tiistai 20. toukokuuta 2014

Aholla - vuokraus vk 20


Heppailu viikonloppu takana, pitkä postaus taas aholta luvassa!
Kaikki ei varmaan muista mun edellistä vuokraus-postausta talvelta, eli olin siis viikonlopun ahon tallilla ja tällä kertaa ratsuna toimi Komeetta niminen poni. Nyt en kerro niin tarkkaa miten tuo vuokraus homma tuolla toimii, kun viime postauksessa sen jo selitin. Sen verran, että ratsastaa sai siis yhteensä 6 tuntia, lauantaina kolme ja sunnuntaina kolme. Kaikista tunneista kuitenkin tekstiä tulee ja kuvia senkin edestä.



Pieni yleiskatsaus tästä ponista vois olla paikallaan. Komea kuvaa vaan yks sana, laiska. Mää oon aina ollu sitä mieltä että kukaan poni ei oo laiska, jos vaan saa sen liikkumaan. Kome on mulla väläytelly mitä hienompia hyppyjä aikoinaan, ja vielä viime syksynä hoitotunnilla oli ihan super esteillä. Tänä viikonloppuna tuli kuitenkin huomattua, kuin turtunu se on pohkeelle, se ei kertakaikkiaan reagoi niihin mitenkään. Kuitenkin kun oli saanu jonkunlaisen tuntuman poniin, se rupes toimii jo ihan hyvin, ja kyllä se esteilläkin jo vähän innostu. Huippu poni, kaikesta huolimatta! Ei moitittavaa ;)
Ensimmäinen tunti oli lauantai-aamuna, mentiin ihan perus koulujuttuja ja totuteltiin "uusiin" poneihin. Tunti meni ihan kivasti ja oli ihan mukavaa vaihtelua tuommonen vähän erilainen poni.








Toinen tunti oli esteitä. Rakennettiin pari estettä kentälle, yks parin laukan sarja, okseri ja lävistäjälle pysty. Taas sai aluksi vähän pyytää enemmän eteempäin, mutta kyllä se siitä taas innostu, varsinki ku käänsin estettä päin nii poni lähti tykittää hirveetä vauhtia, mutta hyyty jo pari metriä ennen estettä :D Oli koko vuokrauksen kans vähän vaikeuksia oikeen laukan kanssa. Ois koko ajan halunnu laukata vasenta laukkaa, ja yritti sitte kans helposti lähtä oikoo oikeessa kierroksessa. Ihan kivasti tuokin tunti siis meni, vähän oli hakemista kun Komen hyppy oli niin erilainen ku Roilla.

Komen hyppyjä oli tosi vaikee myödätä oikein, koska se vasta alastulossa venytti kaulaa pitkälle

..ja kuten tässä näätte, ohjat on hypyn alussa ihan pyykkinarut :D




pylly taakse!



Lauantain viimesestä tunnista ei oo yhtään kuvaa, mutta tuskin tää postaus nyt siihen kaatuu kun muista kuitenkin on ihan kivasti. Se tunti mentiin ihan rennosti ilman satulaa.



Sunnuntain ensimmäinen tunti oli esteitä. Tehtiin taas linja ja pari muuta estettä. Kome oli aika samanlainen ku ekalla estetunnilla, mukavaa oli päästä hyppelee. Otin satulan pois noin puolessa välissä tuntia, ja hyppäsin sitte lopputunnin ilman satulaa. Sai sitä taas vähän käskeä että liikkuu eteempäin, mutta tuo poni ei ainakaa kieltele. Hieno se oli!
Tältä tunnilta kuvia on sitten muittenkin tuntien edestä, joten toivottavasti nää korvaa parin edellisen tunnin vähäiset kuvat :)






mulla oli Komen kans ongelmana että mun jalat lenteli ihan jossai hukassa, varpaat osotti kaikkialle muualle ku eteenpäi

XD näitä meidän parhaimpia hyppyjä

jalat...




hahah :D yli mentiin silti parin metrin päässä olevasta esteestä..

..näinki hyvin ;)




Sunnuntain toinen tunti mentiin ilman satulaa, ja oli ihan sairaan lämmin! Muutenki meillä oli tosi hyvä tuuri ku just tuolle viikonlopulle sattu aivan mahtavat säät. Viimein se kesä tuli tännekin, ja mää vielä poltin itteni heti... Hahah, mutta ei kyllä haittaa yhtään jos näin ihanat ilmat jatkuu vielä!



taputapu







poni vähä väsyny

Vielä viimenen tunti oli jälellä, ja menin senkin ilman satulaa. Poni oli koko vuokrauksen oikein mukava ja asiallinen, siihen nähen että se on joskus kiellelly ja vedelly päätä alas, pomppinu ja jopa purru. Mukavaa vaihtelua oli siis tuolla ponilla mennä, vaikka hiukan ehkä herkemmin reagoiva poni olisi enemmän mun mieleen :D Ihana pikku nalle tuo kuitenki on ♥



me iloiset



yhen kerran tasapaino meni ku seisoin selässä ja poni lähti liikkeelle, vielä kun molemmat jalat jäi jotenki kiinni nii pyllähin sitte maahan :D mutta muuten en tippunu kertaakaa!

