perjantai 20. toukokuuta 2016

Vastaukset kysymyksiin

Kiitos paljon kaikille kysymyksiä laittaneille, niitä tulikin aika reilusti! Osa oli aika samanlaisia, joten jätin muutaman pois ettei tästä tulisi ihan kamalan pitkää. Toivottavasti kuitenkin saatte vastauksen suunnilleen kaikkeen, mitä halusitte tietää. :)Unelmien hevosesi?
Lyhyesti sanottuna varmaankin Basse 15cm korkeampana.

Haluaisitko omaa hevosta enää?
Tällä hetkellä en koska se ei olisi mahdollista, mutta ehkä vielä joskus tulevaisuudessa.

Este-ennätyksesi?
110cmBassen ja sinun tärkein muisto?
Tätä en kyllä osaa sanoa, koska Basse oli vaan ratsastuskoulun poni ja menin sillä lähinnä tavallisia tunteja. Päälimmäisenä mieleen on ehkä kuitenkin jäänyt ensimmäinen ratsastus sillä, kun olin kahden päivän estekurssilla sen kanssa, ja toinen tuo viime viikon yksityistunti kun hypättiin meidän isoin yhteinen este. Tärkeänä muistona pidän myös sitä, kun hyvästelin Bassen.

Minkä korkuinen Paula on?
n. 155cm

Millainen tulevaisuus on sinun ja Paulan osalta?
Sanoin aijemmin, että Paulan kanssa olisi ehkä kiva alkaa treenaamaan, mutta valitettavasti näyttää siltä, että siitä on jo tullut yhden meidän tuntilaisen vakkaripolle. Näin ollen mun pitää jatkaa seuraavan vakkarihepan etsimistä itselleni. Varmasti joskus saan Paulallakin mennä, mutta sen enempää en osaa vielä sanoa mitä tulevaisuudessa tapahtuu.Minkälainen Gaspacho on?
Gaspacho on tosi seurallinen ja kiltti ihmisiä kohtaan. Se on tosi osaava koulupuolella, ja ilmeisesti esteilläkin ihan tykki, itse olen päässyt vasta tuuppailemaan sen kanssa. Mukavat askeleet istua niinkin isoksi hevoseksi, yritteliäs ja osaa opettaa ratsastajaa. Omien kokemuksien perusteella se kuitenkin myös puree helposti toiseen ohjaan kiinni ja on muutenkin vähän painava edestä. Muuten oikein mukava tapaus, ja meno varmasti vielä parantuisi kunhan itse oppisin sillä vielä oikeasti ratsastamaan!Minkälainen Basse on ratsastaa?
Basse on herkkä ja energinen, mutta välillä vähän kuuro etenkin pidättäville avuille. Pitkään se oli aina tosi jännittynyt eikä siksi ollut mun ihan lemppari kouluratsu, mutta tän kevään puolella se rupes toimimaan paremmin sileälläkin. Lihakset sillä ei kuitenkaan riitä kantamaan itseään kauhean korkeassa muodossa, ja jos sitä lähtee esimerkiksi laukassa kokoamaan liikaa, se tosi helposti laskee raville.
Esteillä poni pääsee vasta näyttämään oikeat taitonsa, niinkuin varmasti jokainen teistäkin on huomannut. Vaikka Basse onkin tosi taitava hyppääjä, se tarvitsee silti määrätietoisen kuskin eikä sitä voi jättää yksin hyppäämään. Kokeneella ratsastajalla loistaa varmasti niin koulussa kuin esteilläkin. Kaikin puolin paras ♥

Saatko hoitaa Bassea ja Paulaa ilmaiseksi?
Kaikkia ratsastuskoulun heppoja saa tietysti hoitaa ilmaiseksi, ja ennen tuntia ne yleensä pitääkin aina itse hoitaa ja varustaa. Ratsastus tietenkin sitten maksaa kaikille kävijöille saman verran.

Kuka on kaikkien aikojen suosikkiponisi?
Tosi vaikea sanoa vain yhtä, joten sanon nyt Nessi, Prillan, Roi tai Basse.Ostaisitko Bassen jos siihen olisi mahdollisuus?
Jos olisi aikaa ja rahaa, niin ostaisin.

Pahin tippumisesi / tapaturma hevosten kanssa?
Joskus olen ehkä tippunut pahemmassakin tilanteessa tai hurjemman näköisesti, mutta pahimmat seuraukset oli viime alkutalven tippumisella, kun mun solisluu ja peukku jouduttiin molemmat leikkaamaan. Elli siis kielsi esteelle ja minä jatkoin matkaa maahan asti, ja sen verran pahasti iskeydyin jäiselle maalle, että oikean käden peukalon luusta irtosi palanen, ja vasemman käden solisluu meni useasta kohtaa poikki. Nyt mulla on siis vähän lisää metallia mun sisällä, eikä kummankaan liikelaajuudet ole täysin ennallaan.Kuka oli ensimmäinen suosikkisi?
Varmaankin Koppi, Aku tai Bella, jotka asuivat kaikki Ponipihalla jossa aloitin ratsastuksen.Milloin aloitit ratsastuksen ja miksi?
Kesällä 2007. En kovin tarkkaan muista, miten alunperin alettiin etsimään hyvää tallia missä voisi alkaa käymään, mutta kai heti pienestä asti mua on kiinnostanut hepat.

