostain eläimestä joutuu luopumaan... mulle käyny monta kertaa ja se suru kestää kauan... onneksi Bassella on nyt hyvä olla! Kiva postaus, tosin haikea, mutta joskus pitää ollakin:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Se on kyllä vaikeeta ku joutuu luopuu jostai itelle rakkaasta.. :(

   Poista
 16. Onko Bassen omistajalla blogi tai insta tai joku? Ja voimia olitte nii ihan pari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bassea ei siis olla vieläkään myyty, se vaa meni eri paikkaan myyntiin. Igssä käyttäjälle teamhipposport saatetaan laittaa jotain kuvia Bassestakin, kun ponin uus kisaaja on yks sen tilin käyttäjistä. Kiitos!

   Poista
 17. Hevoset(tai mikä tahansa) on perseestä viimestää siinä vaiheessa kun niihin kiintyy ja sitte pitäis luopua.. Mut kaipa se on osa sitä välittämistä. Paljon tsemppiä sulle<3

  VastaaPoista
 18. Jaksamisia sulle, ja paljon! Tiiän miltä toi tuntuu ;( Yritä jaksaa Meri! Sä ratsastit tosi hyvin bassella :) basse tykkäsi susta ja tykkää aina, sen näkee ;) Basse ei suo unohda koskaan, hevoset/ponit ei unohda heille tärkeitä ihmisiä, koskaan :)
  Pärjäile Meri!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kiitos aivan tosi ihanasta kommentista & tsempeistä! :')

   Poista