kyllä se sit onnistuki



Kiitos kaikille ihanasta vuokrauksesta! Kiitos ihanalle ponille ♥
Tässäpä nyt sitte oli tää aho postaus, toivottavasti ei haitannu vaikka en niin tarkkaan nyt selittänyt kaikkea, kun en oikeen enää muista noista tunneista ja kertaalleen oon tuon vuokraus systeemin selittäny. Toivottavasti myös välitty kuin mukava vuokraus meillä oli, tai ainaki mulla oli hauskaa :)

Viivi - Mika/Vikke
Jassi - Polero
Anna - Piirto
Lotta - Inkkari
Elle - Melinda
Meri - Komeetta
Saana - Tomppa
Linda - Pipars
Anni - Kalle
Meeri - Jessica
Aleksi - Sylvia
Ira - mukana ilman heppaa :D



lämpimillä säillä jatketaan ;) palaillaan!

21 kommenttia:

  1. Älä myötää noin pienillä esteillä noin paljon sillä menet aika paljon kaulalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jos en olis myödänny tuonkaa vertaa olisin repässy sitä esteen jälkeen suusta, kun se tarvii sillon niin paljon kaulaa.. ja just roin kanssa harjottelin myötäämään enemmän nii se sitten jäi komenkin kanssa :)

      Poista
  2. ei vitsi ihania kuvia varsinki ku kome on tuon värinen! :'D hyvin kyllä meet ! (:

    VastaaPoista
  3. tuohon jalka ongelmaan kannatta kokeilla, että laittaa esim. paalinarulla jalustimen satulavyöhön kiinni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis ei mulla oo aijemmin koskaan Roin kanssa tollasta ongelmaa ilmenny, nyt vaan Komen kanssa oli :) ja miten sää sitte annat pohkeita? :D

      Poista
    2. Ootko tyhmä vai?

      Poista
    3. vissii? sää varmaa tosi viisas ku et ees nimen kaa tuota sanonu

      Poista
    4. Mitäh :D mä en Meri sano tätä vittuiluna koska pidän sua ihan huippuhyvänä ratsastajana mutta luulis sun tietävän että eihän pohkeen tarvi eikä kuulukkaan irrota kyljestä missään vaiheessa :D ja kyllähän se naru sen verran joustaa että jalan saa tarvittaessa hitusen taakse tmv :) t. Toinen ano

      Poista
    5. siks nauroin tolle koska ratsastappa komella sillee että et irrota kertaakaa pohetta sen kylistä XD tuli kokeiltua. aika ristiriitanen tää sun kommentti, mutta just selitin tässä postauksessa kuin laiska kome on, enkä ala sitä raipan kanssa koko ajan pakottaa juoksee, ja se ei vaan liiku nii että puristat vähän jalalla. ja jos se naru kerta joustaa sen verran, nii mitä se enää auttais siihen että mun jalka menee sivulle? :D tästä on aika turha enää jauhaa koska tuo vuokraus oli ja meni enkä olis siellä kuitenkaa mun jalkaa saanu satulavyöhön köyttää, ja roin kanssa ei tätä ongelmaa oo :)

      Poista
  4. Ompa Komeetta rupsahtanut! Se oli lempiponini aikoinaan (9 vuotta sitten) :D Laiska oli jo silloin, mutta niin hurmaava <3

    VastaaPoista
  5. Hyviä kuvia ja kiva postaus!:) video olis kyllä ollut tosi kiva, mutta muuten sppivasti tekstiä ja kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! ja joo teen kyllä Komesta vielä videon, mut en tähän hätään sitä kerenny tehä :)

      Poista
  6. Hyviä kuvia, ja sopivasti! :) Joku video tai kooste olisi ollut kyllä kiva, mutta näinkin se kyllä menk.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo vastasin tuossa ylempänä jo ^ :) mutta kiitti!

      Poista
  7. mihin ratsastusseuraan sä kuulut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tollane puskaratsastaja minnekkää kuulu

      Poista
    2. sinä toinen ano, anteeks mitä? mite aattelit et seurakisoissa käyn kuulumatta mihinkää seuraan? ja onko se sulle jotenki ongelma että oon 'puskaratsastaja'?
      nii siis oulun ratsastajat ry:hyn :)

      Poista
  8. Voiks Aholle mennä jollekin vuokrausviikonlopulle ilman heppa ? :o vai miks Ira ei vuokrannu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi mennä, Ira oli vaa meijän kans siel ku ei voinu ratsastaa :) mut siitä majotuksesta ja vuokraukselle tulosta ilman heppaaki pitää maksaa jotai yli 50e.

      Poista