perjantai 24. kesäkuuta 2016

"Mä lopetan ratsastuksen"

..kuvaa aika hyvin mun fiiliksiä tuon tunnin aikana.



Tiistaina pääsin taas koulutunnille Gaspacholla. Hevosia ei oltu jaettu vielä kun tultiin tallille, joten saatiin itse päättää kellä mennään. Osa hevosista oli jo varattu, mutta niistä jotka oli saatavilla päätin ottaa Gaspachon. Oon yrittänyt tässä sinnikkäästi jatkaa treenaamista sen kanssa ja saada yhteistyötä toimimaan, mutta lähes joka tunnin jälkeen on ollut yhtä huono fiilis.

Alkuverkkailtiin hevosia ensin molempiin suuntiin ravissa ja sitten laukassa. Kuten aijemminkin, Gaspacho oli taas vasemmassa ohjassa kiinni, mutta nyt sitä oli kuitenkin jo huomattavasti helpompi ratsastaa. Melkeen sanoisin, että vasen kierros oli loppujen lopuksi parempi kuin oikea. Opettajan ohjeiden mukaan yritin saada Gaspachon houkuteltua oikealle ohjalle löysäämällä vasenta niin, että sen on pakko itsekin löysätä siltä puolelta. Tuota ollaan tehty muillakin tunneilla Gaspachon kanssa, ja se on kyllä ollut toimiva tapa. Tunnin lopulla etupää oli jo selvästi kevyempi eikä vasen kierros ollut enää samanlaista tappelua, kuin se on usein aijemmin ollut.

Kiitos Sonjalle kuvaamisesta!

Hirveen pelottavat kärryt oli tallin pihassa..





Tunnin tehtävänä oli kolmikaarinen kiemuraura, jonka varrelle tuli tehdä kolme volttia. Tehtävä taisi olla tismalleen samanlainen kuin viime koulutunnillakin, jonka menin Gaspacholla. Silloin kukaan ei tosin ollut kuvaamassa ja mentiin maneesissa, mutta tehtävä oli jokatapauksessa tuttu. Voltit sijoittui kiemuran alkuun, keskivälille ja loppuun, kaksi niistä tehtiin vasemmalle ja yksi oikealle. Keskimmäinen voltti joka tehtiin oikeaan oli varmaankin meille kaikista haastavin, siinä tuli eniten tahtirikkoja ja askel lyheni entisestään.
Kuten kuvistakin varmasti näkee, ja niin kuin olen aijemminkin sanonut, Gaspacho tikittää tosi pientä askelta takasillaan, enkä millään saa sitä astumaan kunnolla mahan alle. Normaalisti hevosen saa viimeistään sillä venyttämään askelta, kun lisää vauhtia ja ravaa niin lujaa kuin hepasta lähtee, mutta edes sillä Gaspacho ei astu juurikaan pitempää askelta. Muuten meno tuntui hetkittäin jo oikeen kivalta, mutta nuo takaset raastoi ihan tosissaan mun hermoja.

Jostain syystä vaikka tunti menisikin ihan hyvin, mun fiilikset on aina koko tunnin jotain tuon otsikon tyylistä. En oo enää pitkään aikaan tuntenut sellaista onnistumisen iloa, tai että olisin johonkin suoritukseen tyytyväinen. Oikeastaan siitä asti kun Basse lähti, kaikki ilo tästä hommasta lähti mukana. Silti joka kerta yhtä innoissaan lähden tallille ja tunnille, mutta ratsastuksen aikana ei kyllä mun kasvoilla nähdä kertaakaan edes pientä hymyä. Nytkin opettaja kehui miten hyvin meillä meni, mutta sekään ei riittänyt mulle. Oon kuitenkin käynyt tallilla nyt muutenkin kun vaan ratsastamassa, ja selvästi tein oikean ratkaisun kun jatkoin Oulunsalossa käymistä Bassen lähtemisestä huolimatta, vaikka se välillä vaikeaa onkin.

Gaspacholla ei ollut nyt koulupenkkiä, joten ärsyttävästi tuo jalka liian edessä...


Ja vois kans opetella istumaan suorassa...