Mikä on ollut vaikein hevonen jolla olet ratsastanut?
Pienempänä tosi monet hevoset tuntui hirveän vaikeilta, mutta se tais johtua ihan vaan siitä, että itse ei ollut vielä niin taitava. Nyt vähän kokeneempana voisin ehkä vastata tähän että Roi.

Kuinka usein ratsastat Roilla?
Tosi harvoin, nyt vuoden sisään oon tainnut käydä sen selässä ehkä viisi tai kuusi kertaa.Kuinka usein käyt ratsastamassa Desvalla?
Kerran viikossa oon yrittänyt käydä, mutta välillä ollut itsellä kiireitä etten ole päässyt, ja aluksi pohjien ja muiden tälläisten syiden takia tuli pitempää taukoa.

Kuinka usein käyt ratsastamassa kaikenkaikkiaan?
Yleensä kahdesti viikossa. Joskus kolmesti, joskus ehkä vain kerran.Paras talli jolla olet käynyt?
Varmaankin tämä missä nyt käyn, eli Oulunsalon ratsastuskoulu.

Lempi opettajasi Oulunsalosta?
Niko, muiden tunneilla en enää juurikaan käy.

Ketä Ousan hevosta haluaisit kokeilla, jolla et ole vielä mennyt?
Ainakin tallin uutta ponia Aapoa, sitten myös Faidoa ja Camia.

Kuka on paras ystäväsi?
En määrittele ketään yhtä mun parhaaksi kaveriksi, kaikki on yhtä hyviä. :)Kuinka pitkä olet?
163cm

Paras muisto hevosten kanssa?
Tässä yhdeksän vuoden aikana niitä on tullut niin paljon, että tosi vaikea sanoa yhtä! Varmaan ainakin kaikki uittoreissut, maastorallittelut ja leirit!Oletko koskaan vikeltänyt?
Kerran tai kahdesti Ahon tallin leirillä.

Kuinka monesti olet käynyt Äimärautiolla tunnilla, entä kisoissa?
En muista että olisin ollut koskaan siellä ohjatulla tunnilla, mutta itsenäisillä ja uittotunneilla olen ollut aika useasti. Kisoissa olen siellä ollut kahdesti Epolla.Oletko koskaan miettinyt lopettavasi ratsastusta?
Taisin mä joskus silloin sitä miettiä kun Roilla ratsastin, ja joskus jos on ollut tosi huonoja kausia kun mikään ei onnistu.

Miltä elämä tuntuisi ilman hevosia, pystyisitkö siihen?
Vaikka tosiaan olenkin harkinnut lopettamista, en usko että silti pystyisin koskaan oikeasti lopettamaan. Hevoset ja ratsastus tuo tosi paljon iloa mun elämään, ja tallilla on vaan niin ihanaa viettää aikaa kavereiden ja heppojen kanssa. Ilman tätä harrastusta mun elämässä ei olis varmaan hirveästi sisältöä.

Harrastatko, tai haluaisitko harrastaa muuta liikuntaa ratsastuksen lisäksi?
Lenkkeilen noin neljästä kuuteen kertaan viikossa, ja teen omatoimista lihaskuntoa. Aijemmin kävin myös välillä salilla, mutta nykyään treenaan mielummin kotona. Joku vakituinen liikuntaharrastus olisi taas ihan kiva, mutta kaikki aijemmat on nyt jo jäänyt pois.


Kysykäähän vielä kommenteissa, jos oli joku sellainen kysymys mihin en muistanut vastata, ja mihin haluaisit vielä saada vastauksen! Kertokaa myös ihmeessä mitä tykkäsitte tälläisestä postauksesta, musta oli ainakin kiva vastata teidän kysymyksiin. :)

25 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja hyvin vastasit kysymyksiin:)

  VastaaPoista
 2. Ootko harrastanu jalkapalloa? Musta tuntuu et oisit ollu munkaa samas joukkuees :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harrastin joskus ainaki pari vuotta, et hyvi mahollista :D

   Poista
 3. Ihanan kattavasti vastailit näihin kysymyksiin, wau❤

  VastaaPoista
 4. Tätä oli kiva lukee alusta loppuun asti kun oli monipuolisesti kuvia! Jälleen tosi kiva postaus :)❤️

  VastaaPoista
 5. Kelle Basse myytiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä olla vielä myyty, meni vaa muualle myyntii.

   Poista
 6. Tosi kiva postaus taas!:)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva postaus!:) Muuten mikä musiikki siinä sun almost ten months together videossa on? Se biisi on niin ihana ja tietty videoki!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heavy on ainaki biisin nimi, nyt ei tuu sitä esittäjää mielee :)

   Poista
 8. Kenellä aijot ratsastaa nyt/kuka sun lemppariksi tulee? Ja mikä sen tokan musiikin nimi on siinä sun uusimassa basae videossa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä vielä yhtään. Ja sen biisin nimi on all i want

   Poista