tiistai 28. huhtikuuta 2015

Ratsastaja - ja ylpeä siitä

Varmaan jokainen hevosharrastaja on joskus kuullut sanat "ei ratsastus ole urheilua" tai "ratsastus on pelkkää istumista". En voi edes ymmärtää miksi ihmiset pitävät yleensä tätä lajia niin vastenmielisenä ja haukkuvat sitä. Se on harrastus siinä missä muutkin, ja oikeastaan vielä paljon enemmän. Parhaimmillaan pääset olemaan osana toisen koko elämää, pitämään siitä huolta, saat uuden ystävän johon luotat sataprosenttisesti. Pystyt vaikuttamaan itseäsi paljon isompaan eläimeen ja luomaan yhteyden välillenne.



Miksi mun pitäisi hävetä sitä että ratsastan? Ei jalkapalloilijoitakaan pilkata niiden harrastuksesta, tai henkilöä joka kasvattaa kotieläimiä haukuta ruualla leikkijäksi...

Mun mielestä kaikkien pitäisi saada tehdä ja harrastaa mitä haluaa, ilman että joutuu pilkan kohteeksi. Toki se on totta, että ratsastus on yksi niistä urheilulajeista jota vähän huonokuntoisempikin voi harrastaa. Kuitenkin ratsastus on urheilua, väittipä joku jotain muuta tai ei, jos et vaan istu hevosen selässä ja matkusta mukana tekemättä mitään, se todellakin on urheilua. Valmennukset, kisat ja kunnon treenaaminen vaatii lihaksia, eikä tämmöisen jälkeen yleensä selviä ilman minkäänlaista lihassärkyä tai kolotusta jossain puolella kehoa.







Hevonen on sun ystävä, ja se kunnioittaa sua jos sä kunnioitat ja kohtelet sitä hyvin. Se kuuntelee sun murheita ja saa sut yleensä paremmalle tuulelle kun sulla on huono päivä.

Eikä tämä hevosharrastus todellakaan ole pelkkää ratsastusta. Kaikki karsinan siivouksesta hevosen hyvinvoinnista huolehtimiseen on osa tätä harrastusta, joka vaatii myös paljon vastuuta. Ratsastusta voi harrastaa todella monipuolisesti ja itselleen sopivalla tavalla, joka tekeekin tästä tosi hyvän ja mielenkiintoisen harrastuksen.

Koskaan ei voi kuitenkaan täysin tietää mitä hevosten päässä liikkuu, ne on arvaamattomia ja välillä jopa vaarallisia. Aina on riski että jotain sattuu, mutta silti me rakastetaan tätä lajia ja noustaan takaisin selkään vaikka epäonnistutaan.










Kohta kahdeksan vuotta tämä harrastus on ollut osa mun elämää, jonka aikana oon oppinut ja kasvanut todella paljon. Nykyään enää harvemmin kuulen haukkuja siitä että ratsastan, mutta aina joku heittää siitä jonkun huonon vitsin tai häpeää sitä että oon heppaihminen. Enää en jaksa edes välittää siitä mitä muut ajattelee, oon ite ylpee siitä että ratsastan, ja se riittää mulle.

Ratsastus on tosi hieno harrastus, sitä ei pidä unohtaa ♥





Herättikö tämä teissä jotain ajatuksia?
Entä mitä olitte mieltä tälläsestä erilaisesta postauksesta ja mun näkökulmasta tähän asiaan? :)

22 kommenttia:

  1. Oi vitsi! Tää oli ihan mahtavasti kirjotettu, just tää pitäis saada kaikkien apinoitten aivoihin, jotka ei ratsastusta oikeesti ymmärrä! Ihan mielettömän kiva postaus ja superihania kuvia :3♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sara super ihanasta kommentista ♥ :')

      Poista
  2. voii ihana video ja noi matskut tolta esteleiriltä ;_; oli vaan nii paras leiri! 🙈♡ ja muutenki tää postaus oli taas tosi kiva ! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon cata! <3 ja jep toi leiri oli aiva huippu :')

      Poista
  3. Hyvä ja asiallinen teksti, kivaa vaihtelua :) kuvat on aivan ihania, selvästi hyvistä hetkistä napattuja :3 ja video myös tosi hieno! :D

    VastaaPoista
  4. Olet aivan oikeassa!
    Me ratsastajat voidaan jättään muiden ihmisten mielipiteet väliin ja nauttia vain ratsastamisesta, hevosista ja kaikaste siitä mitä hevosiin kuluu=)

    VastaaPoista
  5. Kivaa vaihtelua vähän erilainen postaus! Tosi hyvin osasit tuoda oman mielipiteen asiasta esille ja oon sun kanssa kyllä ihan samaa mieltä, joka asiasta! :)
    ++ihania kuvia :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! Kiitos paljon super kivasta kommentista :)!

      Poista
  6. oi tällaisia postauksi/kirjoituksia on ihana lukea ! oisin voinut lukea enemmänkin (-: + ihania kuvia !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ensin aattelin että tekstiä tulee ihan liikaa, mutta sitten taisin karsia vähän liikaa pois.. :D mutta kiitos paljon, tosi mukava kuulla että tykkäsit! c:

      Poista
  7. Vautsi mikä postaus! On ihan samaa mieltä sun kanssa tästä asiasta, muistan tosi hyvin vielä pari vuotta sitten kun ratsastusta haukuttiin koulussa, ja haukut tulivat useasti poikien suusta :D Mutta tää on vaan niin huippu laji ♥ Ihania kuvia ja tosi kiva tuo video! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oon kuullu vielä paljon ton jälkeenki huutelua mutta ei niistä jaksa välittää :D
      Kiitos paljon tosi kivasta kommentista Tiitu! (:

      Poista
  8. Asiaa koko postaus! Ratsastus on harrastamisena muutakin kuin pelkkää ratsastusta ja selässä istumista, sitä ei muut tajua jotka ei oo lajia kokeilleet. Ei ees vois kuvitella enää elämää ilman hevosia :D

    VastaaPoista
  9. Mahtava postaus! Ihania kuvia ja hyvä video :)

    VastaaPoista
  10. Tosi upee postaus! Tää varmasti avaa monen silmät, jos vaan ne vaan lukee tän. Isot respektit! :)

    VastaaPoista
  11. Tosi kiva postaus, tätä oli mukava lukea ja multaki aivan mahottoman isot respektit! :) PS. Videoki oli mahtava ja materiaalit asiallisia ja hyvin ratsastat Mellulla :)
    Haluaisin vaan kysyä tähä loppuu, että milloin meet taas aholle, ja teetkö siitä postausta? :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos kovasti tosi kivasta kommentista!
    En oo nyt suunnitellu aholle menoa ollenkaa, ku koulu vie nii paljon aikaa ja kesällä siellä on vaa viikon vuokrauksia ja ne on jo täynnä. Mut sittenku meen nii uskoisin että teen taas postausta :)

    VastaaPoista