Kokosin taas lyhyen koosteen muutamasta tunnin klipistä, ja omaan silmään videolla tuo meno ei onneksi näytä ehkä aivan niin pahalta kuin kuvista. Usein huomaan vasta tunnin jälkeen kuvia ja videoita katsellessa, että ei se tunti nyt niin huonosti mennytkään, vaikka itse ratsastuksen aikana mieleen ei tule ainuttakaan positiivista ajatusta. Gaspacho on kuitenkin tosi kiva heppa ja sen kanssa olisi varmasti kiva jatkaa hommia, jos oman asenteen vaan sais kohdalleen.




Tein tässä myös yks päivä pitkästä aikaa kunnon videota, mutta en ollut lopputulokseen oikeen tyytyväinen. Laitoin sen aluksi julkiseksi, mutta lopulta päätin piilottaa sen ja julkaista vaan täällä blogin puolella. Löysin kivan biisin ja sain hyvän idean videolle, mutta toteutus jäi aika kooste tasolle. Tuossapa se nyt kuitenkin, niin kaikki halukkaat saavat sen täältä katsoa. :)



Mukavaa juhannusta vielä kaikille!

12 kommenttia:

  1. Tosi hyvin meette Gaspachon kaa! :) Vielä vaan pientä hiontaa niin teistä tulee superpari❤️ Hauska kyllä tuo G:n takajalkojen askellus kun kiinnittää tarkemmin huomiota :D Mut huomaa kyllä kehityksen teiän yhteistyössä! :) Tuo "I will feel the pain and stay" video on aivan ihana, tosi hyvin tehty❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos aivan tosi kivasta kommentista, ja mukava kuulla että tykkäsit! ❤️

      Poista
  2. Harmi tuo huono fiilis, mun silmään näyttää tosi hyvältä, vaikka nuo takajalat eivät kunnolla liikukkaan! Tosi upea video♥

    VastaaPoista
  3. Tiedän kyllä tunteen erittäin hyvin, jotenkin nykyään mun kaikki motivaatio ratsastusta kohtaan on yhden hevosen varassa. Ihan sama millä muulla hevosella menen, niin aina tuntuu menevän huonosti ja "lopetanratsastamisentähänpaikkaan"-fiilis on vahvasti menossa mukana. Sillä yhdellä hevosella kuitenkaan edes epäonnistumiset eivät masenna, vaikka menisi miten huonosti niin silti ratsastus päättyy positiivisiin tunnelmiin. En kyllä tiedä jatkanko ratsastusta enää sen jälkeen kun valmistun täältä opistolta, ellen saa jollakin taikakeinoilla tuota hevosta mukaani :D Tsemppiä, ehkä teillä alkaa vielä sujua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kuulostaa kyllä niin tutulta.. Mutta tsemppiä sullekin sinne ja kiitos paljon kommentista! :)

      Poista
  4. Toivottavasti sun fiilis parantuu, rakkaan hevosen menettäminen ottaa varmasti koville♥ Ratsastat kyllä tosi hyvin, Caspacho menee sulla hienosti! :) Ja ihania videoita noi molemmat.

    VastaaPoista
  5. Kumpa huono fiiliksesi parantuisi! Menetit rakkaan ponin, se ei ollut sinulle oikein.
    Ratsastat mainiosti, oletettavasti sulla ja Caspacholla alkaa mennä paremmin, aina toivon niin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ihanasta kommentista! Toivotaan niin :)

      Poista
  6. Sun tekemät videot on aina hienoja! Mun mielestä toi Caspacho näyttää tosi kivalta hepalta ja hyvin meet sillä :D joillakin hepoilla ne takajalat vaan on vaikeempi saada mukaan. Tsemppiä sulle, toivottavasti innostut pian jollain hepalla treenaamisesta :) ootko aatellu kokeilla Oulunsalossa jotain sellaista heppaa, jolla et oo vielä menny?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tosi kivasta kommentista, ja kiva kuulla että tykkäsit videosta! On siellä vielä muutama jota haluaisin päästä kokeilee, varsinkin Faidolla oon pitkää halunnu päästä menee :)

      Poista