lauantai 15. helmikuuta 2014

Koulusatulan testausta

Kivaa lauantai iltaa vaan kaikille! Mun viikonloppu taitaakin mennä kokeita lukiessa, mutta mahtu tähän päivään sentään heppailua ja kavereitakin!
Pitkästä aikaa siis ihan normaalin kuulumispostauksen merkeissä ollaan. Tänään siis ratsastin Roin ja sain kuvaajatkin mukaan! Ollaan etsitty jo kauemman aikaa koulusatulaa Roille, ja meijän tallillaki kävi satuloiden myyjä/sovittaja tässä pari päivää sitten. Otettiin yks satula sitte 'koeajalle' ja pääsin tänään menemään sillä ekaa kertaa. Voin kyllä sanoa että oli aivan kamala! :D Se istuu aika hyvin Roille, mutta niinkuin satulan sovittajakin totesi, Roi on vähän russ mallinen eikä mikään satula oikeen pysy sillä paikallaan, joten häntäremmiä yhä tarvitaan. Itselle satula oli kuitenkin mitä kamalin istuttava ja todella pieni! Kaikki kaaret oli tosi pieniä, niin takakaari kuin polvien kohdalle tulevat, niistä ei saanut minkäänlaista tukea. Oma istunta kärsi tosi paljon, koska satula vaikutti tosi paljon mun omaan menoon ja tuntu ihan hirveen vaikeelta. Roikaan ei ihan rehellisesti ollut kaikilla avuilla, mutta oli silti rauhallinen.


kiitos pirpan ihanan putken, kuvat kerrankin oikeasti hyvä laatuisia!

mää istun näissä kaikissa ihan tosi huonosti koska tuo satula oli niin vaikee






Tunnin aikana yritin lähinnä tunnustella satulaa ja löytää yhteisen sävelen Roin kanssa. Mulla kuitenkin oli hirveen pitkät jalustimet (mutta pienen koulusatulan takia mulla silti tuli vähän jalka yli polvikaaren) joka teki ratsastuksesta yhä vaikeampaa. En voinut ollenkaan istua ravissa, saatika sitten laukassa, ja pohkeiden läpiratsastuksesta tuli tosi vaikeeta kun en saanut mitään tukea jalalle kaaresta. Enkä ala yhdenkään anon kanssa asiasta väittelemään.. kuvista jalustimet eivät edes minun silmääni näytä erityisen pitkiltä (oikeastaan ei ollenkaan, tuo satula ja kaaret oli vaan niin pieniä että en mitenkään olisi voinut pitemmillä mennä!!) mutta sitä ne oikeasti todella olivat ja jouduin melkeen varvistelemaan että jalustimet pysyisivät edes jotenkin jalassa! Kaikilla on oma tottumus ja mielipide asiaan, minkä mittaiset jalustimet ovat hyvät kenellekin. Minulle nuo jalustimet kuitenkin olivat kaikkea muuta kuin hyvät, piste.

Oon tässä taas vaihteeksi valittanut varmaan ihan tarpeeksi, joten yritetäämpä nähdä asioissa jotain positiivistakin :D Roi oli pääosin rauhallinen vaikka ratsastaja säätikin koko ajan jotain selässä. Kokonaan en sitä saanut läpi ja rennoksi, mutta tuli niitä hyviäkin pätkiä! En saanut ihan kunnon tuntumaa menoon ja jäin vähän jotain vaille, mutta ihan hyvillä mielin silti lopetin tunnin, vaikka aika monesti turhauduinkin. Yritin parhaani mukaan myös pitää jalat ja istunnan kurissa, mutta eihän siitä mitään tullut. Kamalan istuntani ja kädet huomaa myös kuvista...
En jaksa sen enempää tunnin kulusta kertoa, tai tarkemmin mitä tein, kun tekstiä on kuitenkin jo ihan jonkin verran tullut. Roi oli kuitenkin koko tunnin ihan ok.

No mutta, eipä tässä sitten muutakun jatketaan satulan etsimistä! :D
Melko valituspainoinen postaus taas vaihteeksi (hups!) mutta harmittaa kun tuokaan satula ei ollut hyvä. Loppu päivä jatkui kuitenkin kivasti, ja suunniteltiin jo viikon päästä olevaa vuokrausta. Toivottavasti teilläkin on kiva viikonloppu, vaikka tää mun postaus onkin nyt näin ankea! Tässä kuitenkin pari kuvaa vielä :)



olin varma että keskityin koko tunnin myös käsiini, mutta silti ne vaan jotenkin pääsi tuollaisiksi. argh!!


jalustimet eivät kyllä tosiaan näytä pitkiltä, en ymmärrä miten! mun oli oikeasti tosi vaikee mennä niillä, ja selästäpäin näytti kyllä pitkiltä, ja sitä olivatkin. yhtäkään valitusta en tästä siis halua lukea.

satula oli niin pieni, että näytti siltä niinkuin siihen ei olisi mahtunut edes istumaan :D kun roilla menee on tosi olennaista että polvikaari on tarpeeksi iso ja tukee jalkaa, tässä satulassa ei sellaista ollut.









ponipoijjat ♥

Mulla on kohta jo 150 lukijaa, joten sen kunniaksi voisin tehdä taas jonkun erikoispostauksen! Olisiko toiveita? :)

