keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Villitys - vuokraus ♥

Huh, nyt on vuokraus viikonloppu takana! Ja hauskaa meillä kyllä olikin! Luvassa todella paljon kuvia.
Elikkäs varattiin vajaan kymmenen kaverin kanssa vuokraus ahon tallille viikolle 8, joskus viime vuoden puolella. Kauan me sitä ootettiin, ja nyt se sitten oli ja meni. Vuokraukseen sisältyi siis majoitus viikonlopuksi, ja ratsastusta kuusi tuntia, joista kaksi sai olla esteitä. Kyseinen poni jonka oli varannut, oli siis omassa käytössä koko viikonlopun ajan, ja se täytyi hoitaa, ruokkia yms kokonaan itse. Päätähtenä postauksessa on risteytysponi Melinda, joka oli myös yksi lemppareistani, kun kävin aholla tunneilla.

Perjantai-iltana majottauduttiin, ja sillon tehtiin vaan iltatalli. Yö meni lähinnä valvoessa, syödessä, riehuessa ja telkkaria katsoessa. Tai no, taidettiin me kyllä vähän nukkuakkin.. ;) Lauantaina odotti sitten kolme ensimmäistä ratsastustuntia.
Ensimmäinen tunti mentiin iha koulua satulalla. En tehnyt mitään ihmeellistä, totuttelin taas pitkästä aikaa tuohon pikkuponiin ja yritin vähän herätellä sitä, kun aluksi oli aika tahmea. Hyvä tempo löytyi ja aloin ratsastaa vähän pitemmällä ohjalla, jotta poni voisi rentoutua paremmin. En hirveästi pyytänyt siltä, koska nuo ponit tuolla eivät hirveän lihasrikkaita ole. Sain kuitenkin ihan hyviä ja rentojakin pätkiä, ja poni myötäsi kivasti niskasta. Oli ihan mahtavaa päästä pitkästä aikaa kunnolla Mellun selkään!
mun ryhti....Hirveesti ei keretty kuvaamaan muutakun ratsastuksia, kun ensin piti kuvata toisten tuntia, ja seuraavaksi itse ratsastettiin, tämän jälkeen syötiin ja tehtiin tarvittavat tallihommat, ja sitten pitikin jo taas mennä kuvaamaan muita ja valmistautumaan omaan tuntiin.

Meri - Melinda
Pirpa - Tomppa
Mappe - Jessica
Julia - Kalle
Aino - Komeetta
Venla - Polero
Helena - Inkkari
Anni - Sylvia
Enni - Aprill
(tää oli sillee se meijän oikee porukka)
Jassu - Pipars
Kati - Vikke/Piirto


Toinen tunti mentiin esteitä, ja Mellu meni tosi kivasti! Maksimissaan vuokrauksilla saa siis hypätä 60cm, joten esteet eivät mitään suuria olleet, mutta oli ihanaa päästä pitkästä aikaa silti hyppäämään kunnolla, kun syystä tai toisesta Roin kanssa ollaan tosi vähän viime kuukausina hypätty.
En oikeen osaa kertoa pitkästi näistä tunneista, mutta kuvia tulee sitten senki edestä! Meillä oli toisella pitkällä sivulla sarja, toisella okseri ja lävistäjällä muuri, jonka hyppääminen tosin jäi kun aika loppui kesken. Aluksi mulla oli pientä jännitystä miten tunti menee, mutta aika luottavaisin mielin olin silti, kun ensimmäinenkin tunti selvittiin ilman yhtäkään pukkia. Melluhan on siis tunnetusti tämä kaikkien rakastama pukkiponi, joka on minutkin nakannut kenttään lukuisia kertoja. Mutta oon ylpee ponista ku se käyttäyty tosi hyvin koko vuokrauksen!
No hups.. :D piti kai se kerran mennä tippumaan.
vähän jäi kyllä harmittamaan kun itse mokasin..


