tiistai 21. lokakuuta 2014

Suomiputella koulu tuuppailua



Tällä kertaa ratsuna ei toiminutkaan mikään pikkuruinen poni, vaan suomenhevonen nimeltä Mosse. Olen siis kerran aijemminkin mennyt sillä, tosin vaan pellolla enkä mitään kunnon koulutuuppailuja. Ensin oli tarkoitus että pääsen menemään sillä useampanakin päivänä, mutta lopulta mulle jäi vain kaksi päivää hoidettavaksi. Kuitenkin matkaan tuli vielä pari mutkaa, enkä päässytkään menemään sillä kuin kerran, koska tämän päiväinen peruuntui.
Mosse on siis vähän laiskahko, ja painava edestä, mutta silti tykästyin siihen tosi paljon kun menin sillä vajaa vuosi sitten. Nyt sain kuitenkin pidellä sitä ihan tosissaan, sillä menohaluja oli vaikka kuinka, joka olikin melkoinen yllätys. Mosse aukoo myös suuta tosi helposti, enkä ole siis ainut jolla näin tekee. Käden piti olla ihan hiljaa, mutta välillä se tuotti ongelmia kun painoi niin paljon kädelle.
Myöskin Mossen kanssa mulla oli sisäapujen kanssa ongelmia, ja jos en tehnyt selässä mitään, poni pyöri vaan pientä ympyrää. Eli selässä sai ihan tosissaan tehdä töitä!





alussa oli vähän erimielisyyksiä mihin suuntaan liikutaan.. :D



Laukka ei ollut ihan meidän vahvuuksia, ja etenkin siinä Mossella on tapana aukoa suuta. Siinä varsinkin sisäpohje sai tehä kans tosi paljon hommia, ja en oikein saanut ponia rennoksi. Koko ajan mentiin kuitenkin parempaan suuntaan, ja ravissa saatiin tosi kivoja pätkiä paikoittain.


en tiiä miks tää on jotenki kiva kuva, vaikka ajotus onkin huono :D



yritin saaha vähän pidennettyä ravia...




fiilikset tunnin jälkeen



Tässä olis mulle oikeesti sopivan kokonen heppa, Mossehan on suunnilleen sen 160cm. Oli kyllä rankin tunti pitkään aikaan mitä oon nyt ratsastanut, mutta jotenkin tykkäsin Mossesta silti aika paljon. Toivottavasti vielä joskus pääsen uudestaan tän herran selkään!
Loppuun tein vielä pienen koosteen muutamasta klipistä :)






Kiitos vielä kaikille viime postaukseen kommentoineille! Oli tosi mukana kuulla, että meijän kuulumisia vielä seuraillaan :) Tänään tuli melko lyhyellä varoitusajalla lähtö taas Elli-ponia ratsastamaan, joten siitä reissusta on myös luvassa piakkoin postausta. Aika hevostäytteinen loma ollut tähän mennessä! ;)

21 kommenttia:

  1. Hyvältä näytti meno :) Sulla on aivan kadehdittavan rauhallinen ja tasapainoinen istuna + osaat kantaa kädet!

    VastaaPoista
  2. Sulla on tosi hyvä istunta!:)

    VastaaPoista
  3. loppua kohten näyttää kokoajan paranevan ! :)

    VastaaPoista
  4. Vähänkö ihana tää suokkipolle :,3 Hyvin meette ja mää oon kans kateellinen sun istunnalle! :D

    VastaaPoista
  5. Oot iha pikkune tuolla XD! Ja ihana mosse se ei näyttäny viimeks tallilla noi läskiltä :DDD mut ehkä oot nii pieni vaa ja hyvin menittee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. XD ei se oo ees läski, tollane isokokonen suokkipoika ;) mut kiitti mappee (:

      Poista
  6. Mosse n. 150cm :-D
    Ainakin mitä Kirsi on sanonu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se mitenkää voi nii pieni olla ku se on mun kokone :D mutta aijaa xd

      Poista
  7. Tosi kiva postaus, ja hienosti näyttää menevän!

    VastaaPoista
  8. näytti jotenki oudolta kattoo ku meet tälläisellä vähä isommalla hepalla kun on tottunut siihen et meet yleensä vähä pienemmillä :D tosi hyvältä teijän meno kuitenkin näytti ja tykkään sun istunnasta tosi paljon!

    VastaaPoista
  9. Mossen virallinen säkämitta on 158cm. Kivoja kuvia ja video :)

    VastaaPoista
  10. Kuinka pitkä sää olet? :-)

    VastaaPoista
  11. Haha, oispa Mosse nykyäänkin yhtä reipas :D, kentällä ei nimittäin toivoakaan liikkeestä, ellei vaadi ihan kunnolla T: Mossen liikuttaja

    VastaaPoista