22 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, ja harmi ettei satula ollut hyvä;/
    Muuten voisitko tehdä musta ja mun hepasta videon, kun sä oot niin taitava tekemään musiikkiin videoita!:) Ei ole pakko tehdä tietenkään mutta olisi kyllä tosi kiva, ja jos suostut tekemään niin voin tehdä vaikka rawin tai jotain(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en nykyään saa oikeen mistään biiseistä inspiraatiota, saatika sitten materiaaleista, joten voi olla etten saisi kyllä mitään aikaan :/ pahoittelut! mutta kiitos (:

      Poista
  2. hyi vähä ruma tuo viimesen kuvan oikeenpuolimmainen tyyppi. kuka se on

    VastaaPoista
  3. Heheee me ponipoijjat ;) ! Hyvä postaus ja tee kohta uus vidi roista ku kuvasin ja onsulla muitaki matskuja;) !! Ja joskus uusiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juuppeli koitampas tehdä :)) ja kiitos manuu, tulkaapa uuestaaki (;

      Poista
  4. Huomaatteko että roi menee välillä kuolaimen alle? Se vaan on pistäny silmään, en tarkoita ainoastaan tän postauksen kuvia.. näissä sitä ei huomaa kun yhessä tai parissa kuvassa. Mut hienoja ootte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen tainnut tämänkin jo selittää, mutta ollaan siis ratsastettu roita eteen alas ajatuksella, mutta nyt ollaan taas alettu koota sitä lisää. tarkoitus sillä eteen alas ratsastuksella oli juurikin saada pois se kuolainta pakoon meneminen ja itsensä linkkuun vetäminen. vieläkään roi ei jaksa itseään kovin ylhäällä kantaa, joten jos siltä liikaa vaatii se menee luotilinjan alapuolelle. koska roi menee välillä niin alhaalla ja on rentona tukeutunut ohjaan, se voi myös näyttää siltä että olisi kuolaimen alla, vaikkei olisikaan. tämä on siis kuitenkin tiedossa :) kiitos silti!

      Poista
  5. Tuo satula näyttää vaan liian pieneltä sulle. Isommalla penkkikoolla vois olla hyvä? :) minkä kokonen tuossa on istuin?

    VastaaPoista
  6. luitko tekstin? siinähän koko ajan painotin sitä, kuinka pieni satula on :D voivoteltiin yhdessä jo ennen ratsastusta kuinka pieneltä se näytti. kuten kerroin, se istui roille, mutta ei meille. se oli siis liian pieni, kaareineen kaikkineen. ja en tiedä.

    VastaaPoista
  7. Kiva postaus ja harmi ettei satula käynyt teille kun nyt Roillekin olisi löytynyt hyvä satulla... Tee vaikka joku MyDay tai tallipäivä kuvina ja loppuun kooste ratsasteluista. Sinut on haastettu blogissani: mirzzzunblogi.blogspot.com

    VastaaPoista
  8. jep, harmi kyllä :/ mutta kiitos ehdotuksista (:

    VastaaPoista
  9. roihan menee tosi mallikaaasti todella hyvässä muodossa! wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti kivasta kommentista! jatkossa tietenkin voi vaatia korkeampaan muotoon, mutta määki oon kyllä tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen :)

      Poista
  10. Teetkö sä siitä postausta kun kävit aholla?:) Ois ihan kiva lukee se postaus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis sitä tuntiako meinaat vai mitä? :D tunnilta en saanut mitään kuvia, joten siitä ei tule postausta. mutta huomenna lähen sinne vuokraamaan, josta tulee sitten iso postaus, kunhan saan kokeet pois alta :)

      Poista
  11. Voisitko tehdä postauksen omista ratsastuskamoista tai tallipäivä mydayn (taas)?;D Ja ootko miettiny että voisit kokeilla eri satuloiden kanssa eri huopia?(kunhan satulaa on tietenki koitettu eka ilman huopaa että se istuu) mutta toi oli tollanen vinkki,ite tiedät ponin omistajana :) Ja mun silmään toi satula näytti vaan polvien kohdasta pieneltä,muuten aika hyvä.Muista et nää oli mun mielipiteitä mut,kiva postaus lisää tällasia olis kiva saada!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo siis kokeiltiin tuota ensin ilman huopaa, mutta myös huovan kanssa :) ja niin varmasti myös jatkossakin kun satuloita testataan. ja niin, nuo kaaret polvien kohdalta olikin se kaikista suurin ongelma :\ mutta kiitos mielipiteistä! voin varmaan tehdä taas jonkinlaista tallipäivä\myday videopostausta, mutta tuosta varuste postauksesta en lupaa mitään, koska mulla on tosi surkeita kamoja eikä muutenkaan mitään erityistä tai mistä pitäisin :D kiitti vielä (:

      Poista
  12. Kiva postaus, ja toi roin satulahuopa on aivan ihana ja Se sopii sille! Mutta onko sulla tai Lotalla instagram, jos on niin mikä nimi siellä? :)

    VastaaPoista
  13. Roiahan on tossa todella hyvässä muodosssa,ihan hyvin tollasella voi ratsastaa! Oot huippu ratsastaan ja tsemia tulevaisuuteen!;(

    VastaaPoista