Viimenen tunti oli sitten illalla jonka menin ilman satulaa. Menin aika rennosti, koska Mellu meni tosi helposti hikeen, eikä oikeastaan olisi saanut olla hikinen koulutunnin jälkeen. Otettiin jotain leikkejä ja pari leikkimielistä kisaa. Poni oli tosi mukava eikä pelleilly yhtään. En hirveesti muista mitä tein, mutta en jaksanu hirveesti ratsastaa koska oltiin menty jo kaks aika rankkaa tuntia. Hölköttelin aika paljon vaan pitkin ohjin ja pidettiin sellanen kivan rauhallinen, muttei kuitenkaan tylsä tunti :)

näitten laatu kivasti kuoli ku valostin
illanviettoja

Viimenen ilta meni sitte vähän pitkäksi, oltiin kotassa ja kuunneltii musiikkia, syötiin taas, ja mää ja Pirpa ahkerina koululaisina luettiin vielä yömyöhään maanantain kokeisiin, siihe asti että silmät lurppas kiinni puolen minuutin välein ja oli pakko alkaa nukkuu.. :D
Seuraava aamu samalla tavalla kuin edellinen, puol ysiltä aamutalli, yheksältä kuvaa ekaa ryhmää ja sen jälkeen oma tunti.
Eka tunti oli esteitä ja menin ilman satulaa. Tälläkertaa Mellu ei ollut ihan yhtä reipas ja innoissaan kun viime este tunnilla, mutta loppua kohti reipastu silti. Esteet oli taas sarja toisella pitkällä sivulla (eri puolella ku viimeksi) joista toinen este oli okseri, toisella sivulla muuri ja päädyssä pysty. Positiivisesti yllätyin taas, vaikka ilman satulaa hyppäsin, niin ilman suurempia ongelmia ylitettiin kaikki esteet. Oli taas tosi mukava tunti ja poni oli aivan huippu!pientä pelleilyä, mutta empäs tippunut ;)

sama kohtaus eri kuvakulmastaXD en tajua mite oon ees pystyny nousee noi paljon

.... :DDDD


hups tää taitaa olla samasta esteestä eri kuvakulmasta kun tuo yks aijempi


Seuraava eli toisiksi viimeinen tunti menin taas koulua satulalla, ja tosi rennon tunnin. Ennen sitä siivottiin, ja vähän ennen kolmea eka ryhmä pääsi ratsastamaan toisen tunnin. Jätin Mellun kuivumaan estetunnin jälkeen reiluksi tunniksi talliin, mutta se ei ihan kokonaan kerennyt kuivua ennen kuin vein sen ulos, joten menin seuraavan tunnin tosi rennosti, kun tuntui sillonkin hikeentyvän tosi helposti. Otin vaan pari pientä pätkää laukkaa molempiin suuntiin, lopun ajan ravasin ja tein erilaisia ympyröitä, tempon vaihteluja ja ravi -seis juttuja. Lopuksi kävelin noin vartin loppukäynnit. Poni oli taas tosi kiva. En hirveesti muista muuta tuosta tunnista, mutta kuvia tulee taas pari (:

kiva ryhti jälleen kerran, osaan keventää (y)

Oon tiivistäny nää tunnit tosi lyhyiksi mitä nyt oon kirjottanu, koska mulla ei oikeestaa olis nyt ylimäärästä aikaa, koska vielä tämäkin viikko ollut monta koetta ja taas huomenna yksi. Yritin nyt kuitenkin rutistaa tän postauksen viimein loppuun, kun aika pitkä aika siitä kun viimeks oon postannut.
Tehtiin paljon muutakin tuolla vuokrauksella kun se mitä oon kirjottanu, meillä oli tosi kiva porukka ja muutenki kaikki meni hyvin! Meillä oli kans tosi hyvä tuuri säiden kans, koska tuonne sato vielä just ekana yönä ja aamulla lunta, ja kenttä oli tosi hyvänä. Heti maanantaina täältäkin suli suurin osa lumesta ja joka paikka on täynnä jäätä. Nimettiin tää vuokraus siis villitys-vuokraukseski, minkä voitte ehkä päätellä otsikosta. Toivottavasti ei ollut mun viimenen vuokraus Mellulla, koska alan olla sille jo aika pitkä, tai ainakaan viimeinen kerta koko ponin selässä! Selvittiin koko vuokraus yhdellä pukkisarjalla, joka oman mokan takia tosin päättyi siihen että makasin maassa. Mutta oon hirveen tyytyväinen poniin, ah, oli niin ihana mennä sillä pitkästä aikaa kunnolla. Mahtava poni! Videoa Mellusta saatte luultavasti viikonlopun jälkeen, kun sillon mullakin alkaa hiihtoloma, eikä tarvi stressata kokeita ja on aikaa.

