torstai 24. syyskuuta 2015

Derbykurssi!



Moi! Viime lauantaina oli ehkä yks hauskimmista tunneista millä oon koskaan ollu! Olin nimittäin ilmottautunu tällaselle derbykurssille, jossa siis hypättiin maastoesteitä ja muita erikoisesteitä hevosten tarhassa. Tietysti toivoin siihen Bassea, mutta sitä ei vielä voinut ottaa tunnille, joten tällä kertaa sain ratsuksi Catleenin. Kun kuulin että mulla oli Catleen, mun reaktio oli lähinnä: "Oikeesti? Ai Catleen?" Suupielet valahti samantien maahan ja olin suoraan sanottuna kauhuissaan, koska aina kun Catleen on ollu meijän tunnilla, oon vaan aatellu että tolla en halua ikinä ratsastaa... Mutta eipä siinä paljon valittaa voinut, tunnille oli lähdettävä.

Totesin heti alkuun Lotalle, että noh, on tällä ainakin kiva käynti. Päästiin jopa ensimmäisestä esteestäkin yli ilman suurempia ongelmia. Aluksi Catleen tosin oli vähän sellanen, että se ei joko liikkunut ollenkaan tai sitten liikku liikaa. Kun oltiin tultu muutama este, alkoi yhteinen sävel pikkuhiljaa löytyä. Haastetta ei kuitenkaan puuttunut missään vaiheessa, koska iso ja raskas hevonen oli kyseessä, jota sai ihan tosissaan pidellä.


Suurin osa kuvista jälleen c) Joanna, mutta parista kuvasta kiitokset Idalle, sekä Lotalle joka toimi videoijana!




Alkuun katsottiin että kaikki menee lätäkköön ja tultiin joitain yksittäisiä esteitä, jonka jälkeen alettiin pidentää tehtävää.



Ilmeestä päätellen keskityin ainaki :D


Kun oltiin tultu pari kertaa yksittäistä estettä ja "linjaa", alettiin tulla ihan kunnon rataa. Tilaa oli käytettävänä niin paljon, että radan menemisessä kesti oikeasti aikaa. Tai no, mä ja Catleen oltiin aika nopeita. ;) Mutta yllätyin tosi positiivisesti, koska meillä ei mennyt edes kamalan huonosti. Catleen on oikeesti tosi haastava esteillä, sillä on niin paljon vauhtia, ja kun tuota massaa ja korkeuttakin löytyy niin ei ollut ihan helppoa pidellä sitä. Hypyt meillä pääsääntösesti onnistu kuitenkin hyvin, lukuunottamatta kahden viimeisen radanpätkän okseria, joilla korkeutta oli ensin 90cm ja viimeisellä kerralla metri. En päässyt hyppyyn mukaan, kun Catleen painatteli hirveetä vauhtia sille vaikka kuinka koitin pidätellä, joten hyppykin lähti sitten kaukaa. Jäi muuten niin ärsyttämään, kun muuten tunti meni niin hyvin!
Tän jälkeen oli sitten loppuverkkojen aika, ja vaikka silloin fiilikset olikin aika ärtyneet, niin tosi tyytyväinen oon tuohon tuntiin ja itteeni, koska oon oikeesti alkanu oppii ratsastaa erilaisilla ja isommilla hevosilla.





Näin kauniisti meidän metri ylittyi.. :D


Tästä huomaa että toi lätäkkö oli yllättävän syvä tosta kohasta! :D





Koosteesta hahmotatte ehkä vähän paremmin tehtävän ja kaikki esteet mitä mentiin, ja siitä myös näätte miltä meno oikeasti näytti. Superkivaa mulla oli, ja ootan kyllä ens vuoden derbyä ihan sikana!





Pakko myöntää, että ennakkokäsityksistä huolimatta, Catleen nous ehkä jopa mun toiseksi lemppariksi Oulunsalosta! Edelleen Basse on kirkkaasti kärjessä, mutta tää tamma oli kyllä myös tosi kiva. Aika paljonhan se muistuttaa Bassea, mutta (paljon) isommassa koossa. :D
Moikka!


