lauantai 9. heinäkuuta 2016

Yhdellä kädellä hyppyjä



Mainitsinkin jossain aijemmassa postauksessa päässeeni viimein kokeilemaan Faidoa viime viikolla, ja ihastuin tuohon poniin kyllä täysin. Ei se toki ollenkaan samalta tuntunut kuin Basse, mutta pitkästä aikaa mullakin oli ihan hyvä fiilis tunnin jälkeen. Eilen mulle oli taas laitettu tunnille Faido, ja meillä oli tavalliseen tapaan hyppyjä. Alkutunnista poni oli taas vähän laiskahko ja koko tunnin ehkä vähän pohkeen takana, mutta muuten ihan hyvän tuntuinen. Alkulaukkojen aikana opettaja käski solmia ohjat solmulle, ja tässä vaiheessa mua rupes vähän mietityttää, että mitähän tunnista oikeen tulee. Jatkettiin laukkaamista ja tultiin toisen pitkän sivun linjaa muutaman kerran, vielä ihan kahdella kädellä mutta ohjat jo solmulla. Saatiin mun mielestä ihan hyviä hyppyjä heti tuolle linjalle, mutta kehuvia kommentteja ei juuri herunut. Yritin korjata virheitä opettajan neuvojen mukaan, mutta tuntui että hypyistä tuli vaan huonompia. Tässä vaiheessa fiilis laski heti lähemmäs nollaa, mutta yritin tsempata ja saada fiilistä taas nousemaan.

Seuraavaksi alettiin tulla rataa, joka koostui toisella pitkällä sivulla olevista kolmesta esteestä, ja toisen sivun linjasta. Kaikkien kolmen esteen kohdalle tuli tehdä voltti, eli jokainen niistä tultiin kahdesti, ja sen jälkeen jatkettiin linjalle. Jotta tehtävään saatiin vähän lisää jännitystä, koko homma piti tulla yhdellä kädellä ohjista pitäen.

Kaikki kuvat ja videot c) Ankku



Ajattelin heti että meiltä tuo ei varmasti onnistu, mutta lähdin kuitenkin yrittämään. Ensimmäinen este taisi mennä vielä suhteellisen hyvin, mutta tämän jälkeen alkoi ongelmia ilmetä. Seuraavasta esteestä taidettiin vielä päästä yli muutaman mutkan kautta, mutta kolmannesta ei millään meinattu päästä yli voltilta tultaessa. Vaikka kuinka ulkojalalla yritin saada käännettyä Faidoa, se lähti aina aivan voltin lopussa puskemaan kohti maneesin seinää, ja molemmilla kierroksilla mentiin tuosta esteestä ensin ohi. Kun viimein este oli selätetty, piti vielä linjan molemmista esteistä päästä yli. Faidoa ei selvästikään voi jättää yksin hyppäämään, joten ilman kunnollista ohjausta oli tosi vaikea saada se vähän isommista esteistä yli. Räpiköiden ensimmäisellä kerralla niiden yli kuitenkin päästiin, mutta toisella kerralla otin sitten ohjat kunnolla käsiin, kun ensin oltiin menty kerran ohi.
Tähän mennessä pidettiin varmasti jo kärkipaikkaa kieltojen määrässä, ja eihän ne tietysti tähänkään loppuneet. Lopuksi tultiin pelkkää linjaa vielä muutaman kerran ihan kahdella kädellä, mutta Faido oli päässyt jo sen verran paljon pelleilemään tuolla tunnilla, että jatkoi sitä vielä lopputunninkin. Kerran meinasin jopa lentää suoraa päin seinää, koska Faido päätti tehdä äkkikäännöksen kesken tavallisen pääty-ympyrän. Omat voimat ja hermot oli kyllä taas niin koetuksella, että tuntui ettei jaksa enää edes yrittää. Kiellotkin jatkuivat edelleen, vaikka mulla oli ihan molemmat kädet ohjissa.


Sitten vähän laama-agilityä..


Tarkoituksella suojat eriparia, vaihdettiin kaverin kanssa että olisi vähän hauskemman näköiset :D


Jokatapauksessa tykkään hirveästi Faidon hyppytyylistä, vaikka se onkin vähän hassu, koska sillä on helppo myödätä ja mukautua hyppyyn. Esteen jälkeen en kuitenkaan aina päässyt tarpeeksi nopeasti takaisin pystyyn, mistä johtuikin lopun pari kieltoa, kun en ehtinyt kunnolla satulaan ennen seuraavaa estettä. Vaikka poni siis alkoikin vähän pelleilemään, en todellakaan syytä sitä mun mokista. Olin vaan lopuksi jo niin turhautunut ja väsynyt, etten jaksanut enää edes ratsastaa kunnolla. Lopulta saatiin kuitenkin onnistuneet hypyt molemmille linjan esteille, ja siihen oli hyvä päättää tunti.
Eipä ole kyllä pitkään aikaan ollut noin kamala fiilis tunnin jälkeen, mutta eihän se auta kuin jatkaa yrittämistä. Ja vaikka tunti menikin nyt ihan penkin alle, niin mua kyllä silti kiinnostaa jatkaa treenaamista Faidon kanssa. Siitä siis toivon mukaan kuulette jatkossakin, ja muitakin muutoksia heppakavereihin liittyen on luultavasti lähiaikoina tulossa!