Vielä viimeisestä tunnista pikaisesti. Sen menin siis ilman satulaa, ja leikittiin taas vähän. Oltiin viestiä ja tehtiin muuta mukavaa. Lähinnä vaan nautiskelin selässä viimeistä tuntia, ja annoin ponin mennä taas aika rennosti, enkä siltä hirveästi pyytänyt. En silti jättänyt tuntia tylsäksi, ja poni oli hienosti :) Tunnin jälkeen hieman haikein fiiliksin vein ponin viimesen kerran tarhaan. Saa nähä, millon pääsen seuraavan kerran moikkaa ponia.

kiitos viikonlopusta ♥
pirpa puuttuu :(

48 kommenttia:

 1. miks tolla yhellä on vikke/piirto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. koska sillä oli ensin vikke mut se vaihto toka päiväksi piirtoon :)

   Poista
 2. näitä sun postauksia on aina niiiin mahtava lukea kun on yleensä tosi hyvälaatuisia ja muutenkin hyviä kuvia, ja tykkään kans hirmusesti myös sun kirjotustyylistä ! :) mahtava blogi!

  VastaaPoista
 3. jos sää vaan millään jaksasit niin voisitko tehä semmosen ´´lisäkuvapostauksen´´ tästä vuokrauksesta jos sulla ois muistakin kuvia ja nii ku niitä ois kiva katella ? :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, tosin hirveesti ei oo enempää noita ei heippailu -kuvia, mutta on mulla jotain mistä voisin varmaan jonkinlaisen postauksen vielä tehdä, ja laittaa siihen muistakin ratsastuskuvia kun vaan musta :)

   Poista
 4. Ihana postaus! Hyviä kuvia ja vuokrauksista kertovaa tekstiä jos aikaa itse mennä Aholle! :) oon miettiny Aholle menoa, mutta en oikeen tiedä kaikkia haluamiani asioita. Niin aattelin sulta kysätä kun oot ollu aika monesti siellä. Onko hevosille jotain hoito-ohjeita mistä vois sitten lukea? Millanen Sakke on? Voiko jollekkin viikonlopulle vaan tulla yksiinään niiden muiden kanssa mitä ei tunne vai kannattaisko sinne mennä jonkun tuntun porukan kanssa ns vapaalle viikonlopulle jossa ei ole vielä ketään? :) kiitos nyt jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) ja siis varsinaisesti ei ole mitään hoito-ohjeita, perjantai-illan kokouksessa kerrataan vaan vuokrauksen säännöt ja jotain pientä hevosten hoitamisesta ym, ja ruokintaohjeet lukee tallissa. sakkehan on jo niin vanha, ettei sitä anneta enää vuokrauskäyttöön, mutta tunneilla yhä käy. mutta siis se on aika 'automaatti' ja tallin yks helpoimmista. mukava ja menevä, tosi hyvä hyppäämään ja omaa ison laukan vaikka poni onkin. ja oikeastaan se on ihan sama meneekö yksin vai kavereiden kanssa, koska yleensä sinne tulee kuitenkin joitain joita ei tunne. (:

   Poista
 5. Kiva postaus!
  Onko noilla muilla vuokraajilla blogeja? Ois kiva lukea niitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! ja ei taida olla muilla kun mapella :) http://somedreamsneverdie.blogspot.fi/

   Poista
 6. Oisko sulla suositella mulle jotain hevosta jos meen Aholle? :) oon 13v. pitutta on n. 155 cm ja painoa jtn 38 kg. Tasoltani olen He:C ja 50cm tykkään rauhallisista poneista ja pienistä hevosista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sulle vois olla ehkä hyviä lola, jessica, inkkari tai pipars :--)

   Poista
 7. Kiva postaus!(:
  Mää oon menos huhtikuus vuokraan Melluu. :D

  VastaaPoista
 8. Niin muuten, pitääkö ottaa aholle omat ruoat mukaan vai tarjotaanko siellä jotain ruokaa?
  Aattelin kysyy sulta ku oot käyny siel.(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitää ostaa omat ruuat. mut siellä on sitte kunnollinen ruokala jossa on jääkaappi yms ja ruuan teko välineet :)

   Poista
 9. Oi kiva postaus! Ihania kuvia, ootan innolla jos tulee video YouTubeen! :) olis kiva jos voisit tehä Ahon hevosista ja poneista esittelyt niin tietäis kenet vois vuokrata jos aikaa joskus mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti ideasta! voisinhan mää joskus tehä jonkunlaisen esittely postauksen ahon hepoista, tosin en tiedä kuinka montaa sellainen kiinnostaisi.. :) mutta mellu videoa tulee youtuben puolellekin kun saan videon valmiiksi (: kiitos!

