maanantai 3. elokuuta 2015

Haaste hevosbloggaajille!



Tää on varmaan jo monen blogissa nähty, eli tuttu haaste ehkä suurimmalle osalle teistä. Mut on jo pariinkin kertaan haastettu tähän, niin olihan tää nyt pakko tehä. ;) Mennään siis suoraan kysymyksiin!


1. Hevonen vai poni?

Ennen oisin vastannu ehottomasti poni, mutta nykyään en oikeen tiedä. Kaikki nää kaheksan vuotta oon lähinnä ratsastanu vaan poneilla, jotenki ne on vaa enempi sellasii mun tyyppisiä, pienii ja pippurisii. Kuitenkin alan olla jo melko pitkä, nii sen puolesta ois kiva löytää joku tosi mukava hevonen, jonka kanssa voisin päästä kunnolla taas kehittyy yms. Silti edelleen kaikki ponit vallottaa mun sydämen jotenkin paljon helpommin kun isot hevoset.



2. Kenttä vai maneesi?

Taitaa tuo kenttä viedä voiton. Yleensä siinä on valosampaa, saa parempia kuvia ja kivalla säällä on tosi mukava ratsastaa taivasalla. Tosin sitten kun sataa tai on hirveen huonot pohjat, maneesi on kyllä kova sana.



3. Koulu, esteet vai maasto?

Esteet! Roin kans tykkäsin enemmän kouluilusta, ja maastoilu on ollut aina myös tosi kivaa, mutta nyt ratsastuskouluun siirtymisen jälkeen (ja myös kolmisen vuotta sitten kun siellä kävin ennen Roita) esteet on ollu se ykkönen!



4. Raippa vai kannukset?

Raippa. Kannuksia en tykkää käyttää, enkä yleensä hyvällä katso kun muut niillä ratsastaa, varsinkin jos nuoret tai muuten kokemattomat niitä käyttävät. Toki tarpeen tullen voisin ne laittaa jalkaan (vaan pari kertaa oon itse käyttänyt), mutta raippaa mielummin pidän mukana, se on hyvä varmistin esteillä, ja monesti pelkkä raipan käteen otto saa laiskempaankin poniin vauhtia. Tosin Roin kanssa en käyttänyt ikinä kumpaakaan, mutta ratsastuskoulun ponien kanssa raippa on mun mielestä parempi.



5. Suojat vai pintelit?

Oman / vuokrahepan kanssa pintelit, ratsastuskoululla suojat. Pinteleitä on sillon tällön kiva kääriä, ja ne on niin ihanan värisiä ja näköisiä, ja tekee tällöin kuvistakin kivempia. Kuitenkaan ratsastuskoululla en jaksaisi joka tunti alkaa niitä käärimään, silloin on kiva kun voi nopeasti laittaa vaan suojien tarrat kiinni.



6. Lyhyt vai pitkä raippa?

Yleensä tykkään eniten sellaisesta keskipitkästä, mutta lyhyttä tulee varmaan noista kahdesta enemmän käytettyä.



7. Tarhaus yksin vai laumassa?

Laumassa hevosten pitäisi saada mun mielestä olla kun kuitenkin laumaeläimiä ovat, mutta toki ymmärrän jos joku ei tule muiden kanssa toimeen tai jollain on riski loukkaantua. Itse kuitenkin tykkäsin että Roilla oli edes yksi tarhakaveri, eli enemmän tuon lauman kannalla olen.



8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?

Molemmissa on hyvät puolensa, mutta tällä hetkellä tykkään enempi käydä ratsastuskoululla. On kiva kun ei tarvitse koskaan olla yksin tallilla, siellä on paljon kavereita ja auttavia käsiä tarvittaessa, eikä tarvitse aina mennä samalle hevosella vaan pääsee ratsastamaan tosi monipuolisesti. Kuitenkin yksityistallin rauhallisuus ja yksityisyys on välillä tosi mukavaa.



9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?

Tällä hetkellä vuokrahevonen, mutta onhan se aina ihan eriasia kun saa oman hevosen, saa päättää täysin mitä ja miten sen kanssa jotain tekee, ja muutenkin, mikä nyt voisi olla hienompaa kuin ikioma hevonen!



10. Lempihevonen?

Kyllä se taitaa tällä hetkellä tuo Basse olla. Pikkunen sulatti mun sydämen heti. ♥



Toivottavasti tykkäsitte tästä! Kaikki halukkaat voivat haasteen tehdä, sen kummemmin en ala enää ketään haastamaan. :) Piakkoin tulossa taas mun viikon ratsastuksista tavallista postausta, sekä perjantain tunnista heti viikonloppuna. Palataan!

9 kommenttia:

  1. Keksit tosi hyviä vastauksia oot keksinyt! <3

    VastaaPoista
  2. Ei nyt liity mitenkää aiheeseen mutta oisko sulla mitään vinkkejä ku mun poni vetää aina esteen jälkeen pään alas ja tipun melkee aina:( joskus tekee tota myös ilmasatulaa ku meen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä auttaako tämä, mutta mulla on sama ongelma vuokraponini kanssa. Aina esteen jälkeen maiskutan, annan vähän pohkeita ja istun heti esteen jälkeen tukevasti satulaan.

      Poista
    2. Ite tollasessa tilanteessa yleensä käsken tosi paljon eteen, jos vauhtia on tarpeeks ei pelleilyyn jää aikaa, ja heti esteen jälkeen syvälle satulaan, katse menosuuntaan ja pohkeet kiinni! Tietenki kans aina hyvin mukaan hyppyyn mutta ei kuitenkaa saa sukeltaa liikaa että pääsee hypyn jälkeen heti pystyyn. Ja jos tuntuu ettei vieläkään auta, nii voithan sä pyytää vaikka jotain muuta kokeneempaa tmv sinne selkään, jos hän ei tippuis ja sais siten ponin lopettaa. :)

      Poista
  3. Mitä jos koulukisoissa on pakko käyttää kannuksia? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niihä niissä yleensä on :'D ei oo mua kuitenkaa tainnu hirveesti koulukisois nähä?

      Poista
  4. ihana kuinka paljon jaksoit perustella ja kuvailla tuntemuksia asioista! myös tän verran kuviaoli todella kiva lisä aiheeseen! :)

    VastaaPoista