lauantai 18. lokakuuta 2014

Tuttu poni mukana kuvioissa!

Moikka! Nyt on mullakin viimein loma alkanut, ja kerkeän koneen ääreen postaamaan. Kerron teille nyt vähän viime- ja tän viikkoisista ratsastuksista pikkuneiti Ellillä, kun kuviakin on molemmilta kerroilta.

Viime viikolla menin ponilla ilman satulaa, joka tosin osottautui aika huonoksi ideaksi. Elli on nykyisin jonkin verran talutusratsastus käytössä, kun Jatta hoitaa Ronin kanssa treenailut, Elliä liikuttaa usein joku muu. Tämän takia poni oli melko virtainen tuona keskiviikkona, ja oli päässyt edellisenä päivänä päättämään aika paljon vauhdista itse, oli myös mulla tosi paljon ongelmia sen kanssa. Ellistä on kuulemma tullut nyt myös vähän etupainoinen, kun sitä niin paljon liikuttaa sellaiset, jotka eivät osaa kunnolla pyytää siltä mitään. Itsekin osittain huomasin tämän, mutta sain sen kulkemaan jo vähän paremmassa asennossa, vaikka pyöreä muoto olikin vielä aika kaukana.
Suurempi ongelma kuitenkin oli se, että poni puski sisälle sen minkä jaksoi, eikä yhdestäkään ympyrästä tullut pyöreää. Kaiken vielä kruunasi, kun poni energian takia ei ollut mulla osaa ajasta yhtään lapasessa, ja käytti sen hyväksi vielä pelleilemällä. Kaikkeni yritin, ja viimein kun saatiin yksi hyvä pätkä, lopetettiin siihen... toivoen että seuraavalla kerralla onnistuisi paremmin.




tämän kerran kuvat otti Jatan äiti, loput on Jatan ottamia


Sitten tämän viikkoiseen kertaan, josta on enemmän kuvia!
Menin Jatalle ennakkoluulottomana, ja jätin taakseni kaikki viime kerran huonot fiilikset. Tämä kannatti, sillä vaikka Elli ei ollut kuulemma ollut taaskaan parhaimmillaan parina edellisenä päivänä, se kulki alusta asti niin paljon paremmin kuin viimeksi! Edelleen etenkin alussa oli suuria ongelmia sisäapujen läpi saamisessa, ja volttien alussa poni lähti aina puskemaan sisään, mutta loppua kohti sekin lähti paranemaan.
Ravissa sain monta hyvääkin pätkää, mutta laukka vähän lävähti käsiin. Suuri syy saattoi siihen kuitenkin olla kenttä, koska ratsastettiin nyt Jatan pihaan valmistuvalla kentällä, joka ei ole vielä kokonaan valmis, ja pakkasen takia se oli jäätynyt aika kovaksi, ja osasta kohti oli taas tosi pehmeä.

Jatan äiti tosiaan pyysi mua koittamaan Ellillä kuminauhoja, jotka olivat siis ensimmäistä kertaa käytössä.
Kenenkään ei tarvitse tästä tulla sen enempää kyselemään, vähän avuksi että poni kantaisi paremmin itseään ja rentoutuisi paremmin niskasta, ja pääsisi taas jyvälle siitä, miten päin sitä kannattaisi kulkea.

haha, tää kuva kertoo aika paljon alkutunnista, miten paljon poni puski sisälle :D

miks tonki ponin pitää olla noin pieni...





Loppu tunnista Elli rupes hirveen hyvin kantaa itseään, ja oli tosi kevyt edestä! Myös sisään puskeminen vähentyi loppua kohti taivutusten avulla, ja sain sisäavut paremmin läpi.
Poni sai tällä kertaa ihan kunnon treenin, ja oli hiestä märkä tunnin jälkeen. Otettiin siinä vielä muutama kuva, ja sitten vietiin ponit talliin. Tyytyväinen sai olla tuohon kertaan!


mua niin ärsyttää nää mun pitkät jalat, kauheen mittanen tuo reisikin... :'D

hieno poni!



11 kommenttia:

  1. Kirjaimellisesti lapasessa! :,D Ihania ootte, kiva kun oot alkanu ratsasteleen Ellillä :3 Meri älä koko ajan valita sun jaloista, et sää ees näytä mitenkään pitkälle ponin selässä! :D nii ja kaikinpuolin kiva postaus ja hyvin kirjoitettu teksti! ;) Söpöjä ootte;3 eilen kun Ellillä menin hikitreenin, niin väläytteli hienoja laukanvaihtojakin! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkotuksella käytin just sitä sanaa ;) ja heheh mutta ko en tykkää mun jaloista ku näytän nii pitkältä.. :D okei en selittele enää mitää, kiitos paljon jatta! :3 ja te ootte kyllä hyviä (;

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Sinä taas et ilmeisesti osaa kovin hyvin kirjoittaa.

      Poista
    2. Ensimmäinen anonyymi, se tuskin on sun ongelma, enkä itse nää vielä vaikeutta ellillä ratsastaa, joten jos vaan olisit hiljaa ja huolehit omista asioistas :)

      Poista
    3. Voi hyvänen aika eka ano! Ei Meri oo pitkä Ellille!XD

      Poista
    4. Joo jotenki arvasin että tästä tullaan sanomaan.. :D tiiän kyllä että sopivampikin poni vois olla, mutta en mää vielä liian pitkä oo (:

      Poista
  3. Ihana postaus taas kerran!
    kuinka usen ratsastat nykyään Ellillä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Käyn yleensä kerran viikossa, välillä enemmän jos on aikaa ja tarvetta :)

      Poista
  4. haha hei mä olin kerran ratsastamas mun vuokrahevosella siel kentäl ku tulitte sinne ellin ja jonku toisen ponin kans :D mut ääh mun mielestä et kyl oo tolle mikää pitkä, eikä se pituus merkitte nii paljo ku paino (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah aijaa :D mutta kiitos kommentista, ja niimpä! (:

      Poista