   Poista
 10. Lihasrikkaita :D:D miks musta näyttää että joissain kuvissa ponin satula on hurjan edessä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep en oikee löytäny hyvää sanaa siihen, mietin sitä tosi kauan :D mellulla on kuitenkin häntäremmi, että ei sen pitäisi kyllä kovin edessä olla. ja pieni poni joten pieni säkä ja lyhyt selkä, joten saattaa näyttää myös siksi :)

   Poista
 11. oou tosi kiva postaus! :-) sori ku kysyn mut kuka toi on joka on ilmas ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos (: ja ai tarkotatko tossa meijän yhteiskuvassa? se on enni :--)

   Poista
 12. Tosi kiva postaus ja hyvin meet Mellulla :) toki Roilla sä meet viä paremmin, mut tottakai se on varmaa ihan erilaista istuu tuon ponin kyytis. Koska taas videopostausta ? Sitä odotellessa :)

  Jos teette sitä videopostausta, nii olis kiva jos yrittäisitte saada viä enemmän teidän äänet kuuluun niissä, ku jossain videois ei meinaa oikeen kuulla et mitä te sanotte :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti :) ja joo eihä tuossa kuuessa tunnissa vielä kunnon tuntumaa poniin kerenny saaha, varsinki ku mellu on nii pieni.. (: ja pitää kattoo päästäänkö hiihtolomalla ees kunnolla ratsastaa ku on nii jäistä taas, mut jos päästää nii varmaa voijaan tehä, ja koitetaa saaha sit ääni kuuluu paremmi :D

   Poista
 13. Voisitko kysyä tuolta mariannelta,että minkä niminen se Sanginsuussa oleva talli on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. marianna * ;) mutta siis sillä tallilla ei kuulemma oo oikeeta nimeä (:

   Poista
 14. Onko sulla uus kypärä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hukkasin mun oman kypärän ennen tuota tuntia, joten lainasin ekalle este tunnille annin kypärää, jossa mulla siis on tuo eri kypärä :D mutta tollane ois itellekki iha huippu!

   Poista
 15. Kiva postaus ! Mut mite tarkenet talvel ratsastaa hupparil tai pitkähihasel??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti ! ja siis emmää tarkenekkaa mulla on aina kylmä, just ihmettelen mite kaikki muut tarkenee :D ku tuolla oli plus asteita nii siks ei ollu kylmä hupparilla, ja oli mulla pitkähihanen alla (:

   Poista
 16. Mitkä on Aprillin pituus- ja painorajat? Ajattelin vain, että voisinko Aprillia vuokrata vai olenko liian pitkä?

  VastaaPoista
 17. :( Sille liian pitkä olen.. Oon myös vuokrausta ajatellut, että vuokraisin Melindaa tai Komeettaa. Mutta ajattelin näin aluksi Komeettaa :) Mitkäs Komeetan paino-/pituusrajat on jos tiedät. Onko Komeetalla ja Melindalla samat paino-/pituusrajat, kun ovat saman kokoisia? :) Kiitos jos vastaat ja tiedät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, nuo aprillin rajat on aika tiukat nykyään.. :/ mutta mellun on 160cm/60kg, ja komella vissiin 165cm jos oikein muistan, tai sama kuin mellulla :)

   Poista
  2. Komen on 160/60 XDD

   Poista
 18. Onko tuosta teidän villitys- vuokrauksesta mitään videoa youtubessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan Merin puolesta nytten ;) On video :)

   Poista
  2. on, ainaki käyttäjällä jultsuli, tai löytyy jos kirjotat ahon villitys vuokraus :)

   Poista
 19. Ihana postaus ja ihania kuvia + ihana Mellu!

  VastaaPoista
 20. Ulkoasu tosi hieno ! Tää postaus oli kiva,hyviä kuvia paljon!:)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 21. laita hiukset kiinni ku ärsyttävän näköstä kun ratsastat hiukset auki !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se kuuluu sulle ;)

   Poista
  2. XD eksyinpä tänne mun yli puol vuotta vanhaan postaukseen niiku näköjään sääki oot eksyny ;) jos yhtään seuraat mun blogia, voit ehkä huomata että nykyää ratsastan kyllä ihan hiukset kiinni

   Poista