Alkavalla viikolla en mene tällä kertaa mun omalle tunnille, mutta sen sijaan saattaa olla jotain muuta tiedossa. Ensi viikon jälkeen Oulunsalon hepat jää myös kahden viikon lomalle, joten niistä kuulette seuraavan kerran vasta elokuun puolella. Todennäköisesti pääsen tuona aikana kuitenkin heppailemaan muualla, kuten Roin kanssa mennään vielä varmaan ainakin pariin valmennukseen. Niistä kuitenkin lisää tulevissa postauksissa, moikka!

24 kommenttia:

  1. Hahhahhaa repesin niin tuolle laamakuvalle! :D Mutta tosi kiva postaus, ja mahtavaa, että oot löytänyt hepan, josta tykkäät! :)

    VastaaPoista
  2. Hienosti sä kyllä menet, Faidon kanssa myöskin! Ihanaa että se tuntuu hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Superin näköistä menoa myöskin Faidon kanssa, ihana kuulla, että edes jotenkuten mieluisa treenikaveri on löytynyt alle ;) Tästä sulla ja ponilla suunta ainoastaan ylöspäin, vaikka hienolta näyttää kieltämättä nytkin! Tsemppiä jatkoon Faidon kanssa :D

    Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Hyvinhän teillä meni! Tosi kiva postaus ja hyvä että oot löytänyt ponin josta pidät :)

    VastaaPoista
  5. Apua en voi kuvitellakaan hyppääväni yhellä käellä, kahellakin on vaikeuksia :D Tää Faido näyttää tosi kivalta ponilta, toivottavasti teiän yhteistyö lähtee sujumaan hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D kiitos paljon kommentista Ronja, toivottavasti tosiaan! (:

      Poista
  6. Hyvin hyppäät Faidolla noissa kuvissa ja videossa! :) Tästähän tulis sulle varsin kiva reeniponi, näytätte hyvältä parilta❤️ Kivasti kerrot yksityiskohtaisesti tosta tunnista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit, kiitos tosi paljon!! :)

      Poista
  7. hyppäät hyvin videossa,hyvä välillä ns.testata taitojansa :D (esim.ilman toista kättä,jotta virheet korjaantuvat ja ratsastus helpottuu harjoittelulla) tuo teidän opettaja vaikuttaa todella hyvältä ja osaavalta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Ja joo se on kyllä hyvä opettaja :)

      Poista
  8. Faido on tosi suloinen ja musta se sopii sulle;). Aika mielenkiintoinen tehtävä, varmasti oli aika haastava mutta hauska. Ei sun ratsastus musta vaikuttanut yhtään pahalta, tsemppiä vain!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oliha tuo kyllä hauska, mutta haastava kans tosiaa :D & kiitos paljon tosi kivasta kommentista!

      Poista
  9. Mulla menis varmaan heti hermo kun poni rupeis kieltään yhellä kädellä, haha! Mut hyvin meet ja kiva jos tykkäät tästä hepasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä oli kyllä hermot koetuksella ku oli nii avuton olo :D mutta kiitos paljon kommentista!

      Poista
  10. meet kyllä tosi hyvin tälläkin hepalla :)
    ja samat sanat että toi heppa sopii sulle ainakin mitä nyt oon täältä blogista kahtonu:)

    VastaaPoista
  11. Saanen kysyä, että mikäköhän logiikka tässä oli,kun siis postauksen alussa luki näin: "mutta pitkästä aikaa mullakin oli ihan hyvä fiilis tunnin jälkeen." ja kuitenkin postauksen lopussa lukee näin: "Eipä ole kyllä pitkään aikaan ollut noin kamala fiilis tunnin jälkeen" Niin että siis mikä fiilis oli tunnin jälkeen? :DD

    Mutta hyvinhän te meette, älä oo liian ankara itelles, vaikka hyvähän se on kritisoida omaa ratsastusta :) kunhan muistaa välillä myös kiittää itseään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis postauksen ihan alussa puhuin siitä aijemman viikon tunnista, kun menin ekaa kertaa Faidolla ja siitä tunnista jäi sillon hyvä fiilis :D mielestäni ihan selvästi puhuin kahden eri tunnin fiiliksistä, mutta joo välillä tulee tälläsiä väärinkäsityksiä, onneksi sain nyt selventää.. :D kiitos paljon kuitenkin kommentista!

      Poista