torstai 2. tammikuuta 2014

Vierailevia tähtiä + video!

Voisin tähän alkuun vähän kertoa mun 2013 vuoden "fiilistelyjä". Varmasti yks mun vaikeimmista, mutta samalla myös opettavimmista vuosista, ainakin ratsastuksen ja heppailun suhteen! Voisin suorastaan sanoa, että mun kohdalla tää vuosi oli kyllä epäonnenvuosi (pahuksen 13). Vuosi toi mukanaan enemmänkin surua, epätoivoa, turhautumista, vihaa, stressiä... kuin onnea ja iloa. Tosin on mulla ja Roilla ollut paljon hyviä hetkiä, ja olen päässyt moikkaamaan muitakin vanhoja heppakamuja, mutta todella paljon vastoinkäymisiä on tullut.
Roin kanssa tekemisiin on vaikuttaneet mm. mun solisluun murtuminen, Roin ontuminen, muutkin pienet ruhjeet, sekä kelit. Tämä kaikki, sekä moni muu asia, on tehnyt viime vuodesta epäonnisen, tylsän, ja turhan. Kaiken tuon rinnalla meinaa unohtaa myös hyvät hetket, ja saa ne tuntumaan mitättömiltä. Mutta pienikin onnistuminen Roin kanssa, on minulle todella suuri ilon tunne, joka korvaa monet epäonnistumiset.
Vaikka meillä on ollut Roin kanssa reenaamisessa paljon taukoja, ja tälläkin hetkellä poljemme aikalailla paikallaan kelien vuoksi, ne pienet onnistumisen hetket, ja yhdessä tekemisen ilo.. ah.
Pari kuvaa tähän vielä!




viime talvi oli kuitenki ihan mahtava!


Sitten palataampa viime viikkoon, jolloin olin Ellan kanssa tallilla, ja ratsastettiin Pallo. Ella ratsasti ensin, mentiin ilman satulaa. Laitettiin vielä pari puomia maneesiin ja tultiin myös vähän niitä.
Pallo tuntui heti tosi mukavalle, ja ratsastin sitä hieman pitkähköllä ohjalla, ja taivuttelin vähän. Ravi oli todella miellyttävä, ja vaikka ponilla oli virtaa, sitä oli silti helppo ratsastaa koska ei mennyt pohjetta eikä kättä karkuun (johon olen tottunut). Laukka oli aika hassu ja vaikea näin alkuun, mutta en loppujen lopuksi kovin paljoa laukannutkaan. Tein parit väistöt ja tulin pari kertaa puomeja. Ravissa Pallo tuntui tosi kivalle!
Lopuksi käytiin vielä maastossa kävelemässä. Kuvia ei valitettavasti ole nyt saatavilla :/


Nyt alkuviikosta olin myös Kellossa yhdellä tallilla, ihan vaa poneja ja kavereita kattomassa. Omaa kameraa mulla ei ollu mukana, joten tietenki kuvasin sit kaverin kameralla, joka ei saanu aikaseks lähettää ku pari kuvaa, ja niittenki laatu vähä kärsi :D No mutta, siellä hurahtikin sitten koko päivä, kavereiden tunteja kattoessa ja vähän auttamassa tallihommissa.

kiva pikselimössö

Bertta-poni :)


Tiistain ratsut:


Mentiin siis tiistaina Lotankaa yhessä taas tallille, ja tarkotus oli ratsastaa Roi puoliksi. Mut just ku oltiin lähössä ratsastaa, meiltä kysyttiin että haluaisko toinen ottaa Mossen. No, niimpä minä sitten hain tuon suomenhevos-ruunan tarhasta ja laitoin sen valmiiksi. Kauaa siinä ei nokka tuhissu ja oltiinki jo valmiita lähtemään pellolle.
Mosse oli sen puoleen tosi samanlainen kun Roi, että meni helposti kuolaimen alle tai 'linkkuun', eikä sitäkään voinut oikein koota laukassa vielä. Muuta samaa niissä ei sitten kyllä ollutkaan :D Mosse oli varsinkin alkutunnista hias pohkeelle ja muutenkin vähän pohetta vasten, ja takapää oli kyllä vielä tallissa, astu tosi huonosti takajaloilla. Tein sit paljon temmonmuutoksia että astuis paremmin niillä takajaloilla ja muutenki vähä vertyis, ku meinas jäähä kipittää koko ajan. Sillä oli kans tosi vahva kuolain, ja sai olla tarkkana omien käsien kans, ja Mosse kyllä kerto jos jotain teki väärin.
Loppuakohti parani tosi paljon, ja herra alko astuu jo paremmin alleen, johon pyrinkin koko tunnin. Lopuksi oli tosi kivan tuntunen, ja yllätyin positiivisesti muutenkin, olin aatellu Mossen ihan erilaiseksi! Tosi mukava heppa kyllä oli :)