26 kommenttia:

  1. haha oot ihan pikkunen tuolla selässä :'D tosi kiva postaus ja hyvän näköistä menoa! :)❤

    VastaaPoista
  2. oi että kun näyttää hyvälle! :)♥

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus, ja tosi kivoja kuvia :)!

    VastaaPoista
  4. Hyvin menit taas! Mäkin haluisin kokeilla derbyy! Ja kui korkee säkä Catleenil oli ja mikä on korkein hyppäämäs este?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Catleen on noin 165 korkee, ja mä oon hypänny 110cm (: + kiitos!

      Poista
  5. hyvinhän teillä meni! jälleen tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista
  6. Wau, tosi kivasti teillä näytti menevän, vaikka sulla oli ihan uus heppa alla, joka on tosi iso, voimakas, kuumahko ja niin edelleen❤️ Kivaa vaihtelua bassen lisäks varmasti mennä muillakin hepoilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon ihanasta kommentista! Pakko myöntää, että alkaa olla jo vähän ikävä bassen selkään, mut oikeessa oot, hyvää tekee tää vaihtelu mullekkin :)

      Poista
  7. Tosi kivannäköstä menoa ja kiva postaus! Onko sun jalkkarit reiän-pari liian lyhyet? Mun silmään näyttää siltä mut jos tuntu hyviltä ni eihän siin sit mitään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katoin itekki että näyttää parissa kuvassa tosi lyhyiltä, mutta siltikää en meinannu hypyssä päästä tarpeeks sieltä satulasta ylös nii en usko että jalkkarien pidennys ois ainakaa auttanu :D mutta kiitos paljon kommentista sulle!

      Poista
  8. Ei vitsi, Catleen näyttää iloselta tossa teiän ryhmäkuvassa :DD sori, oli pakko mainita! Kivaltahan sun ja Catleenin meno näytti pikkuvaikeuksista huolimatta :) oli varmasti kivaa vaihtelua päästä hyppäämään tuolla tarhassa ja tuollaisia esteitä, eikä sulla ees ollu tuttua ratsua c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, erittäin innostuneen näkönen :D mut jep oli kyllä, kiitos paljon kivasta kommentista! (:

      Poista
  9. ooi, ihania kuvia ! kyllä ne nappulat ja yhteinen sävel yleensä löytyy. itsellenikin ridakoukussa on tullut mieleen, kun joku ei niin kivan näkönen heppa lukee listassa, ettei tuu mitään enkä halua ... erillaisilla hepoilla on hyvä ratsastaa ja oppii uutta :-) vielä ainakaan ei oo käyny niin etten olis lopulta tykänny hepasta yhtään alusta huolimatta :D mut hyvältä näyttää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ratsastuskoululla saa ainaki kokemusta erilaisista hepoista, ja vähän ärsyttävämmästäkin hepasta voi tulla ihan kiva ku sillä oppii ratsastaa! Mutta kiitos paljon kommentista, kiva et tykkäsit :)!

      Poista
  10. Tosi siistin näköistä ratsastusta! Huippu kivanoloinen tuo derby kurssi :)

    VastaaPoista
  11. Tosi kivan näköistä menoa ja aivan mahtavia kuvia!<3

    VastaaPoista
  12. Tosi kivan näköstä menoa! Ja ihania kuvia :-)

    VastaaPoista
  13. Hyvä että pääset välillä menemään muilla koska kyllähän hevosilla oppii enempi kuin poneilla ja bassea sun täytyy "kouluttaa" ratsastaessa mutta tälläsellä osaavalla saat kehittyä vain enempi ittees :) määki oon tosi kriittinen niinku vissiin sääki mutta yritä aina etsiä hyviä asioista tunnista ja sullahan tää harrastus ei ole edes niin vakavaa että kisaisit alue- ja kansallisissa kisoissa :) kivasti menitte :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kivahan se on välillä mennä kokeneillakin hepoilla ja päästä kehittää omaa ratsastusta. Roin jälkeen vaan kaikki projektityyppiset ponit on vetänyt aika paljon puoleensa :D hah, mutta totta puhut, kiitos kovasti! (:

      Poista