pikkukameralla taas kuvattu koska ratsastettiin Lotankaa samaan aikaan

ensimmäisiä ravipätkiä


Viimesenä vielä tää kaikkein kirkkain tähti ;) ..eli Elli! Se oli siis poni jolla mun piti mennä ratsastaa vielä nyt loman aikana, mutta näköjään poneja oli useampikin, heheh.
Tää vuosi alko kyllä parhaalla mahdollisella tavalla! Olin siis eilen 1.1.-14. ratsastamassa Ellillä, käytiin maastoilemassa Jatan ja Merryn kanssa. Kierrettiin semmonen mukava lenkki metässä, ja mentiin jotain pikkuteitä pitkin. Elli oli tosi mukava, ja kivan menevä. Laukassa oli selvästi sekä poni että kuski mielissään! :D On siitä kyllä tullu hieno poni tuolla, joskus ponipihalla ei ollut läheskään noin maastovarma! Ihana oli taas pitkästä aikaa päästä menee Ellillä :)


tämän parempia kuvia ei ole :d






Kaiken tämän kurjuuden keskellä, on mulla loppujen lopuksi ollu ihan kiva vuosi ja ihania hetkiä Roin kanssa ;) Kokosin meidän vuodesta joitain parhaimpia hetkiä nyt videolle, kun ollut aijemminkin jo suunnitteilla. Tää vähän niikuin korvaa sen mitättömän, Roin kanssa vuosi yhdessä-videon, ja tässä on koko siltä ajalta klippejä. Kyseistä videoa tehdessä tulikin huomattua, mitä kaikkea ollaankaan tehty Roin kanssa, ja että on meillä niitä hyviäkin hetkiä ollut!
Kiitos kavereille jotka on ollu kuvaamassa meitä ja ikuistamassa meidän hetkiä, etenkin Ninnulle joka on ollu mulle suuri apu ja tuki! Ja tietenkin, kiitos poni ♥

 

23 kommenttia:

  1. Vähän kiva video ja siitä huomaa kuinka paljon ootte roin kanssa kehittynyt!:) ja toi eka laukka peltoklippi oli ihana :))

    VastaaPoista
  2. Onks toi Merry ostettu jostakin sille Ellin tallille ? (:

    VastaaPoista
  3. Eiku siis mistä Merry on ostettu ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. virpitalleilta, ja omistaja on siis sama kuin ellillä (:

      Poista
  4. mä niin tykkään lukea tätä sun blogia ja lukea teijän kahen kuulumisia täällä! :) Sun videotkin on aina tosi kivoja ja tostaki videosta näkee oikeen kuinka Roi tykkää olla siellä teillä ja että se näyttäs onnelliselt siel :) Ootte hieno pari! :)

    VastaaPoista
  5. äää ihanan pitkä postaus ja ihana elli ja ihana video ! ♥ c:

    VastaaPoista
  6. Millä tallilla Elli asustaa ? (:

    Kiva postaus ja ihana video ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tallinmäellä jos oikein muistan :D ja kiitti! (:

      Poista
  7. Oii ♥ Bertta :3 Se on mun entinen vuokraponi, maailman parhain poni! Onneks se muutti niin lähelle että takkurannassa pääsen sillä menemään :---)♥ Ootko ratsastanu sillä?♥

    VastaaPoista
  8. voi ei, toi video oli niiin ihana ♥ huomaa miten paljon ootte molemmat kehittyny ja kuinka paljo teidän luottamus on kasvanut ! oo onnellinen ku sulla on oma poni :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ♥ ja pitää muistaa, välillä meinaa unohtuu kui onnekas oon!

      Poista
  9. No todellakin onnekas oot ^ ! Oikeesti ajattele että pääset ratsastaa OMALLA ponilla millon tykkäät ja miten tykkäät. Ite kävisin tallilla vaikka joka päivä mutta juuuu pääsen niinko aholle kerran kuussa ratsastaa että jipii. Hups mun pointti ei ollu surkutella omaa kohtaloani vaa muistuttaa että saat olla maailman onnekkai :'D ihana tuo videoki!! Ootte huippuja roin kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, nii :D mut roinkaa on välillä nii vaikeeta, et ei sitä oikee osaa aina iloita.. mut kyllä sitte ku onnistuu tuntee ittensä onnekkaaks! joo mut kiitti anniina :)

      Poista
  10. Tosi ihana video!:) Ja ootte kyl Roin kanssa upea pari!
    Tuossa videossa näkee kui ootte kehittyny, ja tuossakin missä Roi seuraa sua, näkee kuin Roi tykkää susta ja luottaa suhun! Onnea ens vuoteen sinulle ja Roille!

    VastaaPoista
  11. kumpi o tärkeempi, roi vai elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. miks tällanen kiinnostaa sua? :D en laita poneja yleensä tärkeysjärjestykseen

      Poista
  12. aivan ihana video <3 tästä tais tulla mun suosikki vaikka ei ollut mitenkään erikoisesti editoitu! Videot oli aivan ihania ja kaikki oli ihanaaa...<3 tsemppiä teille!!

    VastaaPoista